Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Rezolucija SB UN o Srebrenici kao nova opasnost po Republiku Srpsku

Komentari (36) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 13 mart 2015 21:01
Neko nešto sprema?
Britanija, Holandija i SAD traže da genocid u Srebrenici uđe u udžbenike širom svijeta.
Rezolucijom Velika Britanija uz pomoć Holandije i SAD tražiće da 11. juli bude proglašen međunarodnim danom pomena na žrtve genocida u Srebrenici


Tek kad se pošlo približavati i popuštati u napetostima, ponovo se "baca kost" među pravoslavne i muslimane.Zašto?
Nešto se sprema?
Možda je u vezi sa međunarodnim sukobom na relaciji Zapad Rusija ili Zapad islamski svijet?
Očigledno će neko biti za nešto iskorišten, samo ko?Pravoslavni ili muslimani ili i pravoslavni i muslimani?Da li ćemo biti pametniji ili?
Preporuke:
34
4
2 petak, 13 mart 2015 21:31
kratko
Veto.
Preporuke:
29
2
3 petak, 13 mart 2015 21:43
Neko nešto sprema?
Kratko, ovo će im biti povod da ukoliko Rusija bude kontrirala da je optuže da podržava genocid te da je pokušaju izbaciti iz Savjeta bezbjednosti.Tačnije idu na rušenje sadašnjeg sistema UN-a, ali prvo da se obračunaju u SB-u sa Rusijom.
Preporuke:
24
4
4 petak, 13 mart 2015 21:49
fradd
Opasnost je evidentna, ali nemojte da se zezamo - jedini način da se spreči ova rezolucija je da Srbija lobira kod Rusije i Kine. Za to bi bilo korisno da Srbija uopšte ima vladu umesto zapadne kolnijalne uprave. Moje predviđanje - "vlada Srbije" će podržati rezoluciju.
Preporuke:
41
2
5 petak, 13 mart 2015 21:50
Neko nešto sprema?
Mislim da Zapad sprema nešto mnogo gore nego što i autor misli.
Preporuke:
30
2
6 petak, 13 mart 2015 22:02
Zaboravljeni tekst
Na pitanje zašto je „međunarodna zajednica“ dozvolila zločin u Srebrenici je jako teško ili relativno lako dati odgovor.Ukoliko „govorim jezikom“ muslimanskog fundamentaliste na to pitanje ću sam sebi dati „odgovor“, a taj je da je to „međunarodna zajednica“ uradila „samo zato što smo muslimani“, jer nas ne trpe kao muslimane u Evropi. Ako malo skrenem na politički teren i na političke ciljeve onda mogu doći do zaključka da je „međunarodnoj zajednici“ odgovaralo da dođe do takvog zločina nakon kojeg je misao o političkoj slozi Srba i muslimana nemoguća misija, a radi ostvarenja svoje dominacije na našim prostorima (da bi nas „stalno branili jedne od drugih“), prema oprobanom „receptu“ podijeli, zavadi i vladaj. I još nešto, zločin u Srebrenici je poslužio kao alibi NATO paktu za vojne udare po srpskim snagama.

http://www.nspm.rs/istina-i-pomirenje-na-ex-yu-prostorima/zrtvovanje-srebrenice.html
Preporuke:
27
2
7 petak, 13 mart 2015 22:12
Neko nešto sprema?

Kratko, ovo će im biti povod da ukoliko Rusija bude kontrirala da je optuže da podržava genocid te da je pokušaju izbaciti iz Savjeta bezbjednosti.Tačnije idu na rušenje sadašnjeg sistema UN-a, ali prvo da se obračunaju u SB-u sa Rusijom.


Tačnije, sistem UN-a kakav je funkcionisao do 1991.godine, do raspada SSSR-a je srušen, "samo nam to još niko nije rekao", ali svi vidimo da je srušen.Zapad provodi svoje odluke i želje mimo UN-a i SB-a, zaobilkazi ruski veto, u svakom pogledu.
Zar treba nekome "crtati" da je UN-ov poredak nestao kada su 1999.godine NATO snage protivno rezolucijima UN-a zločinački rušile Srbiju?
Gotov je sa UN-om, "novi svjetski poredak" se stvara.Rusija je na udaru.
Preporuke:
30
2
8 petak, 13 mart 2015 23:02
Turas
Za sve što bi smisaono mogli da preduzmemo , nemamo vladu koja bezuslovno štiti nacionalne interese . Jer da je imamo Engleska i njena kolonija SAD nebi ni potezali ovu rezoluciju .Dakle , pripremili su "teren" na kome je teško da izgube . Drugo: imaju podršku u Srbiji i svim institucijama Balkanskih država .Indoktrinacija je odavno u toku ,sada se ispituje delovanje na eleminaciji Republike Srbske Setimo se , Vučko podržava BiH RS nikada nije u tom izjašnjavao pomenuo kao posebnu .Dakle, kada se ova vlada zapadnih činovnika srbskog porekla odrekla Kosmeta , zašto bi pravili pitanje oko Republike Srbske . Dodik mora da zna da počne tešnje da se povezuje sa Rusijom , inače loše mu se piše .Podrška većine Srbskog naroda ne znači ništa kada je vlada izdajnička .
Preporuke:
31
2
9 subota, 14 mart 2015 01:14
MR
Amerika je izmislila genocid. U vreme dolaska Kristofora Kolumba u Severnu Ameriku bilo je nekih 12 miliona Indijanaca. Početkom 20og veka taj broj je sveden na svega šest stotina hiljada. To treba da stoji u svim udžbenicima sveta.
Preporuke:
15
1
10 subota, 14 mart 2015 01:16
Sale
Ne bih se složio sa poštovanim čitaocima da je poredak na kome se zasnivaju UN baš toliko urušen. Svo međunarodno pravo svoje glavne odrednice crpe iz UN-a. Savet Bezbednosti je još uvek najvažnije svetsko telo i rezolucije koje potvrdi SB moraju da se poštuju.
Da sve ovo nije tako mi bi već imali napad na Siriju, takođe munjevito izvedena smena režima S. Miloševića takođe je jedan od dokaza da je zapadu izuzetno bitno bilo da se pod tepih bace i zabašure sve gluposti koje su činili krajem devedesetih.
Na kraju krajeva i da uspeju na neki način da isključe Rusiju is SB, tada svo međunarodno pravo više nema osnovu, i počinje doba u kome vlada batina. Pravo će imati onaj ko bude imao jaču batinu. U toj situaciji nema više laganja, pribavljanja javnog mnenja, nego isključivo količina oružja i spremnost armije.
Preporuke:
8
2
11 subota, 14 mart 2015 01:22
MR
Treba staviti u udžbenike sveta da su Nemci u Drugom sv. ratu krivi za 700 000 života Srba a u Prvom Austrijanci zajedno sa Nemcima su poubijali trećinu srpskog stanovništva (U Rusiji 27 miliona). Zapadnjaci, da imaju obraza, trebalo bi da se stide.
Preporuke:
19
1
12 subota, 14 mart 2015 02:41
Traze oni sto sta ....
Britanija, Holandija i SAD traže da genocid u Srebrenici uđe u udžbenike širom svijeta.


Evo, cujem da traze i od Vijetnama da otkaze gostoprimstvo (punjenje gorova) rusima.

Oni jednostavno misle da ako je Crvena Armija slomila kicmu Rajhu (da valikim slovom, jer je i protivnik bio velik), a oni porazeni i pregazeni u Vijetamu (ilustrovano u najboljem stripu svih vremena Alan Ford kada lik kaze zeni - daj mi bazuku, uspomenu na poraz u Vijetamo). misle da mogu ruskom savezniku, koji ih je porazio ..... aloooo ... ponestaje mi analogija, u finom maniru.
Preporuke:
9
1
13 subota, 14 mart 2015 05:24
Boško
Sve je to očekivano i najavljeno od "britanskog đaka" za koga se ne zna da li je "usavršavao engleski jezik u Brajtonu" ili je "prodavao eksere u gvožđarskoj radnji" ali za sigurno


prvi je na prostorima Balkana najavio i inputirao Srpskom narodu genocidnost više od dve nedelje pre Srebrnice i "genocida" tvrdeći sa skupštinske govornice da će "oni za svakog Srbina ubiti 100 muslimana" i što je klasična nacistička genocidna mera kojom su nemci i komunisti vršili genocid nad Srpskim narodom u drugom svetskom ratu.

Prva zvaničkna poseta "britanskog đaka" je bila turcima u Sarajevu, na poklonjenje i izvinjenje a kompletna politika koju vode stari izdajnici iz 90tih Vučić i Dačić mora da bude opomena Srbima u Bosni da će biti izdani kao i za vreme miloševića.
Preporuke:
13
2
14 subota, 14 mart 2015 08:28
Ponosni srpski slobodar
Očito su naumili da Srbe Bosne i Hercegovine utope u bosanski lonac. Ali, nisam ni Bosanac, ni Hercegovac, pa se to mene ne tiče. A nisam ni Kosovac, pa me nije mnogo briga ni za otimanje 15% teritorije i žrtvovanje tamošnjeg življa. Kao što me se ne tiče ni što mnome manipulišu i za povodac vuku domaći veleizdajnici.

Važno mi je samo da u blaženom ništavilu dočekam veče uz ružičaste ekrane kako bih smetnuo s ono malo nepreumljenog mozga da će i meni nejač ubrzo gladovati.
Preporuke:
15
2
15 subota, 14 mart 2015 09:02
siniša
Kakva se to igra igra u UN?

Na glasanju za Jeremića u Generalnoj skupštini se videlo da SAD nema većinu za svog kandidata i da može da pobedi jedino u familijarnim uslovima kao i svuda gde pobeđuje. Predloži dva svoja kandidata i onda se bira između njihova dva kandidata. Rusija ima više glasova u UN. Muslimanske zemlje su glasale kao i Rusija.

Međutim, kad dođe na red Srebrenica, Rusija će dati veto i od te rezolucijenj nema ništa, ali će doći do rascepa sa muslimanima, a to je ono što SAD hoće. Da iako ratuju sa muslianima, svuda u svetu, da sebe prikažu zaštitnikom muslimana na primeru Srebrenice.

U UN kao i svuda su glasanja vezana, "glasaj ti meni za rezoluciju, ja ću tebi za generalnog sekretara".

Srebrenica, muslimani, Srbi, RS, Srbija, BiH sve je to kolateralna šteta u igrama moći koje igra Amerika.

Ali igre moći i moć nije isto. Moć treba dokazati na terenu, ali sudeći po Ukrajini Amerikancima nešto loše ide.
I ne samo Ukrajini, Bliski, Srednji istok itd.
Preporuke:
16
5
16 subota, 14 mart 2015 09:32
Ko jači, taj tlači
Sale


U svome komentaru pišeš o pravu kao "batini" i nešto u smislu "pravo jačeg".Kao pravnik slobodan sam reći da je pravo uvijek bilo pravo jačeg, ko jači, taj tlači.
Preporuke:
9
3
17 subota, 14 mart 2015 09:34
Zahvala bombama
U okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva „Beneluks“ koja se provodi sa policijskim organima Holandije i Švedske, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su slobode lišili četiri osobe inicijala A.R. (1979), O.A.S. (1962), E.DŽ. (1973) i A.Š. (1975). Kako Avaz saznaje uhapšeni su Osman Abdel Selam, državljanin Švedske, te Adis Ramić, Amar Šljivo i Enver Džanko. Također saznajemo da su eksplozivnu napravu sastavljenu od ručnih bombi htjeli iz Sarajeva odnijeti u Evropu. -

See more at:

http://www.avaz.ba/clanak/168526/ekskluzivno-selam-ramic-sljivo-i-dzanko-eksplozivnu-napravu-nosili-iz-sarajeva-za-skandinaviju#sthash.DpPDIrCQ.dpuf

Valjda "da im zahvale" za Srebrenicu?
Preporuke:
9
1
18 subota, 14 mart 2015 09:37
Strateški dogovor
Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je u emisji “Puls” BN televizije da nema stabilne BiH bez strateškog saveza Srba i Bošnjaka. - Ja sam jedom rekao to će mu se obiti o glavu. Zato što su Srbi i Bošnjaci dva vodeća naroda u BiH. Bilo kakav savez koji remeti njihovo trajno pomirenje i njihovu trajnu saradnju nije dugoga vijeka. Ja opet kažem da nema stabilne BiH i budućnosti bez strateškog saveza Srba i Bošnjaka, tvrdi Drašković.

- See more at:


http://www.avaz.ba/clanak/168502/vuk-draskovic-nema-stabilne-bih-bez-strateskog-saveza-srba-i-bosnjaka#sthash.zWWvx49x.dpuf
Preporuke:
5
5
19 subota, 14 mart 2015 09:46
UN ne postoji
Sale
Ne bih se složio sa poštovanim čitaocima da je poredak na kome se zasnivaju UN baš toliko urušen. Svo međunarodno pravo svoje glavne odrednice crpe iz UN-a. Savet Bezbednosti je još uvek najvažnije svetsko telo i rezolucije koje potvrdi SB moraju da se poštuju.
Da sve ovo nije tako mi bi već imali napad na Siriju,


Poštovani Sale, naalost ne slažem se s tobom.UN poredak je nestao onakakv kakakv je poznat do 1991.godine.Siriju nisu napali ne zbog UN_a i SB već zbog direktnog vojnog prisustva Rusiej tamo, koja je jasno dala do znanja u slučaju napada da će reagovati vojno.Uostalom napali su oni (Zapad i NATO) Siriju samo drugim sredstvima, pješadijom ISIL-a, i stalnim avionskim bombardovanjima i raskomadali je.Da postoji UN sistem ne bi se vodio ekonomski rat (a vojni u Ukrajini i Novorusiji protiv Rusije).Zašto UN i SB to ne spriječe?Nmea više UN-a i SB raspali se ko Liga naroda što se raspala.
Preporuke:
8
1
20 subota, 14 mart 2015 10:40
poznato
Nažalost već 20 godina Srbi srebrenički genocid pravdaju na način po kojem bi nacisti mogli tužiti poljske jevreje kada su pokušali da probiju obruč varšavskog geta. Sad će mnogi ugristi usnicu u srdžbi, ali tolike pare su uzaludno potrošene na dokaze da je normalno držati u okruženju ogromnu ljudsku masu, braniti kretanje, dostavu osnovnih sredstava za život... I ako taj isti pokuša promeniti svoj status (slobodno kretanje, izlazak, hrana, lekovi...) i probiti obruč to je razlog zbog kojeg će u par dana pobiti se 8000 duša. Dakle, ako bi taj princip bio validan, svaki nemački vojnik koji je poginuo prilikom pokušaja proboja varšavskog geta imao bi pravo tužiti poljske jevreje za zločin.
Ne očekujem da će me razumeti oni koji godinama glavom u zid udaraju i troše pare na propale projekte, ali posle svih tih 'kontra studija' glib je sve dublji i dublji. Čak šta više, što ima više kao nekih 'kontra argumenata', breme/stigma srba sve jača i jača
Preporuke:
16
13
21 subota, 14 mart 2015 10:44
gavrilo
Ovdje je dovoljan jedan odlazak DODIKA u Moskvu da se novi fašizam bar privremeno zaustavi kada je u pitanju UN!
Preporuke:
9
11
22 subota, 14 mart 2015 11:47
@gavrilo
moj Gavriiilo,
pa Putin Dodika zovne kad je njemu ćeif a ne obratno...
To što Dodik spinuje da je blizak Kremlju ko hoće da veruje eto mu tamo... Ali osnovno pravilo je veličina i broj žitelja onog što predstavljaš - toliko si bitan
Preporuke:
12
7
23 subota, 14 mart 2015 13:31
siniša @ poznato
Ne znam šta je vama poznato, ali meni je poznato da kad neko prvo sam kaže tezu kako Sr4bi "brane" od optužbi, pa onda efektno tu tezu "razbuca" onda je to zamajavanje.

Evo ja sam Srbin i uopšte mi ne pada na pamet da "branim" Srbe na način kako ste vi opisali i kako bi po vašoj teoriji nemački vojnici iz Aušvica napadali jevreje iz Aušvica.

Niti su Srbi držali muslimane kao Nemci Jevreje u Aušvicu, niti su ih streljali 8 000, niti imaju izgovor ili odbranu od takvih PRESUDA.

VI PRESUDISTE DA SU SRBI KRIVI, a da niste izneli optužbu ni dokaze.

Ja kao Srbin se zalažem da Srbi nemaju ni jedan razlog da se brane od neformalne PRESUDE. Dajte OPTUŽBU pa ćemo se onda braniti. Uz OPTUŽBU prinesite DOKAZE.

Rećete ima optužba protiv Mladića i Karadžića. To nije optužba za genocid to je tvrdnja koja se ne dokazuje.

Ostaje pitanje kad i gde je suđeno i presuđeno za genocid u Srebrenici.

SRPSKA ODBRANA ZA GENOCID U SREBRENICI NIJE IZNESENA JER NIJE BILO SUĐENjA.
Preporuke:
10
9
24 subota, 14 mart 2015 14:14
Marija
Mogu da se slikaju sa tim predlozima rezolucija, nema od toga ništa.Dodik ima rusku podršku, što se videlo na izborima u oktobru, da je nije imao, pokrali bi izbore i smenili ga.
Preporuke:
9
8
25 subota, 14 mart 2015 14:52
@Marija
Radojičić već čeka da zauzme Miletovo mesto, ni prvi ni zadnji put da ameri dovedu nekog na vlast,
pa Dodik to odlično poznaje... Ne lupetam, prati razvoj situacije proleće/leto.
Preporuke:
11
3
26 subota, 14 mart 2015 15:12
poznato
Vi privatno možete misliti šta god hoćete. Aušvic nisam spomenuo, spomenuo sam varšavski geto. Geto je nekada bio ono što se devedesetih zvalo zaštićena zona. S tim da tada nije postojala institucija koja bi donosila rezolucije. U tu zonu nabijeno je 4-5 puta više žitelja nego što je ranije živelo. Otkud toliki ljudi u toj zoni verovatno vam ne moram objašnjavati. Imate na internetu izveštaje UN promatrača koliko je ljudi ubijeno u besomučnim granatiranjima pre jula 95. Kompletan zapis o neuhranjenosti, nedostatku lekova... kompletna studija patologije velike mase koja nema ama baš nikakve uslove za život. Lično mislim da su bolji uslovi haških zatvorenika u svakom pogledu od ljudi koji su bili u srebrenici. Možete me mrziti, smatrati izdajnikom, botom, trolom itd. ali vuk Drašković je potpuno upravu. Mnogi mu spore moć anticipacije ali pre ili kasnije biće kako je rekao.
Možete i dalje iznositi vaše privatno mišljenje kao što ga iznosim i sam ali u ishod svega nemam nikakve dileme.
Preporuke:
16
10
27 subota, 14 mart 2015 16:48
Turas
"poznato" uistinu nepoznato . Gospodin "poznato" ima u glavi podatke koji su tačni . Međutim nije u mogućnosti pravilnog , logičnog rezonovanja da izvede realan zaključak . Nije jedini na NSPM .
Preporuke:
4
5
28 subota, 14 mart 2015 16:57
Koji je ishod?
poznato

Možete i dalje iznositi vaše privatno mišljenje kao što ga iznosim i sam ali u ishod svega svega nemam nikakve dileme.


Koji je ishod svega?
Misliš da bi u neko izvjesno vrijeme, za nekoliko ili više godina moglo doći do raspleta ili zapleta?
Šta ako se ponovo desi rat?
Preporuke:
2
3
29 subota, 14 mart 2015 17:03
Koji je ishod?
poznatoMožete me mrziti, smatrati izdajnikom, botom, trolom itd. ali vuk Drašković je potpuno upravu. Mnogi mu spore moć anticipacije ali pre ili kasnije biće kako je rekao.
Možete i dalje iznositi vaše privatno mišljenje kao što ga iznosim i sam ali u ishod svega nemam nikakve dileme.


Misliš li možda na ovo?
Lider SNSD-a je ponovio da glasanje potpredsjednika SNSD-a Nade Tešanović za deklaraciju koju je Hrvatski narodni sabor usvojio, a kojom se traži reorganizacija BiH, nije važno što se tiče SNSD-a i da ne pravi nikakve obaveze prema ovoj stranci.

"Njeno glasanje nije načinilo SNSD-u nikakvu moralnu ili političku obavezu", zaključio je Dodik.


Da ga hrvatska politika "navlači" nešto slično kako je "navaličila" Aliju Izetbegovića za referendumom o nezavisnosti BiH? Danas ista priča sa njim i njegovim referendumom, a onda mu "otcijepe zapadni dio i podebljaju svoju kiflu"?
Preporuke:
2
5
30 subota, 14 mart 2015 23:38
FBiH očišćena od Srba i demografski i politički
Nikola Špirić za Glas Srpske: FBiH očišćena od Srba i demografski i politički
Konstituisanje vlasti u FBiH pokazalo je da će taj entitet biti sveden u okvire Vašingtonskog sporazuma, zbog čega RS i Srbija moraju stati u zaštitu Srba. FBiH je definitivno očišćen prostor i demografski i politički. Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" potpredsjednik SNSD-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nikola Špirić.

http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Nikola-Spiric-za-Glas-Srpske-FBiH-ociscena-od-Srba-i-demografski-i-politicki/174913.html
Preporuke:
3
4
31 subota, 14 mart 2015 23:39
FBiH očišćena od Srba i demografski i politički
* GLAS: Rekli ste da je izborom federalnog rukovodstva ozvaničen proces asimilacije Srba u FBiH. Kakva je budućnost srpskog naroda u ovom entitetu?
ŠPIRIĆ: Pozicija Srba u FBiH nije složena samo u ovom izbornom ciklusu već od Dejtonskog sporazuma. Međunarodna zajednica insistirala je na povratku, a on je bio jednosmjeran i formalno-pravno je završen u RS. U FBiH je proces bio obrnut, jer su Srbi napuštali ovaj entitet vidjevši da tu nema života, jer su nepoželjni. Oni su prisutni samo u opštinama u Livanjskom kantonu i to je jedina realna snaga Srba u FBiH. Ukoliko ne bude podrške srpskog korpusa iz RS i Srbije, pozicija Srba u FBiH je na putu napuštanja ovog prostora, jer Srbi na ulasku u 21. vijek nemaju osnovno ljudsko pravo da biraju i da budu birani. Počeo je proces asimilacije i možete da vidite da imate Srbe koje kandiduje SDA, DF ili HDZ. Srbi nemaju šanse samo kada ih predstavlja srpska politička partija, jer u FBiH vrijedi nacionalni pristup za Bošnjake i Hrvate, a građanski
Preporuke:
4
5
32 subota, 14 mart 2015 23:41
FBiH očišćena od Srba i demografski i politički
* GLAS: Koliko su stranke iz RS odgovorne za ovakav položaj Srba u FBiH?
ŠPIRIĆ: Postoji i odgovornost srpskih partija, jer Srbi iz FBiH ne mogu biti moneta za potkusurivanje strankama u RS i ovo bi trebalo da bude poziv partijama iz RS da sjednu i da dogovore jedinstven nastup, jer samo to može donekle da popravi status Srba u FBiH. Posebno mi smeta što su političke partije u FBiH pokazale političku nespremnost da pogledaju istini u oči, jer ne postoji način da bude izabran Srbin koji pripada srpskoj političkoj partiji, a posebno ako to nije Srbin koji je ostao u FBiH i nosio pušku i pucao na vlastiti narod. Poruka onima koji su ostali u manjini je da slijede put onih koji su počeli da se asimiliraju ili da odlaze iz FBiH.
ŠPIRIĆ: Postoji opasnost da će se FBiH svesti na nivo Vašingtonskog sporazuma, a nju po tom sporazumu čine Bošnjaci i Hrvati. Zato RS i Srbija moraju biti garant Srbima u FBiH. Srbija bi trebalo više brige da vodi o Srbima u FBiH.
Preporuke:
4
4
33 nedelja, 15 mart 2015 10:38
NEMANjA VIDIĆ
Piše nam Karganović o nameri srpskih neprijatelja da urušavanju Republiku Srpsku.
Niko, pa ni Karagnović, ne piše o tome da se Republika Srpska urušava sama iznutra svojom hrvatizacijom, zamenjujući srpsko nacionalno pismo ćirilicu u srpskom jeziku hrvatskom latinicom.
Ima već 15 godina otkad je okupacioni upravnik BiH nametnuo odredbu u Ustavu Srpske da su u njoj u službenoj upotrebi jezik srpskog naroda, jezik bošnjačkog naroda i jezik hrvatskog naroda, te da su u službenoj upotrebi ćirilica i latinica. Dakle, Srbi su već odustali od srpskog imena svog jezika.
Da je pameti u Srba, oni bi rekli : ćirilica za srpski jezik, a latinica za bošnjački i hrvatski. Ali to nema ko da kaže. A i kako će kad su Srbi digli ruke od ćirilice i u Srbiji.
Nedavno se pojavila latinička knjiga istog ovog Karganovića sa grupom autora. Srpska se urušava zato što u odnosima sa druga dva naroda nije sposobna da primeni princip reciprociteta. Znači, koliko ćirilice u Sarajevu i Mostaru, toliko latinice u njoj.
Preporuke:
7
6
34 ponedeljak, 16 mart 2015 13:44
Problem
Problem nas srba je što svi ostali osim nas misle isto a mi mislimo da samo mi govorimo istinu.
Setim se uvek Dobrice i njegove :"Srbi lažu......"
Preporuke:
6
3
35 četvrtak, 19 mart 2015 15:20
Dugi
Srbi ko srbi. Truli Zapad nemestio za odstrel 7000 muslimana (umesto dogovorenih 1000), a oni naivni, kao sto i jesu, naseli i iz humanih razloga prekratili muke 'turcima'. Ama bas svima. I jos im se pripisuje da posao nisu obavili ka sto treba jer je se sada kaze (na naucnoj osnovi) da je bilo samo 1000 dusa, i to turskih bezdusnika naoruzanih jataganima i kremenjacama. Da i ne govorimo o izjednacenju 1:1 ( u 000 dusa), koji niko ne voli. I opet belosvetska ujdurma na delu. Umesto dobijene "utakmice" 7:1, "turci" su na zelenom stolu dobili bod, to jest srbi su pokradeni za 6 pogodaka (u 000 dusa).
Preporuke:
6
2
36 četvrtak, 26 mart 2015 00:52
Mile
Zapad provodi davni plan koji je kenuo još od oduzimanja ovasti RS i davanja Brčkom poseban status.

Ali ruku na srce, Srbi preko Drine sami su se uvalili u ovo, ubijanje toliko civila, rušenje Vukovara i Sarajeva da ne nabrajam dalje nije imalo nikakve vojničke važnosti. Sve su to strateški besmislene akcije koje su nam nanele veliku štetu.

A sada opet mislim da očekuju od nas da ih 'vadimo' nakon tih urađenih nedela. Dok onomad nisu hteli da slušaju Miloševića nego digli nos ko da su Rusija. Setite se kako je Karadžić glumio rimskog cara. Sad ga imaju, a i mi sa njima
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner