Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Vreme je da sve strane prihvate Dejtonski sporazum - upravo zarad efikasnosti i funkcionalnosti entitetske nadležnosti treba vratiti entitetima

Komentari (18) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 11 septembar 2015 12:57
.
Dogovorite se, plaćeni ste jako dobro da se dogovorite ako ne možete tako a vi činite nešto...
Preporuke:
5
15
2 petak, 11 septembar 2015 16:20
jedna je istina
Dogovoriti se mora, da li dogodine ili za 50-100 godina to je tako. Gajiti iluzije da će neko pobjediti samo će biti produžetak agonije. Tako tijesan prostor može funkcionisati samo u relaksaciji odnosa, papirologija o suverenosti bilo koga - mačku o rep. Ako neko stvarno misli da može živjeti i ogarditi zid entitetskom granicom te da će biti prosperitetan na štetu drugog grdno se vara.
Jer dosadašnja strategija 'kad ne vjerujem u vlastitu srecu raduje me samo nesreca drugog' neće izdobriti. Ili će svi biti zadovoljni ili neće niko - to je sigurno
Preporuke:
5
19
3 petak, 11 septembar 2015 17:18
?
jedna je istina
Dogovoriti se mora, da li dogodine ili za 50-100 godina to je tako...papirologija o suverenosti bilo koga - mačku o rep. Ako neko stvarno misli da može živjeti i ogarditi zid entitetskom granicom te da će biti prosperitetan na štetu drugog grdno se vara.


Šta ako se varaš?
Šta ako gospodin Dodik 2018.godine raspiše referendum o nezavisnosti Republike Srpske?
Koji je tvoj odgovor ili odgovor tvoje politike?
Možeš li ga spriječiti i kako?
Kakav dogovor predlažeš?
Kažeš "da se ne može entitetskom granicom", pa koja je alternativa po tebi uz napomenu da srpska politika ne pristaje na ukidanje "entitetske granice", naprotiv kako je krenulo i kako se kreće sve je veća mogućnost "da tu granicu učvrsti i drugom pravnom kategorijom" ako gospodin Dodik zaista provede najavljeni referendum?
Na kraju koji je tvoj odgovor?
Zar nije jasno da srpska politika ima sasvim druge namjere i interese od onih koje ti predlažeš?
Preporuke:
13
4
4 petak, 11 septembar 2015 18:13
Čestitka
Da je gospodin Dodik zaista politički dobio jednu veliku bitku oko pravosuđa BiH pokazuje i sama reakcija bošnjačke SDA:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-potpisani-protokol-ne-moze-predstavljati-obavezujuci-dokument-za-vm-bih-i-vladu-fbih/150911110


Znači ostaje pravosuđe BiH, osniva se novi Viši ili Vrhovni sud BiH sa sjedišem u Banjaluci, miejnja se način odlučivanja u VSTV (umjesto četiri nivoa biće dva)?

Jedino u svemu ovome ostaje nepoznata referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH hoće li ga biti ili neće?
Preporuke:
2
4
5 petak, 11 septembar 2015 20:40
jedna je istina
Pa racionalnog odgovora nema. Bošnjaci se uzbuđuju radi gluposti, jer u B.Luci ćeš u skorije vrijeme dobiti novog Vukčevića i Vekarića koji će htjeli ne htjeli biti omrznuti od svog naroda. Samo će se uloge promjeniti, sad će pritužbe tužilaštvu dolaziti s druge strane. Živi bili pa vidjeli. A referendum '18. pa to nema šanse iz prostog razloga jer ćeš imati niz slučajeva koji će u Srbiji tražiti u najmanju ruku ovlasti i autonomiju koju RS ima sad. Pa nisu li već šipci tražili za Bujanovac isto što dobiju Srbi na Kosovu. Sad ćeme napadati bez razloga ali jedino izvjestan je nastavak agonije, do prve prilike za sukob ili za (što je utopija na dugom štapu) revoluciju klasne a ne nacionalne prirode. Dakle, rješenje je da nema rješenja, ko ne vjeruje bog mu dao zdravlja jer vrijeme će ga uvjeriti.
Preporuke:
7
11
6 subota, 12 septembar 2015 09:33
?
jedna je istina
Pa racionalnog odgovora nema... Dakle, rješenje je da nema rješenja...


Ko tebe ništa konkretno, sve izokola, ništa jasno, sve onako napačke.
Pominješ sukobe, o kakvim sukobima misliš i ko će se sukobiti i na koji način?Možda misliš na verbalni sukob?Misliš li da će biti političke snage ili volje?
Navodiš primjer "autonomija" i to porediš sa RS?Zar to ne bi trebao biti razlog više da RS traži više u odnosu na te kako ih mogu razumjeti potencijelne "nove autonomije", jer one danas nisu "autonomije"?
Ti napisa "nastavak agonije"?Čije?
Kakava ti je ta rečenica "da je rješenje da nema rješenja", za koga je rješenje?
Konkretno u šta se pouzdaješ?
Šta ako gospodin Dodik 2018.godine raspiše referendum o nezavisnosti Republike Srpske?
Koji je tvoj odgovor ili odgovor tvoje politike?
Možeš li ga spriječiti i kako?
Preporuke:
8
4
7 subota, 12 septembar 2015 09:57
?
jedna je istina
Pa racionalnog odgovora nema.


Gdje vidiš svoju snagu ili prednost?

1.Možda "u ekonomskoj i privrednoj snazi u punoj zaposlenosti i enormno visokom standardu stanovništva"?
2.Možda "u socijalnoj homogenizaciji stanovništva koje je dobilo svo zadovoljstva ovoga svijeta, uživa u blagostanju koje mu se daje, a time se vezuje za zemlju, vezuje u tolikoj mjeri da je spreman za zemlju žrtvovati sve pa i ono što se u vojničkoj zakletvi kao posljednje navodi"?
3.Možda u međuljudskim odnosima u pravednom društvu gdje svako dobiva ono što mu pripada, niko nikome ništa ne otima, ne uzima, svi zadovoljni, radnici uživaju u blagostanju enormno visokih plata i ni na pamet im ne pada da taj svoj status ne brane i da čuvaju svoje fabrike od svake vrste potencijalnih "osvajača" koji bi da im uzmu sve to?
Preporuke:
4
3
8 subota, 12 septembar 2015 10:23
iracionalno
Gospodine Ćamdžiću vrijeme Vas je pregazilo, i dalje ste razapeti između nekadašnjeg sistema vrijednosti (koji se više nikad vratiti neće) i današnjeg haosa. Samo vam govorim da će ovo ovako trajati kao Liban, Kipar i niz drugih društava.
Rekoh vam, nema niti će biti boljeg života, utjeha će biti kao i do sada: Da onom drugom bude gore nego meni.
Vi možete spinovati i fakturisati odgovornost samo na jednu adresu, ali već odavno etabliran je sistem beznađa, očaja i uživanja u tuđem jadu
Preporuke:
8
2
9 subota, 12 septembar 2015 11:07
jedna je istina
Oni koji su najviše izmuzli od komunizma najviše će izmusti i u nacionalnim eskapadama. Nije li Dobrica Cosic tu mastermind. Kako je Matija Bečković nekad poentirao: Više želim sa svojim narodom biti na pogrešnoj strani, nego s njegovim dušmanima na pravoj.
Nacionalisti ne moraju nužnopotkradati jedni druge, njihovi nagoni vuku ih na isto,a njihova filozofija izvire iz nagona. Fikcija o domovini iznad je istine i svakog kriterija, a onda se jednog dana svi čude kako su tako nisko pali i ko im je to nametnuo civilizacijski mrak.
Gramiziv čovjek biće uz svaki režim, te će po potrebi biti zakleti ljevičar i radikalni desničar kako to okolnosti budu zahtjevale
Preporuke:
3
6
10 subota, 12 septembar 2015 11:43
?
jedna je istina


"Pričaj" ili piši šta hoćeš, samo "jedna je istina" Srbi vode svoju politiku, strateški precizno "korak po korak", "stopu po stopu", "pedalj po pedalj" ali su svakim danom napravili "nešto" što ih čini bližim "strateškom političko-nacionalnom cilju"...Istina je u tome je gospodin ANALITIČAR ćirilički sasvim u pravu, kada kaže da su "politički ućutkali sve one koji su govorili ili javno politički promovisali misao o nekom ukidanju RS", naprotiv danas je potpuno suprotan smjer u političkom kretanju RS je sve jača politički i sa sve većom i neupitnom političkom autonomijom, a ti nastavi sa "praznim filozofskim floskulama" o "nepormijenjivosti stanja" i "kako je voda ista".Zapamti i u "bari voda nije ista"...Ipak srpska politika je superiorna a vi jako slabi učenici...
Preporuke:
10
3
11 subota, 12 septembar 2015 12:29
sizif
jedna je istina

A referendum '18. pa to nema šanse iz prostog razloga jer ćeš imati niz slučajeva koji će u Srbiji tražiti u najmanju ruku ovlasti i autonomiju koju RS ima sad.

Za Bošnjake je potpuno nezamislivo da se srpsko roblje oslobodi.

To na Srbe gleda kao na nižu rasu još od 1945. kada je stvorena bošnjačka republika na teritoriji na kojoj tada nisu činili ni 30% stanovništva, zločin bez presedana u modernoj istoriji Evrope.

Za vreme mraka avnojskog bratstva-jedinstva Srbi su naravno masovno odlazili iz bošnjačke u svoju republiku tako da je njihov udeo spao sa 44,3% 1948. na 31,2% 1991.
https://sr.wikipedia.org/sr/Demografija_Bosne_i_Hercegovine

NR BiH je deo hrvatsko-jugoslovenskog projekta Jasenovac-Avnoj za potpuno uništenje Srba preko Drine, prevashodno onih oko Une. Tome je sve bilo podređeno.
Nemačku mapa, Jugoslavija - stanje 1940.
http://www.sotirovic.eu/wp-content/uploads/2014/01/2.-YUG-map-Nazi-1940.jpg
Preporuke:
9
5
12 utorak, 15 septembar 2015 09:55
ANALITIČAR
@ SIZIF

U pravu ste da do 1945-te i genocida nad srpskim narodom u BH Srbi su činili u Bosni i Hercegovini jaku relativnu većinu sa 44 do 45 % stanovništva s tim da su velika većina današnjih Hrvata u Bosni bivši pokatoličeni Srbi kao što su i današnji Bošnjaci . Otadžbinski rat od 1991-1995 je spasio srpski narod da nam se ne ponovi genocid i sa 31 % 1991-ve sada nas ima preko 35 % u BH dakle krenuli smo pozitivno i ako Bog da vratićemo se na 45 % stanovništva BH . Hrvati bukvalno nestaju iz BH . Hrvati iz Herceg Bosne imaju sjajan politički forum POSKOK.INFO - veoma su korektni prema nama Srbima a veoma mnogo mrze Bošnjake . I Hrvati su se nadali da će podići svoj procenat u BH , imali su temu o opadanju nataliteta kod Bošnjaka što je skroz tačno . Ali ulaskom NDH u EU Hrvati su počeli bukvalno nestajati u Bosni i NDH , odlaze masovno u Austriju , Njemačku , Švajcarsku pa će NDH imati ove godine minus u natalitetu od oko 18 000 a Herceg Bosna se suši bukvalno a Srbi će rasti U % jedini
Preporuke:
1
0
13 utorak, 15 septembar 2015 10:04
ANALITIČAR
@ AMIR CAMDZIC

Hvala Vam na pohvalama prijatelju , i Vi ste Srbin musliman a ja ne mrzim Bošnjake iako su mi u ovom ratu ubili oca u Sarajevu kao civila . Čak šta više imam dva druga Bošnjaka u Banja Luci koje cijenim i volim . Tuga je šta je politika Alije učinila od Bošnjaka koji su masovno prigrlili politiku da potisnu Hrvate i Srbe i stvore fantom islamsku državu . Tuga je jer su BH muslimani puni duše i blagi i nisu nikada bili loši ljudi . Došla je nesrećna 1990-ta i stranka SDA koja i dan danas je najjača u Bošnjaka a meni se čini da blagom bošnjačkom mentalitetu odgovara više Fahrina stranka - gospodina Radončića . Srpski narod u Bosni je najjači i najbolji dio srpskog naroda . Nasljednik srpskih vladajućih bosanskih dinastija . Srpski narod u Bosni je vrijedan , častan , dobar . Nija džaba SDS imao onako jaku strukturu na početku rata kao srpski POKRET a ne stranka . Amire neka se Bošnjaci vrate svom srpskom korpusu i da jedni drugima oprostimo . Ja kao srpski nacionalista to kažem
Preporuke:
1
0
14 utorak, 15 septembar 2015 10:25
ANALITIČAR
@ AMIR CAMDZIC

Prijatelju napokon ste pohvalili sjajnu politiku SNSD-a na zaštiti Rep. Srpske . SNSD što se tiče korupcije može , mora bolje ali što se tiče principjelne odbrane Rep. Srpske tu je SNSD sjajan . Mora RS ići na Referendum o SUD-u i tužilaštvu BH jer dosadašnja praksa SUD-a BH je loša i pogubna po srpske interese a preko 70 % procesuiranih su Srbi . Ne mora se nužno ukinuti SUD BH ali ako Bošnjaci žele da sve tri nacije imaju slobodu u BH onda se makar mora taj SUD izmjestiti iz zgrade gdje su mučeni Srbi u toku rata . Druga stvar - moraju se promjeniti mehanizmi i da vijesti iz BH i RS počnu dobijati dobre stvari napokon . Dugo smo na stupcima crne hronike . Prvorazredni interes Bošnjaka nije ugrožavanje Srba / Hrvata nego je obračun sa vahabizmom čiji lideri regrutuju Bošnjake da ratuju u tuđim ratovima i koji šire vahabi sektu koja sa islamom nema nikakve veze . Osnivač dinastije Saud je hazarska familija Mordehai iz iračke Basre , kukavičije jaje podmetnuto bošnjacima
Preporuke:
1
0
15 utorak, 15 septembar 2015 10:50
ANALITIČAR
@ AMIR CAMDZIC

Vi vidite gdje se krv proliva - samo tamo gdje su pravoslavni i muslimani . To je sve smislila masonerija ( Amerika , Britanija , Izrael ) . Sarkozi je hazarin iz Soluna , Salonike . Soroš je hazarin iz Budimpešte da ne nabrajam ko su Bernar Anri Levi ili ko je Miliband ili da ne idem dalje ko je Teodor Meron . Oni su napravili plan o izazivanju trećeg svetskog rata - i stvaranju velikog Izraela - Oded & Inonov plan . Taj plan je razrađen preko muža od žene zlikovca Viktorije Nuland koja je izazvala rat u Ukrajini zajedno sa američkim ambasadorom DŽefrijem Pjatom u Kijevu . Koga je ubijao NATO ? Samo Pravoslavne , Srbe i Novorusiju i muslimane , Tunis , Egipat , Libiju , Siriju , Jemen , Irak , Liban tamo i hrišćane i muslimane . To je zavjera . Kreator tog zla je hazarin iz familije Kagan muž od Viktorije Nuland - taj projekat se zove PROJEKAT ZA NOVI AMERIČKI VIJEK . Project for a new american century . Sve je jasno , Bošnjaci moraju progledati - biti uz Rusiju !
Preporuke:
1
0
16 utorak, 15 septembar 2015 23:43
Bob
sizif

To što već duže vreme uporno ovde iznoziš, nema smisla. Shvati da je ovde levičarenje smisao života, čak i po cenu miliona Srba. Nema ovde budućnosti, Srbi su još uvek samoubistvene komunjare.
Preporuke:
1
0
17 četvrtak, 17 septembar 2015 12:55
Orlova Sloboda
Nemam saznanja ko je napisao ovu analizu - da li potpisana ili neko drugi - ali je i pravno i politički sasvim na mestu. Jasno, sažeto, tačno.
Preporuke:
1
0
18 četvrtak, 24 septembar 2015 11:33
Mile
Željka nije shvatile neke važne činjenice. EU tj Njemačka odlučila je da masovno otvori vrata izbjeglicama muslimanima jer joj fali stanovništva i radne snage. To je nova EU politika, podržavanje suživota sa muslimanima.

Analogno tome, EU neće dozvoliti da muslimani prodju loše u BiH. Svako normalan izvući će iz toga jasne zaključke. Ostali koji to ne shvate i nisu bitni. RS su dani odbrojani
Preporuke:
0
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner