Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Afera „Piranski zaliv“ kao opomena za predstojeću hrvatsku ofanzivu na Dunavu

Komentari (46) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 01 avgust 2015 11:14
Neslozna braca
Do pre 25 godina Juzni Slaveni su lepo i slozno ziveli u jednoj velikoj, raznolikoj i bogatoj drzavi. Danas podeljeni i posvadjani, klece i drhte pred stranim arbitraznim sudovima.
Preporuke:
28
111
2 subota, 01 avgust 2015 11:19
idi dok si mlad
Na drugoj strani je apatično društvo prožeto defetizmom i nebrigom za nacionalne interese.

Od Petog oktobra je ponovo bukvalno sve u rukama hrvatskih i slovenačkih krvnika i njihovih janičara.
Pitanje je samo ko će uspeti da pobegne.
Dokle su stigli?
Preporuke:
113
12
3 subota, 01 avgust 2015 11:43
Hm
Nažalost sa ovakvom vlašću, ne samo da ništa od navedenog neće biti preduzeto, nego će Vučić da Hrvatima ponudi da sami povuku granicu kakva im odgovara, sve zarad "mira u regionu" i "regionalnog pomirenja".

Potrebno je da patriotske stranke DSS, SRS, Dveri izvrše pritisak na vlast i makar aktuelizuju ovo pitanje, i na taj način možda spasu što se spasti može.
Preporuke:
101
5
4 subota, 01 avgust 2015 12:09
Ivan Miljojković
Pritom je Gugl u poslednjih par nedelja od kako nisam posećivao, vidim, uveo jedan novitet: granica na Dunavu u "spornom" potezu je ofarbana narandžastom bojom, što je kod njih sinonim za mirnodobski spor (postoji još i crvena boja, sinonim za oružani spor).
Preporuke:
57
3
5 subota, 01 avgust 2015 13:15
Nevažan
Hrvatska aktivno koristi obaveštajne službe u ovakvim, naizgled „marginalnim“ pravnim sporovima.
Stvarno? Ko bi se tome nadao? Pretpostavljam da niko drugi na svetu ne koristi te službe, ne samo u ovakvim no i u svim drugim sporovima. I za druge svrhe, naravno.
Drugo, ja ne bih tek tako branio Đilasa i te razne komisije, i svaljivao krivicu na, inače glavnog, krivca - JBT-a. Ako ništa drugo, Đilas je imao mnogo prilika da kaže kako se to sve odvijalo, niko mu ništa ne bi mogao, ni dok je JBT bio živ (ionako je bio po zatvorima, ali mu je bar život bio zagarantovan), a naročito posle smrti JBT-a. Nešto se ne sećam da je bilo šta slično tome učinio, čak i kada su ga eksplicitno pitali.
Preporuke:
60
6
6 subota, 01 avgust 2015 13:25
@ Nevažni
Pa Srbija očigledno ne koristi službe u te svrhe, već isključivo u špijuniranje opozicionih stranaka, nameštanje afera, dostavljanje materijala tabloidima...

Svako potcenjivanje Hrvatske u ovom sporu rezultiraće time kako će za 30 godina neko da piše kako "nije mogla da se spasi granica na Dunavu"...
Preporuke:
63
2
7 subota, 01 avgust 2015 13:29
Dr
Stvarno? Ko bi se tome nadao? Pretpostavljam da niko drugi na svetu ne koristi te službe, ne samo u ovakvim no i u svim drugim sporovima.


Ako je tako (ako svi koriste obaveštajne službe) gde su transkripti razgovora predstavnika hrvatskih vlasti i haškog tribunala, gde su materijali koji dokazuju da je hrvatska lobiranjem, podmićivanjem i nameštanjem obezbedila oslobađanje Gotovine?

Kako naša služba svih ovih godina nije uspela da uradi ništa slično za Srbiju?
Preporuke:
60
2
8 subota, 01 avgust 2015 14:01
Boško
Na jednoj strani je mlada država, izrazitog nacionalnog naboja, željna ekspanzije, koja ne preza od korišćenja svih sredstava kako bi te preteznije ostvarila.
Nije to nikakva "mlada država" nego stara ustaška NDH (do Zemuna) koja je sa nemcima izvršila genocid na Srpskim narodom u drugom svetskom ratu a u prvom zajedno sa AustroUgarskom vojskom napravila stravične zločine po Srbiji.

Umesto da su ustaše 1945 ograđene žicom kao nemačka i zabranjen im kontakt sa Srbima, komunisti su izabrali hrvatsku bitangu Tita da nastavi uništenje Srpskog naroda i koji je ustaše nagradio državom.
Na drugoj strani je (srpsko) apatično društvo prožeto defetizmom i nebrigom za nacionalne interese.
Dokaz da je dogovor komunista i ustaša 1935 potpuno uspeo.

Bivši Srbi se odrekli nacije i pravoslavlja, utrčavali u komuniste iz koristoljublja i zatrli sopstvenu naciju i veru.

Današnja "deca komunizma" su samo nasledila roditelje komuniste "obrazovanjem" i genetikom.
Preporuke:
61
11
9 subota, 01 avgust 2015 14:09
brzi
U ovom slovenačko hrvatskom sporu oko granice na moru i izlazku Slovenje do međunarodnih voda hrvati su samo galamđije i ništa više dok su pravi izvršioci špijunaže i oni koji imaju stvarni interes da se stanje ne promeni od postojačeg sasvim drugi, a ima jih mnogo. Idimo lepo redom. Prvo ako dođe Slovenja do vlastitiog izlaza na ortvoreno more Italija i Hrvatska više nemaju direktne međusobne granice a ta činjenica ne odgovara Italiji jer gube italijani u CRO status nacionalne manjine a Italija uticaj. Sa dostopom Slovenije do međunarodnih voda po vlastitoj teritoriji pogoršalo bi se bezbednostno stanje u ovom delu jadranskog mora a taj dio jadrana veoma je bitan za sve države centralne Europe jer se preko naftnog terminala Muggia kod Trsta snabdevaju sa sirovom naftom, zato je svim tim državama radi bezbednosti u interesu da severnoistočni dio Jadrana ostaje što dalje od međunarodnih voda radi pasivnog sprečavanja terorističnih delatnosti na naftne infrastrukture.
Preporuke:
10
25
10 subota, 01 avgust 2015 14:36
Granica
Nikada mi nije bilo jasno zašto državna granica ne ide sredinom rijeke Dunav?
Preporuke:
30
6
11 subota, 01 avgust 2015 15:30
Janko
https://www.change.org/p/google-inc-correct-serbo-croatian-border-in-google-maps?utm_source=guides&utm_medium=email&utm_campaign=petition_week_one

Potpisite ovu peticiju za promenu Guglovih mapa.
Preporuke:
32
3
12 subota, 01 avgust 2015 15:57
dušan
neće se oni zaustaviti sve dok neuspostave granicu na liniji subotica -zemun -drina -sandžak -boka kotorska a možda i šire jer u srbiji je opšti defetizam i sluđenost
Preporuke:
47
2
13 subota, 01 avgust 2015 16:18
„Zašto hrvatski grad Vukovar u Srbiji?"
Zato sto je isti taj zlotvor iskoristio i pobio stotine hiljada Srba jos u ono vreme da bi se sada ostvarilo to sto je austrougarski kaplar i prikriveni ustaski poglavnik zacrtao - Velika Genocidna Ustasija.
I zato sto prokletog krvnika niko od Srba nije na vreme ubio.
Preporuke:
54
6
14 subota, 01 avgust 2015 16:28
Zastita masona, srpskog zlotvora
Broza su vise stitili Crnogorci nego Srbi, to im je prakticno i davalo vlast u Srbiji, sve do ustanova i firmi.
Preporuke:
52
7
15 subota, 01 avgust 2015 17:09
Srđan
Upravo treba slediti ovo što je Janko uradio. Umesto kuknjave, uraditi nešto što je u našoj moći. Za početak, pisati peticije na Guglu, zahtevati da Gugl i Jandeks isprave mape i umesto fantomske, ucrtaju pravu liniju razgraničenja između Srbije i Hrvatske.
Širiti tekst i istinu o srpsko-hrvatskoj granici, stvarati atmosferu u društvu da je neophodno da Srbija zahteva vraćanje naselja Šidskog i Iločkog sreza...
Preporuke:
46
2
16 subota, 01 avgust 2015 17:15
ogorčen
Većina komentara na ovaj koristan članak najbolja je potvrda i objašnjenje zašto su stvari takve kakve su i zašto prolazimo tako kako prolazimo. Umesto da izvučemo pouku, obratimo pažnju i nešto preduzmemo, mi se ili divlje međusobno svađamo, ili nemoćno pljujemo "ustašiji".
Preporuke:
36
2
17 subota, 01 avgust 2015 19:30
Radgost
Lenjin,Trocki,Tito i Đilas,svi aѕaroangloamerički agenti(takoreći poglavnici)-
izvikani za komuniste,nacrtali granice Srbima i Rusima.
Kad su `91. Srbi osporili (i oružjem) te granice, protiv(i oružjem) su bili: judeohrišćanskaislamska inernacionala i Rusi(Rusi bez oružja,samo sankcijama).
(dandanas su te granice neupitne i nepromenljive što Rusa tiče;ali internacionala ima druge namere-da dalje cepa i Srbiju i Rusiju!)
Preporuke:
22
6
18 subota, 01 avgust 2015 19:40
Mićko
Dobar tekst.
Preporuke:
23
2
19 subota, 01 avgust 2015 19:55
Velizar M.
Nisu loše ove strategije predložene u tekstu. Nego da vidimo čime ćemo da potkrepimo te argumente? Arbitraža sigurno neće ići ni po pravu ni po pravdi. Imaju li države, one iz kojih će doći arbitri, nekakve važne ekonomske interese koji bi mogli biti ugroženi ako nam se ne svidi arbitraža? Imamo li mi vladu koja bi imala petlje da im takav interes ugrozi? Imamo li mi lobiste ili kakve uticajne prijatelje koji bi pripremili svetsku javnost i uticali na strane vlade? Imamo li koga da utiče na izbor arbitara, da se sve ne završi kao Badinterova komisija? Ima li ko od vođa petlju da sličnu komisiju ne prihvati? I na kraju, gde nam je i kakva nam je vojska?
Naravoučenije: sa procesom razgraničenja treba otezati dok ponovo ne postanemo država. A znamo šta treba da bismo se vratili na pozornicu. Možda još ne znamo s kojim ljudima to možemo izvesti ali mislim da je jasno s kojima ne možemo.
Preporuke:
38
4
20 subota, 01 avgust 2015 21:17
Anka Krajina
@ Velizar M.

Od sedam ključnih pitanja, više retorska nego stvarna, odgovor je sedam puta NE.
Iz prostog razloga jer Srbija više nije suverena država. Niti zna gde su joj granice niti ima ingerenciju nad svojom teritorijom.

I ključno: za razliku od Hrvatske, u Srbiji danas niko više nije spreman braniti svoje nacionalne interese osim nešto malo marginalaca.
A za to nije niko drugi kriv osim Srbi sami!
Preporuke:
42
6
21 subota, 01 avgust 2015 21:25
Darko
Boško
Hoće li neko nekada preći sa beskrajnog ponavljanja izlizane fraze "deca komunizma" i konačno imenovati tu "decu" da i prost narod vidi i prepozna te grešnike a i da ,onako usput, sazna koji su tačno njihovi gresi. Ili će biti "na vuka povika a lisice meso jedu" dok lajemo na "decu" četničke vojvode, kumovi i kadeti rasprodaju delove teritorije i resurse za dobijanje datuma za ulazak u EU.
P.S. Sporazum ustaša i komunista iz 1935 ne postoji, izmišljotina nedićevske propagande (tačnije Milana Banića)
Preporuke:
16
16
22 subota, 01 avgust 2015 22:22
idi dok si mlad
@Darko
Hoće li neko nekada preći sa beskrajnog ponavljanja izlizane fraze "deca komunizma" i konačno imenovati tu "decu" da i prost narod vidi i prepozna te grešnike a i da ,onako usput, sazna koji su tačno njihovi gresi.

Čoveku bez rasističkih predrasuda dovoljno je da uporedi ovu nemačku mapu iz 1940. sa avnojskim granicama da shvati šta je bio cilj zveri koje su 1944. upale u Beograd i "rešavale nacionalno pitanje u Jugoslaviji" na bazi "ravnopravnosti naroda" kako su govorili.
http://www.sotirovic.eu/wp-content/uploads/2014/01/2.-YUG-map-Nazi-1940.jpg


Dokle su zveri stigle?
Preporuke:
23
7
23 subota, 01 avgust 2015 22:44
Nevažan
@Dr
Za to i slična pitanja odaberite pravu adresu, ja to nisam. Ja lično mislim da sve to postoji, i verovatno će to obelodaniti neki Vikiliks. A zašto ne i naše službe (ako su naše), druga je priča, mnogo duga i mnogo komplikovana. I to nije ništa novo. Upravo zato sam i prokomentarisao rad Đilasa i tih raznoraznih komisija - prestanimo da za sve krivicu svaljujemo samo na JBT-a (iako on jeste glavni krivac), i pogledajmo učešće "naših" ljudi u svemu što nas je snašlo.
Preporuke:
19
5
24 nedelja, 02 avgust 2015 00:24
Darko
idi dok si mlad
Zahvaljujem se na priloženoj karti, ali i dalje ne shvatam u čemu su komunisti toliko oštetili Srbiju, osim,kako je u tekstu navedeno, Baranje i Vukovara. Koliko vidim sa karte i Hrvatska mogla komotno dobiti zapadnu Hercegovinu, ali Tito nije dao, iz nekog razloga. Drugi utisak koji sam dobio gledajući na kartu je besmislenost koncepta o Velikoj Srbiji, jer ne postoji kompaktna i zaokružena teritorija na kojoj Srbi žive, već tri ostrva (Srbija i istočna Bosna, zapadni deo Bosne i nekadašnja RSK, zapadna Slavonija) između kojih su uklinjene mase bošnjačkog i hrvatskog stanovništva. Šta bi Srbija radila sa tolikim nesrpskim stanovništvom...
Preporuke:
9
23
25 nedelja, 02 avgust 2015 01:04
Srbin obični
Sad zaista je teško predložiti nešto što podrazumjeva samopoštovanje a pogotovu neki otpor i odbranu nacionalnih interesa - "lideru mira i pomirenja na Zapadnom Balkanu". Ankete, i ne samo ankete već direktan očevid na beogradskim ulicama, kažu da "šampion mira i saradnje na Zapadnom Balakanu" - to jest "Puna usta ničega" uživa podršku preko 50% anketiranih. Svi se nadaju da će im "Puna usta ničega" omogućiti da i oni nešto lape od donacija i jevropske sadake.

A što se granica tiče autor je u pravu - otiđite na Gugl i pogledajte šta ste sve mangupski lapili od sirotih Hrvata, i to zahvaljujući melioracionim radovima Austrougarske koja je u to vrijeme vladala Hrvatskom, Vojnom Krajinom, Slavonijom i Dalmacijom. Manguparijo jedna!

A ta storija sa Ilokom i tim mostom zasta je zabavana! Kakav bi to bio šok za Jevropu: Pravoslavna Srbija lapila još jedno parče katoličke Hrvatske!? More da bidne al ne mora...

Nego množite se Srbadijo, množite! To vam je jedini spas.
Preporuke:
26
2
26 nedelja, 02 avgust 2015 03:19
Janko
@NSPM,

Podrzite peticiju o ispravljanju Guglovih mapa:

https://www.change.org/p/google-inc-correct-serbo-croatian-border-in-google-maps?utm_source=guides&utm_medium=email&utm_campaign=petition_week_one

Stavite baner ili pop-up kao za anketu...
Preporuke:
26
2
27 nedelja, 02 avgust 2015 03:39
Srbin crnac, ateista
idi dok si mlad


Čoveku bez rasističkih predrasuda dovoljno je da uporedi ovu nemačku mapu iz 1940. sa avnojskim granicama da shvati šta je bio cilj zveri koje su 1944. upale u Beograd i "rešavale nacionalno pitanje u Jugoslaviji" na bazi "ravnopravnosti naroda" kako su govorili.

Pa ako je vama oslobođenje od nacista "krvožedna zverska okupacija" zašto otvoreno ne odbacite srpstvo i prigrlite nacizam kao ideologiju, nema drugog razloga da mrzite antifašiste, mogli biste prestati da se krijete iza srpskog rodoljublja dok širite proameričku i proljotićevsku propagandu.
Preporuke:
12
14
28 nedelja, 02 avgust 2015 08:36
idi dok si mlad
@Darko
Drugi utisak koji sam dobio gledajući na kartu je besmislenost koncepta o Velikoj Srbiji, jer ne postoji kompaktna i zaokružena teritorija na kojoj Srbi žive, već tri ostrva (Srbija i istočna Bosna, zapadni deo Bosne i nekadašnja RSK, zapadna Slavonija) između kojih su uklinjene mase bošnjačkog i hrvatskog stanovništva.

Pa valjda isto važi i za Hrvate i Bošnjake.

U Evropi postoji reč "reciprocitet" i bila je ključna kod formiranja svih ostalih modernih nacionalnih država na teritorijama Austrougarske i Turske.
Koliko srpskih sela u Hrvatskoj, toliko hrvatskih u Srbiji i sl.

Zamislite da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci tako razgraničeni 1918, 1945. ili nekom drugom prilikom.
Preporuke:
19
2
29 nedelja, 02 avgust 2015 08:38
idi dok si mlad
(2)
Treba razumeti značaj reciprociteta i sve posledice.

Jedna je npr. posledični reciprocitet u položaju manjinskog stanovništva.

Druga, kada se nacije normalno razgraniče svi se posle toga u svojoj nacionalnoj državi osećaju kao svoj na svome, bez obzira da li im je zavičaj tu ili je ostao u tuđoj državi. Svi su "doprineli" zajedničkoj državi, makar po osnovu reciprociteta.

Kako to izgleda posle rasističkog razgraničenja Srba, Hrvata i Bošnjaka, praktično bez ikakvog reciprociteta, svako može sam da se uveri u Avnojskoj Srbiji.
Preporuke:
17
2
30 nedelja, 02 avgust 2015 08:49
teodor
I sad, kad ovo ceovek cita, stvarno se zapita da li je ovde potrebna jedna sacekusa u smislu da se strpljivo ceka sledeca gungula , sirih ili svetskih razmera (ipak-ne daj boze!) pa da resimo ta pitanja n"na pravi ancin"! ? HR se od raspada Austrijsko-Madjarskog carstva permanentno sirila a nacini na koji je to radjeno govore da je to sve smisljano i vodjeno nevidljivom rukom vatikanske diplomatije ciji je kljucni cilj stalno pomalo odsecati od Istoka i spajati virtuelnom papskom carstvu. Sta bi drugo moglo da se kaze za Trscansku krizu, pripajanje Istre i navigavanje Dalmacije da se ujedini sa zagrebackom prcijom i da se proglasi Hrvatska i hrvatska nacija na temeljima srpske istorije , jezika i kulture? I sve tako i sve dalje do Sr(ij)ema i Backe!HR ne moze da ide sredinom reke tamo gde joj odgovara ,npr u susedstvu sa Bosnom a da to pravilo ne vazi prema (sa Srbijom. Ne moze austrougarsku drzavu smatrati svojom i iz nje izvoditi svoje probitke, to onda Srbi mogu !
Preporuke:
24
4
31 nedelja, 02 avgust 2015 12:58
Ivan Miljojković
@NSPM
Zaista, adekvatno mesto bilo bi odmah ispod ili čak iznad banera: "NEMA ŠALE!".
Preporuke:
21
2
32 nedelja, 02 avgust 2015 14:50
Dejan
Inače, posebno je zanimljivo što je hrvatska obaveštajna služba tajne razgovore objavila prvo u Kuriru, a u Kurirovom "Njuzviku" ceo transkript razgovora...

I u narednim danima Kurir je najverniji branilac hrvatskih interesa u "Piranskom zalivu", ne bi čudilo da isti stav zauzmu i u slučaju srpsko-hrvatskog graničnog spora.
Preporuke:
21
2
33 nedelja, 02 avgust 2015 15:52
zaista
Zaista odličan i važan članak.
Preporuke:
15
2
34 nedelja, 02 avgust 2015 16:03
Mirjana Niš
Srbija je svinja za čerečenje - poručuje Vučić.
Neka se javi kome šta treba, mirno ćemo da se dogovorimo.
Dakle, umesto da tražimo Baranju sa okolinom, koja nikada nije bila Hrvatska, nego srpska i mađarska, hrvati će da uzmu sve zto zamisle. I dobiće. Ako smo im prodali poljoprivredna dobra oko te granice, šašto da ne uzmu sve. Bravo svi. Alal vam vera na uspesima.
Bravo hrvati, bravo albanci.
Srbi su u paklu sa ovom vlašću.
Preporuke:
21
3
35 nedelja, 02 avgust 2015 16:32
Slavisa
Bravo za autorski tekst. Trebalo bi otpustiti sve u Ministarstvu Spoljnih Poslova koji imaju neke veze za nasim odnosima sa Hrvatskom i zaposliti autora i njegov tim.
Preporuke:
20
2
36 nedelja, 02 avgust 2015 16:40
...
Odličan tekst!
Svaka čast!
Inače ovih dana na HRTu kažu neće ni pedalj hrvatskog Pirana dati Slovencima?! Da li Vučić, gleda HRT ili ne sme, jada jadna?!
Preporuke:
25
2
37 nedelja, 02 avgust 2015 18:11
neprirodno
Zašto Tito u sred srpskog Beograda u"cvećari"na Dedinju?
n.n.
Preporuke:
23
1
38 nedelja, 02 avgust 2015 20:25
Cviko
Da ponovim reči prof. Dr. Vojislava Šešelja: "Hrvatska za vreme AU nije postojala kao država". Prema tome onaj koga nije bilo ne može tražiti išta u ime države koje nema. Hrvatska nije pravni naslednik Austro-Ugarske.
A ako kojim slučajem izdejstvuje da je ipak pravni naslednik, onda bi trebalo da plati ratnu odštetu i da odgovara za ratne zločine koje je njihova vojska počinila u Srbiji. Kad ovom dodamo avnojevske granice držžave SFRJ čijem raspadu je Hrvatska doprinela, tek onda ona nema nikakva prava. Jedini adut koji imaju u senci NSP, jeste bezobrazluk.
Preporuke:
18
1
39 nedelja, 02 avgust 2015 20:25
zoran
11000 hektara...pa sta je to za naseg vodju, on ce dati to braci hrvatima ali ne zato sto smo slabi, nego zato sto smo jaki....i tako jak dao je 15% srbije siptarima sto ne bi i hrvatima nekih 11000 hektara....nego, ima li tamo ili bilo gde neki stari hrast da se srusi? ko se jos brine za teritoriju...treba dati jos vojvodinu, pa sandzak, pa presevsku dolinu...sta je naspram toga 11000 hektara za naseg vodju....on to radi u 4 poteza:

  1. Namesti naocare
    Pogleda u daljinu i kao nesto razmislja
    Odvali glupost jer se folirao da razmislja
    Potpise sta god mu se podnese


Posle toga stupaju babic, drecun i vulin na scenu...dalje nije potrebno objasnjavati!
Preporuke:
19
1
40 nedelja, 02 avgust 2015 20:55
ZR
Imajući u vidu dosadašnja iskustva sa kojekakvim arbitražama (poput Badinterove) i međunarodnim sudovima (poput Haškog), ako njih budemo pitali za mišljenje biće dobro ako sačuvamo Zemun i Novi Beograd u sastavu Srbije.


Bilo kakavo mešanje stranog faktora znači da Hrvati dobijaju ova ostrva, a time i "mostobrane" u dužini od nekoliko desetina kilometara na bačkoj strani i to je svakom normalnom Srbinu (sem vladajuće klike) jasno.
Preporuke:
9
1
41 nedelja, 02 avgust 2015 21:12
GIGO
Prvo treba kompletirati Vojvodinu i vratiti joj Baranju i čitav Srem pa onda videti ima li šta sporno.
Preporuke:
14
1
42 nedelja, 02 avgust 2015 22:02
Aca Banjac
U sporu sa Crnom Gorom su hteli ceo Boka kotorski zaliv...u sporu sa Slovenijom su hteli ceo Piranski zaliv sada sa nama traže veliki deo nase teritorije (Karadjordjevo) (a zašto se ne zove Pavelićevo ili Tudjmanovo nego Karadjordjevo ? )... Kako se otimaju za tudje sutra će da traže sve do Zemuna....Tek sada vidim sa kakvom smo to podlom državom 45 god.zajedno živeli i gradili bratstvo-jedinstvo
Preporuke:
16
2
43 nedelja, 02 avgust 2015 22:17
Kosovka
Audi, nemojte da se šalimo, spremajmo se za rat. Kučad sa Zapada rešila je da grize parče po parče.
Sa njima nema šale. To je mladi Gavrilo shvatio davno. Ove barabe Vučići i .... u vlasti su ... sa tamnim cvikerama i tamnim staklima na autima.
Preporuke:
10
2
44 nedelja, 02 avgust 2015 22:55
Podsećanje
@Darko

Lep uvid. Nadam se da je sada jasno zašto je Jugoslavija bila jedini način da se svi Srbi okupe u jednu državu.

Sasvim je drugi problem što Šokci uopšte nisu (bili) Hrvati.
Preporuke:
5
6
45 nedelja, 02 avgust 2015 23:43
Turas
Zadivljuje me većina komentara . Raspravlja se šta sve rade rvati da se dokopaju teritorija . Da bude banalno , kao i današnje teritorije rvata , zahtevaju ujke da njihova "lijepa" bude u pokojnim austrougarskim granicama. Dok naši komentatori se ne osvrću na najvažniji faktor u sporu koji napominje gospodin Mandić To je da današnja defetistička (i nestručna )srbska vlast (setite se da je Svilanović bio spreman da koriguje granice na Dunavu u korist rvata ) Dakle o čemu vi ovde gospodo kuckate ? Ja vam garantujem da će rvati da zahtevaju ili arbitražu ili međunarodno suđenje (u svakom slučaju dobivaju)i dobiće ono što traže . Jer kada neke budale gube Kosmet šta im još znači da izgube 11000 hektara!? Dakle o čemu vi kuckate ?
Preporuke:
8
2
46 ponedeljak, 03 avgust 2015 12:22
Ivan Miljojković
Pozdrav svima koji su u prethodnim danima ostavili komentar na ovaj tekst. Jedan od komentatora, Janko, postavio je link za potpis na inicijativu za promenu netačne informacije o graničnoj liniji na Guglovom sajtu. Inicijativa je pokrenuta pre više od 30 dana a do sada je od potrebnih 100 potpisa prikupljeno samo 37. Molim sve komentatore, izbrojah 30, da izdvoje malo vremena i potpišu. I ne samo to, već da prošire inicijativu dalje. Znam, neko u MSP za to prima platu a nije uradio ništa, ali smešni smo ako u narednih 30 dana ne bude bar 300 potpisa. Nije verovatno da Gugl odreaguje, u najboljem slučaju će dodati još jednu graničnu liniju, ali ponavljam, 37 potpisnika za 30 dana, smešno... A posle nam krivi masoni, cionisti, vanzemaljci...
Preporuke:
13
1

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner