Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Prikaz knjige Slobodana Antonića: "Milošević - još nije gotovo"

Komentari (96) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 02 mart 2015 14:22
sokrat
Ćeraćemo se još.
Preporuke:
86
6
2 ponedeljak, 02 mart 2015 14:28
Nikola
Vidi mu se na samoj pojavi, bilo u pogledu, držanju, govoru, da je bio rođeni vladar. Smatram ga poslednjim srpskim državnikom, ostatkom stare i slavne plejade vladara-ratnika koji su u najtežim vremenima po Srbiju ponosno primali mučeničke udarce za svoj narod. Ličnost dostojna da se nađe na istoj listi velikih državnika sa našim kraljevima ili ustanicima. Morao je biti skinut, jer inače slugeranje i ljudski otpad nikad ne bi dobio svoju šansu, kao što i u istoriji ekosistema veličanstvena i dominantna stvorenja moraju da izumru da bi sitna i bedna dobila svojih 5 minuta. Ostaće nam sećanje i ponos što smo ga imali... kao i kajanje što smo svi, uključujući i mene, nekad verovali da će njegove ubice bolje vladati Srbijom i više voleti njen narod.
Preporuke:
165
59
3 ponedeljak, 02 mart 2015 14:28
Čestitka autoru
Čestitam autoru na novoj knjizi, a svoj sud o istoj ne mogu napisati dok je ne pročitam.
Preporuke:
109
6
4 ponedeljak, 02 mart 2015 14:43
Drinko Končarević
Nemam razloga da sumnjam u prikaz ove knjige jer smo mi, stariji, svedoci vremena. Da li treba čekati da se desi istorijska distanca, da bi o ovom vemenu, neko napisao nešto, što bi između ostalog trebalo da da smernice i odgovor na pitanje kuda dalje. Srbija danas, za čekanje distance nema vremena. Mislim da ne treba čekati distancu, jer se mnoge stvari koje su bitne "zagube", pa onda distancu direktno ili indirektno definišu pobednici. I što bi čekali distancu ako imamo dovoljno sposobnog čoveka i tačnih podataka da se ovo pitanje obradi.
Preporuke:
102
7
5 ponedeljak, 02 mart 2015 15:26
ak
Sve pohvale za tekst g.Rasua.Tacno je ocenjena pogubna uloga tadasnje opozicije.
Preporuke:
86
14
6 ponedeljak, 02 mart 2015 15:32
MILOVAN RS
Milošević je imao dosta katastrofalnih grešaka, koje smo mi i zaboravili, s obzirom da trenutno Srbijom vlada najgori ljudski šljam i izdajnici veći i od Brakovića, pa nam Milošević djeluje kao Karađorđe ! Podsjetio bih da je :
1. dogovorio pad Zapadne Slavonije i Knina, bez da je narod obavijestio i dao izbor dal da odsele mirno ili ostanu !
2. dozvolio je svom sinu da napravi najveću diskoteku u to vrijeme i da se bavi kojekakvim švercom cigareta i ko zna čega !
3. politički je promovisao ono džemekasto i čudno stvorenje, koje je sada ministar inostranih poslova i dokazani veleizdajnik...
Ali, treba reći da je Milošević vio političar jakog formata i da je bitisao u daleko težim okolnostima nego što je to danas slučaj, i mora se priznati da je uradio maksimum u tadašnjim međunarodnim okolnostima !
Cijenim rad i stav profesora Antonića, nadam se da ću pročitati knjigu i steći bolji uvid u Miloševićevo lik i djelo !
Preporuke:
103
34
7 ponedeljak, 02 mart 2015 16:06
SZŽ
Ova knjiga je trebalo da bude napisana i Antonić je napisao. Svaka čast na tome i napisana je i objavljena u pravo vreme, mada će sad verovatno da krene haranga drugosrbijanaca na autora koji sad jašu u punom zamahu. Ipak knjiga je tu i protivnici mogu samo da "crknu od muke". Bravo!
Preporuke:
84
5
8 ponedeljak, 02 mart 2015 16:10
budjoni
Sloba je bio drzavnik,koji je stvorio republiku SRPSKU,a sta su ovi 15 godina kasnije stvorili,dug 20 ikusur milijardi, sve rasprodali,ostao jos telekom i majdanpek i bor a i to ce prodati.
Preporuke:
104
30
9 ponedeljak, 02 mart 2015 16:10
Bojan, Priština
Već na prvi pogled vidi se da je knjiga plod jednog sveobuhvatnog rada.
Meni se čak čini da je knjiga koja je morala biti napisana sama odabrala Slobodana Antonića i da niko nebi bolje od njega mogao da je napiše.
Kupio sam je čim je izašla i pročitao u jednom dahu-knjiga vredna svake pohvale.
Srce mi je tek bilo puno kada sam video da se može nabaviti na većini kioska u Beogradu i da će stići u ruke šireg broja ljudi.
Najdublja zahvalnost profesoru Antoniću na ovoj knjizi.
Preporuke:
88
18
10 ponedeljak, 02 mart 2015 16:11
Slavomir Srpski
Zar je moguce da ima tako malo materijala o delovanju Milosevica: gde su njegovi govori, snimci, kasete kao i papirni dokumenti potpisani njegovom rukom. Gde je dokumentacija iz drzavne sluzbe sigurnosti? Gde su arhivi? Gde su dokumenti koji odredjuju da se pravi SRJ negde u nekoj kancelariji u Zabljaku, bez da se odrzava 2/3 glasanje u Skupstini o novom Ustavu SRJ kojim se ponistava Ustav SFRJ kao i narodni rferendum ?

Ne radi se o godini dana vladavine tog coveka vec o vladavini preko 10 godina!! Ko jos onemogucava otvaranje arhiva?
Preporuke:
40
17
11 ponedeljak, 02 mart 2015 16:12
pop i berberin
''Mislim da i jedna i druga pretpostavljena ocena pate od jednostranosti....''

''Ocene'' se još nisu ni pojavile, one su, dakle, ''pretpostavljene'', a već ''pate''. Polako, pustite prvo da se pojave, pa nek onda pate. Prikaz knjige je vrlo loš, a u celosti saobrazan ovom citatu koji smo nasumce izdvojili.
Pročitaćemo knjigu, čiji naslov deluje krajnje zlonamerno i sumnjamo da ceo njen tok idem u pravcu u kojem ide i Antonićev tekst: Zlo se vratilo -šta sad.
Ali, hajde da ne budemo i mi kao autor ovog lošeg i tendencioznog prikaza, nego kad pročitamo (Antonić to svakako zaslužuje), ako se ukaže prilika, komentarisaćemo.
Preporuke:
19
23
12 ponedeljak, 02 mart 2015 16:16
STRUJA
Nomen est omen.
Preporuke:
33
7
13 ponedeljak, 02 mart 2015 16:39
Dragan
Milošević je bio poslednji suvereni političar Srbije od devedesetih na ovamo. Svi ostali koji su došli posle njega bili su samo kolaboranti Germanskih i Britanskih okupatora.
Preporuke:
100
13
14 ponedeljak, 02 mart 2015 16:41
Deda Djole
Milosevic - jos nije gotovo ?

Nazalost nije. Penjacemo se jos dugo iz rupe u koju nas je gurnuo, uz pomoc njegovih ministara Vucica i Dacica
Preporuke:
35
100
15 ponedeljak, 02 mart 2015 16:44
DUŠAN
Slažem se manje-više u svemu što je napisao prikazivač, ali hoću da istaknem značaj knjige o Slobi. Posebno što se kao autor pojavljuje univerzitetski prof.i, da ne zaboravimo, čovek koji je u dugom nizu godina najviše pripadao opoziciji. Antonićev rad, mislim na knjigu, krucijalni je dokaz kako smo mi Srbi nepravični prema ličnostima koje su nas vodile na osnovu naših glasova u većini. Posle prevrata bilo je knjiga vezanih za Miloševića (Bore Jovića, Dušana Čukića ili apologetski dosovske iz pera Bujoševića), ali je ova posebno značajna zbog poštene analitičnosti i pristupa koji nije antiprotivan i po naručenom receptu da je đavo crn. Pokojni predsednik bio je državnik, rodoljub u vremenu koje nam je nametnuto. Nisam ni onda bio navijač, ali sam znao da se pojavila ekstra osoba koja neće opstati jer smeta tuđim planovima. Antonić je podastro pošteno, ali o SM će se još govoriti sa svim počastima. Posebno u poređenju sa onima koji su ga smenili ili sadašnjim ”naslednicima”.
Preporuke:
59
10
16 ponedeljak, 02 mart 2015 16:53
Kraj sudi pocetku
Velicina jednog politicara se ne vidi u tome kako je bilo za vreme njegove vladavine, vec posle nje.Posle Milosevica su dosli Kostunica i Djindjic i to je najbolja ocena njegove vladavine.Kao sto su Vucic i Dacic najbolja ocena DOS-ovske vlasti.
Preporuke:
16
39
17 ponedeljak, 02 mart 2015 16:57
SR JUGOSLAVIJA
Tako soko srpskoga naroda,
U čijem je imenu sloboda,
Koga Srpstvo voli i poštuje,
U haškome zatvoru tuguje,
Bez slobode i svoga naroda,
Zbog izdaje srpskijeh izroda.
Preporuke:
69
18
18 ponedeljak, 02 mart 2015 17:56
Rđosav
... radi se o mehaničkoj podeli u političkoj i široj javnosti, na koju delimično pristaje i Slobodan Antonić, Miloševića na vlasti i Miloševića bez vlasti, tačnije Miloševića u Haškom kazamatu.
...
Umesto što tvrdi da se Slobodan Milošević rehabilitovao u odbrani pred Haškim tribunalom, pre bi se moglo reći da oni koji to tvrde pokušavaju da se rehabilituju pred njegovim, zalaganjem i borbom za slobodu srpskog naroda i Srbije dok je bio na vlasti, a oni su na ovaj ili onaj način, najčešeće iz prizemnih pobuda, bili protiv njega i ometali ga u tom nastojanju.

Hvaleći razvlašćenog i utamničenog Miloševića, oni zapravo pokušavaju da brane sebe od sebe iz vremena kada su bili protiv njega i njegovih državničkih nastojanja.


- odlično. Pred kim to Milošević "treba da se" rehabilituje? Pred petooktobarskim jurišnicima?

- ergo: Antonić je na dobrom putu da se rehabilituje.Ovo mu je tek prvi korak...
Preporuke:
72
22
19 ponedeljak, 02 mart 2015 18:01
Jedan je Antonić
Malo Srbija danas ima mislilaca.
Preporuke:
42
4
20 ponedeljak, 02 mart 2015 18:07
zamajavanje
Čime se zamajavate, pa sa ostavštinom velike savezne države koju je arčio nemilice, od vojnih, privrednih i finansijskih resursa lako je bilo izigravazi istorijsku ličnost. Ko će to od ovih 'novajlija' nakon Slobe imati takve rezerve na raspolaganju pa da se pravi velikim državnikom. SFRJ je bila ozbiljna država te se i 20 godina nakon raspada sa te 'lešine' moglo kljucati, e hajde sad majčim sine da vidim odakloe će neko biti bahat - iz prazne ne puca. Zato pričati o Slobi je neozbiljno, i Vučić bi sa onakvim zaostalim resursima nešto napravio
Preporuke:
27
65
21 ponedeljak, 02 mart 2015 18:33
PAKA
Zbog ograničenosti prostora i sopstvenih sposobnosti za umnija kazivanja i veštinu pisanja, pokušaću neke zaključke o knjizi da saopštim telegrafski.
Pre svega, čestitao bih autoru knjige na poštenju i ljudskom prilazu čoveku kao i na hrabrosti da koriguje sopstveno viđenje vremena u kome ja i sam aktivno učestvovao sa druge strane barikade.
Knjigu bi trebalo, po mom skromnom mišljenju, posmatrati kao ozbiljan i odgovoran pokušaj da se neke mantre izvedu na čistac. Prva je ona o prokuženim "devedesetim" u kojima nije Milošević, ili nije samo Milošević, bio uzročnik svega negativnog. Veliku zaslugu, ako ne i presudnu, za kreiranje tragičnih događanja imala je opozicija podstaknuta i neskriveno materijalno i medijski podupirana od snaga koje nisu bile naklonjene srpskoj stvari.
Iz knjige se da zaključiti da je Milošević, pored neprijateljskog ponašanja "sveg normalnog sveta" protiv sebe imao i isto tako "normalnu" opoziciju, a u svojim redovima još i Dtanišića, Milutinovića, Perišića i tako dalje....
Preporuke:
48
5
22 ponedeljak, 02 mart 2015 18:51
Boško
NikolaVidi mu se na samoj pojavi, bilo u pogledu, držanju, govoru, da je bio rođeni vladar.Da. Kad bi se predsednik birao po sistemu:"Sliku tvoju ljubim, šapćem tvoje ime"Da je Srbija ikada bila ozbiljna država od 1914 godine ispitivalo bi se i poreklo kandidata.Milošević kojem su se ubili otac, majka i sestra nikada nije smeo kao labilna ličnost da dođe na političku scenu na koju je doveden kao infantilac od svoje žene (i njenog pravog oca) i Stambolića.Nije ni čudo što se nije snašao.Ili sadašnji primer kada se predsednik vlade Vučić sam hvali po televiziji da kad je bio mali majka ga ispustila na glavu na beton.Kakve posledice taj pad na glavu ima na Srbiju vidimo i sami.
Preporuke:
31
56
23 ponedeljak, 02 mart 2015 18:58
fristajlo
Ova knjiga će mnoge iznervirati.
Antonić je jedan od retkih dostojnih da takvu knjigu i napiše. Možda je negde i pogrešio (nisam još pročitao knjigu) u ocenu- ali on to nikad ne radi sa zadnjom namerom; to je suština njegove političke analitike. On iznosi svoj stav, brani ga i obrazlaže; i kada se ne slažete sa njim- možete da poštujete to mišljenje, jer je kultivisano, a ne kalkulantsko.
U ovo kakofonično vreme laganja o bilo čemu- vrednost po sebi.
Preporuke:
53
6
24 ponedeljak, 02 mart 2015 18:58
Jasna
Nisam procitala knjigu,ali ako je Antonic promenio svoje misljenje i u njoj revidirao svoj stav o Milosevicu,koji je imao pre ,pa i posle 5.okt.,svaka cast!
Preporuke:
52
19
25 ponedeljak, 02 mart 2015 19:26
SR JUGOSLAVIJA
Ja sud ovaj sramni ne priznajem,
Srpstvo branih za to se ne kajem,
I opet bi narod svoj branio,
I nepravdi vašoj prkosio.
Uzalud u Srpstvo klevećete,
Al ciljeve postići nećete,
Mi smo Srbi narod slobodarski,
Mi nijesmo konjušari carski,
Nego narod mimo sve narode,
Branioci časti i slobode.
Preporuke:
42
13
26 ponedeljak, 02 mart 2015 20:42
Vladimir NS
Da li je Antonić revidirao svoj stav o Miloševiću to se ne zna, ali se sigurno zna da je Vuçiq revidirao svoj stav o Bleru i Tačiju i oni su sada njegovi politički istomišljenici i partneri.
Preporuke:
60
6
27 ponedeljak, 02 mart 2015 20:49
SM.
Ako se samo usporede reagovanja i odnos prema stranim ...,Miloševića prema Klintonu,Holbruku i Olbrajtovoj i Vučića,Tome i Dačića prema Obami i njegovoj bratiji te ponašanje Koštunice i Tadića prema Klintonu,Obami,sve je jasno.Za ove posle Miloševića,Milošević je bio gromada državnik.
Preporuke:
50
5
28 ponedeljak, 02 mart 2015 21:14
Drinko Končarević
@ jasna, fristajlo,
Čovek svoje stavove određuje na osnovu svojih uvernja, građenih na činjenicama sa kojima raspolaže u tom trenutku. G-din Antonić je došao do određenih činjenica i potpuno objektivno ih prikazao čitaocima. Bilo bi glupo da ih je ignorisao ili da ih je "ofarbao" interesima stranke na vlasti. Koliko je promenio svoje stavove zbog ovog, ja ne znam ali onaj ko ne prizanje činjenice ne može napisati ovako nešto. Ako te činjenice izazovu neke promene, pa toje normalno. Zamislite da neko 50 godina kasnije piše o istoj stvari. Da li bi bio ovako objektivan kao G-din Antonić? Ne verujem.
Preporuke:
29
6
29 ponedeljak, 02 mart 2015 22:21
SR JUGOSLAVIJA
Još se Slobo za istinu bori,
Dako oči Rusiji otvori,
Američku zavjeru da vide,
Ili da se od svijeta stide.
Preporuke:
29
10
30 ponedeljak, 02 mart 2015 22:42
cmok TORONTO
O Antoniću neću,o Miloševiću neću,o NSPM neću..
O nama živima hoću..Kaki smo ni za dismo nismo.
Da li smo toliko glupi,da li smo toliko ludi da nemamo poštovanja...prema sebi..
Živela Komunistička Partija Kanade.
Preporuke:
19
33
31 ponedeljak, 02 mart 2015 23:51
VRH!!!
"Umesto što tvrdi da se Slobodan Milošević rehabilitovao u odbrani pred Haškim tribunalom, pre bi se moglo reći da oni koji to tvrde pokušavaju da se rehabilituju pred njegovim, zalaganjem i borbom za slobodu srpskog naroda i Srbije dok je bio na vlasti, a oni su na ovaj ili onaj način, najčešeće iz prizemnih pobuda, bili protiv njega i ometali ga u tom nastojanju."
Preporuke:
35
5
32 utorak, 03 mart 2015 01:07
Boško
Milošević - još nije gotovo je pravo stanje u Srbiji u kojoj komunjarski zločinci još uvek nisu kažnjeni za sve zločine protiv Srpskog naroda.

Kako je izgledalo Miloševićevo "desetleće" znaju samo oni kojima se mozak ne resetuje na 24 sata od dnevnika do dnevnika na televiziji

- 90tih Srbija je bila leglo kriminala i pljačke "privatizacijom"
- piramidalne prevare Jezde i Dafine
- pljačka društvene imovine "bilmezsmena" u saradnji sa korumpiranim političarima
- namerno izazvana inflacija da bi se obezvredila privreda i opljačkala zajedno sa fondom društvenih stanova
- politička i klasična kriminalna ubistva porodice Milošević
- Srpska deca pobijena u sloveniji, a Srbi izbrisani kao nacija
- Srbi proterani iz hrvatske a zaostali ubijeni
- Srbi proterani iz bosne u "krajinu"
- 10 godina Milošević nije rešio problem terorista na Kosovu nego im dozvolio da se naoružaju i ubijaju Srbe

Najjadnije je što političari 90tih su sada sa debelim penzijama po Dedinju uživajući u opljačkanom
Preporuke:
35
52
33 utorak, 03 mart 2015 01:46
Draza Legenda
@Bosko (jako mala buva) "Milošević kojem su se ubili otac, majka i sestra nikada nije smeo kao labilna ličnost da dođe na političku scenu na koju je doveden kao infantilac od svoje žene (i njenog pravog oca) i Stambolića.Nije ni čudo što se nije snašao."!???
Zalosno je i bedno na porodicnoj tragediji graditi svoje "cinjenice" o Velikom Coveku i MOralnoj gromadi za SVE potonje iza njega !!! Ima mnogo Istorijskih -Velikih LIcnosti koji su nacinili - Velika DEla sa unistenom porodicom-kao i suprotnih -ljigavih primera !!!
Zar hoces reci da je bedni-ljigavi-korumpirani Vuk Draskovic bio "prava velicina" za politicara i drzavnika !??? ili mozda "vizijonar" -dokazani moralni- lopovski sljam-cija je majka bila sluga na imanju Izetbegovica u Bosanskom Sancu ,a poocim bedni zastavnik !! - Djiki koji je za vreme NATO bombardovanja 1999.g -dokazano pravio turneje po Nemckoj i drugim NATO bombarderima agitujuci za nastavak zlocinacke agresije naivno verujuci da je ON obecani mesija za SRbiju ???
Preporuke:
47
16
34 utorak, 03 mart 2015 11:07
Laz
U buducim knjigama istorije koje ce se pisati dve licnosti ce se isticati kao junaci srpskog naroda Slobodan Milosevic i Vojislav Seselj.i delimicno Vojislav Kostunica.
Preporuke:
23
11
35 utorak, 03 mart 2015 11:23
Boško
Draza Legenda
@Bosko (jako mala buva)

Zar hoces reci da je bedni-ljigavi-korumpirani Vuk Draskovic bio "prava velicina" za politicara i drzavnika !???
Kad mi se obraćaš kao (jako maloj buvi) potpisujući se kao "Draža" a propovedajući "komunjarsku mantru" i dobijajući pluseve od komunjara ilegalaca jasno je da ljudi "ispranih mozgova" u komunizmu su nesposobni da prihvate realnost, jer njihova jedina "realnost" je bila kada su kao komunjarski profiteri ubijali, pljačkali i šikanirali Srpski narod da bi se dodvorili austrijskom kaplaru čiji su bili idolopoklonici,(infantilno nesposobni da misle svojom glavom) a posle toga crnogorijanskoj komunjari miloševiću koji je "istorijskom" mizernom i patetičnom rolom komunjarskog aparatčika koji se preko svoje žene (i njenog pravog oca) nepotizmom dokopao vlasti u Srbiji) i izdao ceo Srpski narod na Balkanu

Podmetanja da sam "draškovićevac" je samo dokaz da si komunjara koja upotrebljava konspirativno ime "Draza Legenda" i etiketira.
Preporuke:
18
30
36 utorak, 03 mart 2015 11:26
Prečanin
@Drinko Končarević

Čovek svoje stavove određuje na osnovu svojih uvernja, građenih na činjenicama sa kojima raspolaže u tom trenutku."

Poštovani, ova vaša rečenica zvuči tako učiteljski, osnovački - ne mogu da verujem da tako nešto piše ili, još gore, misli odrastao obrazovan čovek. Šta mislite, koliko je ljudi sposobno da stvara uverenja zasnovana na činjenicama? Šta je sa ljudskim strastima, zabludama, interesima?
Dalje, zar nešto može potpuno objektivno da se prikaže, pa još čitaocima? Jesu li čitaoci homogena grupa, pa svi k'o jedan primaju "objektivne" činjenice? Da li je život aritmetika? Da li je čovek jednačina? Da li vam je ikad palo na pamet da mi znamo stoti deo onoga što se dešava (i to oni bolje obavešteni) i da je možda bolje što i ne znamo neke stvari?
Preporuke:
16
1
37 utorak, 03 mart 2015 11:34
Srboljub
Dve najvece Srpske nesrece u 20 veku su kralj Aleksandr I Slobodan Milosevic.Svi ostali, vece ili manje politicke licnosti I dogadjanja na politickoj sceni Kod SRBA su samo psledice uzrokovane nakaradnim"Vizionarskimu"u datom vremenu vodjenjem politke od strane gore pomenutih.Narod Srpski je tu samo koleteralna steta.
Preporuke:
16
27
38 utorak, 03 mart 2015 11:40
Prečanin
@Draža Legenda

Moralna Gromada ne bi dozvolila da njegov sin vozi na auto trkama, dok benzina nije bilo ni za potrebe hitne pomoći. Takođe ne bi upropastio srednju klasu svog sopstvenog naroda, a i ostale, usput. Pri tome, ne pada mi na pamet da branim Vuka, niti Lafa Pragmatičara.
Preporuke:
29
26
39 utorak, 03 mart 2015 11:42
Mršavo
Još jedan jako poguban manje više politike Slobodana Miloševića je i odvajanje Crne Gore od Srbije, što je strahovito loše po srpske nacionalne interese.
Preporuke:
8
21
40 utorak, 03 mart 2015 11:55
Mršavo
1.Kosovo i Metohija krah politike S.M.
2.RSK krah politike S.M.
3.RS djelimično rješenje sa 1600 km neprijateljske granice.
Preporuke:
12
26
41 utorak, 03 mart 2015 12:01
@ Laz
Trebalo bi ih sve zajedno, kao po starom rimskom obicaju, izbrisati iz svih dokumenata i istorijiskih izvora, kao da nikada nisu ni postojali.Dok je Mihajlo Djuric sedeo u zatvoru zbog kritike ustava iz 1974-te, Sloba je redovno placao clanarinu Titovoj partiji i gradio karijeru kroz nju, da bi izronio kao "spasitelj nacije" osamdesetih.I Slobi su evropski emisari resavali unutarpoliticka pitanja kao sto su izborni rezultati,a Kinkelove i Klintonove izjave da je faktor stabilnosti izlazile na naslovnim stranama Politike.I da je nekim slucajem danas na vlasti, vodio bi istu politiku kao i Vucic i Dacic.Seselj je prvi priznao pobedu DOS-a, '99-te izasao iz vlade na pola sata, dok se potpise kumanovski sporazum, pa se vratio.Kada je prevarom izgubio izbore od Milutinovica nije ni rec zucnuo.Kostunica, ako nije izbajnik, onda je najnesposobniji covek koji je ikada imao vlast u nekoj drzavi.Zapadnjaci mnogo bolje znaju srpske politicare nego Srbi.
Preporuke:
20
16
42 utorak, 03 mart 2015 12:11
Mršavo

1.Kosovo i Metohija krah politike S.M.
2.RSK krah politike S.M.
3.RS djelimično rješenje sa 1600 km neprijateljske granice.


10 godina sankcija pod kojima je privreda gotovo upropaštena.

Jedini "dobitak" i to "djelimičan" je RS, ali i tu je dosta nepoznatih, uzevši u obzir NATO prisustvo i kontrolu na teritoriji i manje više neprijateljsko okruženje od 1600 kilometara, posebno u odnosu na zapdni dio.
Preporuke:
10
26
43 utorak, 03 mart 2015 12:13
srđan conić
"Umesto što tvrde da se Slobodan Milošević rehabilitovao pred Haškim tribunalom pre bi se moglo reći da oni koji to tvrde pokušavaju da se rehabilituju pred njegovim borbom za slobodu srpskog naroda i Srbije dok je bio na vlasti a oni su na ovaj ili onaj način najčešće iz prizemnih razloga bili protiv njega i sprečavali ga u tom nastojanju. Hvaleći razvlašćenog i utamničenog Miloševića zapravo pokušavaju da brane sebe iz vremena kada su bili protiv njega i njegovih državničkih nastojanja".

Fatnastičan zaključak iz koga će verujem temeljni i lucidni profesor Antonić izvući pouke.
Preporuke:
24
1
44 utorak, 03 mart 2015 14:16
ser joška
jel to nastavak one knjige istog gde se MIlošević poredi sa Napoleonom Bonapartom zbog bezprincipijelnosti?
Preporuke:
7
4
45 utorak, 03 mart 2015 16:08
Sokenekos
Uz svo dužno poštovanje prema autoru knjige, pokušavam da dokučim čemu povratak u prošlost, koju svi manje-više znamo - ma koliko je svako video na svoj način - pored ovako očajnog stanja u onome što je nekada bila država, a više to nije?
Zar intelektualac tog kapaciteta nije našao ništa svrsishodnije da piše u ovom trenutku? Primera radi, da pokuša dati svoj doprinos odgovoru na pitanje svih pitanja: kako dalje?

Možda i grešim, ali mi se čini da - isto kao što Milošević nije razumeo da je vreme socijalizma bilo prošlo, a sa njim i ravnoteže u svetu, dakle, doba međunarodnog prava, i da su isto tumačili najjači (gde on nije znao da iskoristi ogromnu prednost Srba na početku te epohe) - cenjeni autor pomenute knjige ne razume da je vreme demokratije prošlo, i da je uzalud insistirati na njoj.

Najmanje od svega na treba naknadne pameti. Stoga, pustite vi SM i njegovu epohu. umesto toga, kažite vi nama: kamo dalje rođače?
Preporuke:
12
10
46 utorak, 03 mart 2015 16:56
Sarajlija
Raduje me što je napisana ova knjiga i sa zadovoljstvom ću je pročitati čim budem u prilici.

Da bismo rešili probleme u budućnosti i ove sadašnje moramo analizirati našu prošlost oslobeđeni ostrašćenosti i svrstavanja u tabore. Da odredimo pozitivne i negativne strane vladavine Miloševića, pozitivne i negativne strane vladavine Koštunice i Đinđića, ovih danas...Karadžića i sl. Da prihvatimo svi da smo dali, mali ili veći, doprinos ovoj današljoj situaciji. Da naučimo nešto iz svojih grešaka i da krenemo napred ka svojim nacionalnim interesima. Zato smatram da je važna ova knjiga da bismo razumeli same sebe. Kada ojačamo i osvestimo se, verujem da ćemo znati da se nosimo i sa unutrašnjim i spoljnim neprijateljima. Znaćemo kuda želimo da idemo (bez lažnih izbora ILI ILI).
Preporuke:
11
1
47 utorak, 03 mart 2015 16:59
mila w.
Da je pokojni predsednik imao narod uz sebe danas bi situacija bila drugacija.
Mislim da je najsramniji trenutak u istoriji Srbije-onaj kada nevinog predsednika hapsi Ceda Jovanovic.
Eto, takvi su stvarali Srbiju zadnje dve decenije.
Preporuke:
25
0
48 utorak, 03 mart 2015 16:59
mila w.
Da je pokojni predsednik imao narod uz sebe danas bi situacija bila drugacija.
Mislim da je najsramniji trenutak u istoriji Srbije-onaj kada nevinog predsednika hapsi Ceda Jovanovic.
Eto, takvi su stvarali Srbiju zadnje dve decenije.
Preporuke:
18
0
49 utorak, 03 mart 2015 17:01
Rđosav
Draza Legenda: @Bosko (jako mala buva)- ja bi` rek`o: Boško vaška. A možda i: "stala vaška na gnjidu - skazaljke se ne vidu" ...
Preporuke:
18
8
50 utorak, 03 mart 2015 19:08
Peter RV
@Mršavo
Za vasu informaciju, Crna Gora je bila odvojena od Srbije, od Kostunice i Solane, ne od Milosevica vec tada upucenom od Kostunice i Djindjica - u Hag!
'Mrsavu' uslugu pravite vasim komentarima kad se oslanjate na ovakvu laz.
Preporuke:
16
2
51 utorak, 03 mart 2015 20:22
fristajlo
Drinko Končarević
@ jasna, fristajlo,
Da li bi bio ovako objektivan kao G-din Antonić? Ne verujem.

Upravo to sam i rekao.
Antonić ima sposobnost objektivnog otklona od činjenica, veću od ogromnog broja ljudi koji se "zamlaćuju" sa političkim pitanjima. To ga i kvalifikuje za ovakav poduhvat, koga će se mnogi prihvatati, ali je pitanje da li su za to kadri.
Preporuke:
8
2
52 utorak, 03 mart 2015 21:07
Mihajlo
Društvena grupa koja je na vlast u Srbiji došla posle drugog svetskog rata uporno i dosledno brani svoje pozicije, svoje članove ili svoje heroje, svejendo je. Bilo da se radi o Miloševiću, Šešelju, Draškoviću.. bilo kome. Tako sam ja doživeo ovaj vaš tekst.
Milošević nikada nije bio ozbiljan političar i državnik, dokaz je delo koje je ostavio iza sebe, osvrnite se po Srbiji i videt ćete. Što se tiče Haga... nije tačno da je on u Hagu branio Srbiju, branio je sebe uz pomoć Srbije i srpskih nacionalnih interesa uvidevši besmislenost lične odbrane. Siguran sam da je bio svestan činjenice da je dobrim delom doprineo nastavku urušavanja srpskih nacionalnih interesa na Balkanu i šire. Verujem da je u Hagu konačno shvatio da je braneći interese jedne društvene grupe koja i danas vlada Srbijom doveo u pitanje opstanak čitave nacije. Nisam primetio da se pokajao. Ali, kad jedan narod vreme slave i junaštva dobrovoljno proglasi vremenom smrti... posle toga je sve moguće...
Preporuke:
17
18
53 utorak, 03 mart 2015 22:43
Tomislav Milanović
To, koga smo sve birali za vođe, naša je velika bruka i sramota. Suštinski, to govori o nama, a ne o njima. Ovu zemlju nisu upropastili ni Kinezi, ni Japanci, ni Nemci, već Srbi. To i danas činimo. Iz svega što nam se dogodilo, nismo izvukli nikakvu pouku. Naprotiv, više smo zli, pokvareni i, iznad svega, neracionalni, nego što smo bili. Da li ćemo se ikada opametiti? Nećemo. Zašto? Zato što smo takvi kakvi jesmo. Blesavi i nepopravljivi. Čast izuzecima kojih, naravno, uvek ima. I pisac ovog teksta to zna. Čitav svoj dosadašnji život posvetio je pokretanju srpske svesti. Niti on, niti mnogi drugi, koji su bili nesvakidašnje pametni, nisu postigli neke značajne rezultate u tome. Neko je hteo da nas ima baš takve kakvi jesmo. I uspeo je u tome.
Preporuke:
13
9
54 utorak, 03 mart 2015 23:31
DRaza Legenda
Bosko & ostali -nastavakJa nigde nisam tvrdio da si DRaskovicevac -to si sam podmetnuo-insinuincirao !!! (procitaj tekst). Ocigledno NE mozes da shvatis zasto sam naveo Vuka i Djindjica (manjak logicnog zakljucivanja?),jer su ONI bili glavni placenici i Rusioci SM-a -to SVI barem prosecno obrazovani i informisani znaju !!! KOstunicu su samo podmetnuli kao TRojanskog Konja i NISU ga informisali o tome !???Zalosne su neke tvrdnje komentatora o prozivanju sina SM-a -Marka da je trosio Benzin na trke -Veliki Greh !??? ,a pogotovo da je "kriv" za otcepljenje Crne Gore koje se desilo 2006.g !??? KOliko je MIlo na vlasti !?-25 god. i prvo je bio u koaliciji sa SM-om (BUlatovicem) !!Voleo bih da vidim da "TVOJI" nesto izgrade -TI sam navedi koji su t!!!
Preporuke:
7
6
55 sreda, 04 mart 2015 00:16
Ernan Kortes
Gospodine Mihajlo, hvala Vam na izvrsnom komentaru. Tako kao Vi može da razmišlja samo onaj kome je napredak Srbije na srcu.
Da je politički šibicar Milošević, makar u jednom trenutku svog života razmišljao o napretku Srbije a ne ostvarivanju svojih bolesnih ambicija (i svoje Mace, naravno), ne bi nam se dogodilo ovo što nam se dogodilo. Ma šta da hoće Vatikan, Nemačka, SAD i ostale sile na papiru. Jer, šta oni mogu kad "Obilić izađe na poprište". Ali, nije Milošević džabe dobio Fulbrajtovu stipendiju.
Preporuke:
12
14
56 sreda, 04 mart 2015 00:54
Milodan
Pratio sam političko delovanje Miloševića od kada je bio Gradski sekretar SK Beograda. Tada ga je bilo više u medijima nego republičkih i saveznih funkcionera zajedno. Da li vam to nešto govori?
Preporuke:
10
8
57 sreda, 04 mart 2015 11:47
Srbin obični
Naravno da je Slobodan Milošević griješio, ponajviše kada je procjenjivao Srbiju. Nije vidio da se radi o truljavoj daski, koja je nekada davno davno bila zdrava.

Pogledajte pojedine komentare u ovoj rubrici i shvatićete da sa takvim moralno havarisanim tipovima nijedan naroda ne može dobiti ni fudbalsku utakmicu a kamo li rat!

Ta Slobodanova pogrešna procjena sve nas je skupo koštala a njega ponajviše.
Preporuke:
15
12
58 sreda, 04 mart 2015 13:56
Ujka Vasa @ Boško
Samoubistvo može biti herojski čin, izraz visokih etičkih principa,altruizma, solidarnosti, lojalnosti...
Da izostavim japansku sepuku, i u našoj istoriji postoje brojni slučajeva da su pojedinci svesno išli u smrt upravo zato što su u datim okolnostima mogli da ostanu živi samo ukoliko prekrše svoj moralni kodeks.
Koliko znam, i Miloševićev otac i njegova majka upravo spadaju u te slučajeve i daleko su od toga da su bili psihički labilne osobe. Naprotiv.A reći za Miloševića da je bio psihički labilan je jednostavno smešno.
Preporuke:
16
4
59 sreda, 04 mart 2015 17:14
Djindjic
Milodan

Slabo da im nesto govori, bilo bi vise minusa a manje pluseva
Preporuke:
1
2
60 sreda, 04 mart 2015 20:56
Slobodna Srbija
sa Slobodnom i SRBSKOM PravoSlavnom Crkvom će proglasiti Sloba Svetcem Oslobodiocem!
Hvala i Slava mu!
Preporuke:
8
6
61 sreda, 04 mart 2015 20:59
Seljak Bezemljaš
Najslabiji deo teksta je ono o istini koja će se saznati preko svedoka.
Opšte je mesto LAŽE KAO OČEVIDAC.
Pojava je opisana u književnosti.
Riunosuke Akutagava na primer.Prema njegovoj priči
U ČESTARU Akiro Kurosava je snimio film RAŠOMON
Ne znamo šta se desilo. Rašomon dakle.
Razloge je naveo gospodin PREČANIN.
Za priču ko je bio Slobodan Milošević potrebno je znati ko smo bili mi u to vreme.
"U zlo doba na rđavom mestu"

Ima više od 150 godina kako se svremena na vreme u zapadnoj štampi ponove naslovi u novinama.
TVRDOGLAVA DRSKOST SRBIJE KUPITI CRNU GORU itd.
Novo je samo što se ponovilo za vreme naših života.
Da bi održavala srbofobiju kao ogranak rusofobije
Evropa neguje strah od srpske kubure. Pa kada toliko pričaju desi se da skrešemo tu kuburu.
Da se zna.Sve što nam rade radili bi i da smo bili poslušni. Bili smo decenija džomba na putu Nato pakta prema Rusiji.
Čast tekstu čini kritički deo.
Prosto bi bilo nepristojno samo hvaliti.
Preporuke:
10
1
62 sreda, 04 mart 2015 23:47
Titova poslednja ispovijest:nešto je bilo trulo i prije pojave Slobodana Miloševića
Bio sam protiv ustava iz 1974!


• Znao sam da je sigurnosno stanje na Kosovu loše, ali nisam znao da su i odnosi naših republika pali na tako niske grane - bio šokiran Tito na sastanku u Karađorđevu

• Drugovi, moram reći, kad je u pitanju Kosovo da svi koji su glasali za Ustav 1974. godine biti će krivi za sudbinu Jugoslavije!

Svi vi znate da sam ja star, da ću za par mjeseci, u maju iduće godine, navršiti 88 godina, a znate i to da sam, posebno nakon Havane, umoran i da mi se pogoršalo zdravlje i da ću morati u bolnicu.


To je i razlog da sam odlučio, da kao vaš vrhovni komandant, s vama, mojim vojnim saradnicima raspravim neka pitanja, a u vezi su sa stanjem u JNA, kao i o nekim političkim pitanjima koja su u vezi sa zadacima koja naša armija ima po Ustavu.

http://www.nasajugoslavija.org/txt/titova_ispovijest.html
Preporuke:
2
3
63 sreda, 04 mart 2015 23:49
Titova poslednja ispovijest:nešto je bilo trulo i prije pojave Slobodana Miloševića
Naime, ja sam prije Havane imao nekoliko višednevnih razgovora sa mojim predratnim i ratnim saradnicima, koji su sada u penziji i od njih sam dobio mnogo informacija o kojima želim da danas i sutra o njima zajedno raspravimo, da zauzmemo jedinstven stav što činitida o takvim informacijama ne raspravlja ulica, inostrana, a i naša štampa.
Ja ću poslije razgovora s vama imati razgovore s političkim vrhom Jugoslavije, a tu su sada prisutni Vlado i Lazo u ime Predsjedništva partije i SFRJ, a prisutan je i Kosta u ime boraca NOR.
Pitanja o kojima želim razgovarati s vama ima podosta, a među prvim je da ja, kao vaš vrhovni komandant, budem informisan o stanju u JNA.
Od našeg vojnog vrha dobio sam, kao osnovu za ovaj razgovor, opširnu pismenu informaciju, koju mi je dao general LJubičić, a potpisali su je i svi komandanti armijskih oblasti, kao i komandant JRM i JRV.
Šok bezbednosnim stanjem u zemlji

http://www.nasajugoslavija.org/txt/titova_ispovijest.html
Preporuke:
3
3
64 sreda, 04 mart 2015 23:59
Titova poslednja ispovijest:nešto je bilo trulo i prije pojave Slobodana Miloševića
Ili, mi malo znamo o aktivnosti albanske emigracije, a vidite drugovi, ona ubire "danak" za školovanje Albanaca za komandire koji će komandirati za često najavljivani "narodni ustanak" na Kosovu.
Bakali švercuje drogu
Imam podatak da njihovi obavještajci i viši oficiri iz "Sigurimija" predavaju marksizam na Prištinskom univerzitetu, a dobio sam podatke da neki, kao Bakali, Hodža i dr. imaju svoju "privatnu" obavještajnu službu na području ne samo Srbije, već i drugih republika, a posebno zbog šverca droge preko albanskih luka. Naime, javna je tajna da pri albanskoj mornarici postoji poseban odred za šverc droge.Sve se to dešavalo na Kosovu, pa su, poslije IV brionskog plenuma i pada Rankovića, Službu bezbjednosti razbili i sada "caruje" ne samo "Sigurimi", već i "privatne" obavještajne službe u toj pokrajini.
http://www.nasajugoslavija.org/txt/titova_ispovijest.html
Preporuke:
4
2
65 četvrtak, 05 mart 2015 00:00
Titova poslednja ispovijest:nešto je bilo trulo i prije pojave Slobodana Miloševića
Zamislite svi ti koji sada viču: "Kosovo republika" i koji rukovode takvom akcijom imali su pripremljene spiskove koje ljude iz Službe bezbjednosti na Kosovu treba maknuti.
Obavještajna služba iz Tirane, "Sigurimi", po našim podacima, ima u toj pokrajini preko hiljadu svojih ljudi, a oni su organizirali svoje centre u Hrvatskoj i u Sloveniji, a nažalost i u Beogradu. Iako se sve to radi tajno, ipak su neke njihove aktivnosti otkrivene.
Posebno me zabrinjava podrška separatizmu na Kosovu od nekih rukovodećih ljudi u Sloveniji i Hrvatskoj. Nije slučajno Kardelj još ranije upozorio kosovsko rukovodstvo da takvom politikom "siju vjetar, a žnjet će buru".
Odranije, a posebno od 1974. godine i donošenjem novog Ustava pokrajine, a posebno na Kosovu, igraju se veliko državne politike. Tako i na Kosovu, a i u Novom Sadu "državnici" kažu: "Mi nemamo zajedničkih interesa u vanjskim i drugim državničkim problemima sa Srbijom".
http://www.nasajugoslavija.org/txt/titova_ispovijest.html
Preporuke:
3
2
66 četvrtak, 05 mart 2015 00:01
Titova poslednja ispovijest:nešto je bilo trulo i prije pojave Slobodana Miloševića
Čije su pokrajine?
A, čije su one pokrajine nego Republike Srbije? S takvom politikom se pod hitno mora prekinuti. Evo, da ne ponavljam na Kosovo su "uvozili" profesore iz Tirane, koji su napravili historijski "lom" u Prištini, a u vanjskoj politici tvrde: "Mi smo pokrajina koja ima pravo ratificirati međudržavne ugovore". Tu "privilegiju" drugovi nema niti jedna republika u Jugoslaviji, a i u Prištini i Novom Sadu oni su sebi uzeli i to pravo koje ima samo Federacija.
Sjećam se, drugovi, zime 1968. godine kad su u Tetovu razbijene demonstracije albanskih nacionalista, mnogi, pa i osuđeni, pobjegli su na Kosovo, gdje su nesmetano nastavili školovanje ili dobili pravo, a neki su dobili i odgovorna mjesta. Pokrajinsko rukovodstvo albanske nacionalnosti tvrdilo nam je da bježe zbog "makedonskih šovinista" i da im treba pomoći. Pa i u Zagrebu i LJubljani bilo je takvih razmišljanja.
http://www.nasajugoslavija.org/txt/titova_ispovijest.html
Preporuke:
2
2
67 četvrtak, 05 mart 2015 00:03
Titova poslednja ispovijest:nešto je bilo trulo i prije pojave Slobodana Miloševića
S druge strane, pridošlicama iz Albanije davali su jugoslovensko državljanstvo s motivacijom da bježe iz Albanije zbog terora. Tko im je to omogućio? Mi drugovi! Nitko drugi. Što smo posijali to ćemo i žnjati. A evo, poslije IV plenuma i pada Marka (Aleksandra Rankovića) sa Kosova do sada se iselilo preko deset hiljada Srba i Crnogoraca. Kuće su im otkupili Albanci za "zelene" dolare i to po povoljnim uvjetima.Drugovi, moram reći, kad je u pitanju Kosovo da svi koji su glasali za Ustav 1974. godine biti će krivi za sudbinu Jugoslavije.
Preporuke:
2
4
68 četvrtak, 05 mart 2015 00:50
Milodan @Djindjic
Slabo da im nesto govori, bilo bi vise minusa a manje pluseva


Nikako da shvate "šta je pisac hteo da kaže". Vidim, neki su skapirali.
Preporuke:
1
1
69 četvrtak, 05 mart 2015 06:10
@Milodan
Meni to baš ništa ne govori. Možda biste vi mogli malo da pojasnite šta ste hteli time da kažete?
Preporuke:
2
1
70 četvrtak, 05 mart 2015 06:12
Nismo svi verovali
@Nikola
„...kajanje što smo SVI... nekad verovali da će njegove ubice bolje vladati Srbijom...“

1.
Niti smo svi verovali u dobre namere Miloševićevih ubica, niti smo svi doprineli da te ubice osvoje vlast. Čak i zvanični, dosovski naduvani rezultati izbora 2000, govore da je POLOVINA SRBIJE bila za Miloševića. Ostaje za neka buduća istraživanja sociologa, politikologa, istoričara – da analiziraju strukturu - socijalnu, obrazovnu, profesionalnu... pristalica i protivnika Miloševića.

Ne spadam ni u jednu od navedenih profesija, ali po meni to i nije bilo opredeljivanje za ili protiv Miloševića već za slobodu ili ropstvo. Meni, mojim rođacima, bliskim prijateljima, bilo je svejedno da li Miloševićeva žena ima cvet u kosi, da li njegov sin nosi gajbe, zašto su njegovi roditelji izvršili samoubistvo.... čak me nije interesovalo ni da li je on komunista. Za mene je on bio samo srpski državnik koji se u jedno strašno vreme „koje kuša čovekovu dušu“, bori protiv porobljavanja Srbije
Preporuke:
7
2
71 četvrtak, 05 mart 2015 06:14
Nismo svi verovali
@Nikola
2.
Problem i jeste što se tih godina nije radilo o komunizmu ili antikomunizmu, o demokratiji ili diktaturi već o slobodi ili ropstvu. Zato je S.M. imao moj glas, zato sam bio na istoj strani sa seljacima, radnicima, taksistima...

Na suprotnoj strani je bilo šareno društvo, ali mislim da je većina njih živela bolje od onih koji nisu lupali u šerpe. Pa šta su onda tražili ti „protestanti“? Različite stvari.
Bilo je tu potomaka predratnih građanskih porodica čije očeve i dede su komunisti posle rata proganjali ni krive ni dužne; zatim frustriranih malograđana koji bi sve dali i sve izdali samo da budu „Evropljani“; bilo je intelektualaca-idealista koji su iskreno verovali u zapadnu demokratiju, ali i „pragmatičara“ koji su verovali samo u strane grantove; bilo je onih koji u skladu sa psihologijom gomile „nisu spremni da razmišljaju ali su spremni da deluju“ i konačno - bilo je tu tvrdo jezgro koje su sačinjavali pripadnici stranih i domaćih „izbušenih“ službi.
Preporuke:
9
1
72 četvrtak, 05 mart 2015 08:46
Brane, Italija
Milošević lukavi komunista preobučen u nacionalistu i potpomognut udbom krenuo protiv sveta. Za 12 godina vladavine nije se setio da učestvuje ni na jednoj tribini ili tv duelu ! Sećanje na njega trajaće dokle je i udbe !
Preporuke:
7
13
73 četvrtak, 05 mart 2015 11:40
Nimbus
Svi za sadašnji režim u Srbiji znamo da je kompradorski, kvislinški ili poslušnički.
Svi znamo da je to najgori režim koji smo imali od 2000-te.
Praktično sva ta izdajnička vlast, svi terenski kadrovici, sva glasačka mašinerija, ista ona od vremena Miloševića.
Šta Miloševićevi naslednici danas rade što Milošević već nije radio?
Koliko danas imamo tajkuna koji nisu Miloševićevi ratni profiteri?
Koga Mlilošević nije izdao?
Kako je on to Srbiju branio?
Koliko ovi kradu a da SM nije isto toliko krao od naroda?
Da je milošević živ, bili bi još gori.

Pa još imate "političke analitičare", o čitaocima da ne govorimo, koji na silu Boga pokušavaju da ove sadašnje uguraju u istu vreću sa "dosmanlijama", e ne bi li oprali svju izdajničku pamet i savest.
Ne može. Milošević, Šešelj i svi koji su bili za takve su izdajnici. Bili i ostali.

Zapamtite jednom za svagda - Koštunica je ne pobedio, već ZGAZIO Miloševića. Zato što se u narodu, na kratko, probudio patriotizam.
Preporuke:
3
13
74 četvrtak, 05 mart 2015 11:43
Nimbus
Svi za sadašnji režim u Srbiji znamo da je kompradorski, kvislinški ili poslušnički.
Svi znamo da je to najgori režim koji smo imali od 2000-te.
Praktično sva ta izdajnička vlast, svi terenski kadrovici, sva glasačka mašinerija, ista ona od vremena Miloševića.
Šta Miloševićevi naslednici danas rade što Milošević već nije radio?
Koliko danas imamo tajkuna koji nisu Miloševićevi ratni profiteri?
Koga Mlilošević nije izdao?
Kako je on to Srbiju branio?
Koliko ovi kradu a da SM nije isto toliko krao od naroda?
Da je milošević živ, bili bi još gori.

Pa još imate "političke analitičare", o čitaocima da ne govorimo, koji na silu Boga pokušavaju da ove sadašnje uguraju u istu vreću sa "dosmanlijama", e ne bi li oprali svju izdajničku pamet i savest.
Ne može. Milošević, Šešelj i svi koji su bili za takve su izdajnici. Bili i ostali.

Zapamtite jednom za svagda - Koštunica je ne pobedio, već ZGAZIO Miloševića. Zato što se u narodu, na kratko, probudio patriotizam.
Preporuke:
5
14
75 četvrtak, 05 mart 2015 14:22
Boško
"Crveni" komentari i minusi samo potvrđuju staru istinu

Da se ikada moglo razgovarati razumno sa komunjarama (titoisti miloševićevci dačićevci) komunjare uopšte ne bi postojale.
Preporuke:
6
12
76 četvrtak, 05 mart 2015 15:24
@Nimbus
"Šta Miloševićevi naslednici danas rade što Milošević već nije radio?"

PA RECIMO MILOŠEVIĆ NIJE SKLOPIO BRISELSKI SPORAZUM

P.S.Zašto se toliko žestite?
Preporuke:
9
6
77 četvrtak, 05 mart 2015 15:28
@Nimbus
Kako to mislite da je Koštunica "zgazio" Miloševića? Mislite sa onih 0,00001 odsto razlike na izborima?
Preporuke:
7
4
78 četvrtak, 05 mart 2015 15:51
Nimbus
Pa nije Koštunica zgazio Miloševića, već ga je izgazio.

U situaciji koja je poprimila sve odlike državne nacističke diktaure, uz besomučnu propagandu sa svih državnih medija, u situaciji u kojoj su se organi sile toliko osilili da nisu samo tukli decu, već su u stanicama milicije raskopčavali šliceve i toj SRPSKOJ DECI turali pod nos svoje partizanske faluse, pa zatim tu srpsku decu pod pendrecima prisiljavali da idu ulicom i noktima skidaju plakate koje su lepili; u situaciji kada se sreski špijuni od kojih je jedan od ranije ovde poznat, nisu izuvali od posla, Koštunica je ugazio Miloševića sa 55% -45%. ne pomaže tu drugarca Arežina sa naknadnim poništavanjem glasova i donošenjem istih glasova u džakovima sa Kosmeta.

Konačno, desilo se ono što sam i tvrdio da će se dessiti: Miloševića suoduvači četnici iz Šumadije. Kad se to desilo, oni bahati partizani raskopčanih šliceva su bili u mišjim rupama.
Preporuke:
6
13
79 četvrtak, 05 mart 2015 17:17
@Nimbus
Da, znam. Rekli su mi za taj film. Prvo su mislili da je reditelj samo malo tanji sa živcima a posle se ispostavilo da je stvar ipak mnogo ozbiljnija. Kažu da je još uvek na tretmanu.
Preporuke:
2
2
80 četvrtak, 05 mart 2015 17:37
@Nimbus
Nisam znao da su Đinđić i Čeda bili u četnicima.Ko bi rekao. Pa kad je to bilo, gospon Nimbus?
Preporuke:
7
1
81 četvrtak, 05 mart 2015 17:38
Nimbus
Vučića i Dačića imamo kao artefakte iz Miloševićeve ere.
Samo na osnovu toga možemo tumačiti mentalno stanje onih koji i dalje brane Miloševića.
Preporuke:
6
11
82 četvrtak, 05 mart 2015 23:59
Observantes
Kako vreme prolazi Slobodan Milošević je sve veći. On je za aktuelno vreme bio veličina. On je danas ekstra veličina koju su, pospetooktobarski, nadogradile tzv. političke elite ogrezle u nemoralu, nesposobnosti i neodgovornosti za naciju . „Milošević – još nije gotovo“ je naslov koji upravo o tome govori. Milošević raste obrnutom proporcijom u odnosu na sadašnjost. Njegova veličina je upravo u tome što mu istorijski spomenik podižu njegovi protivnici nesvesni svoje minornosti i istorijske potrošnosti.
Preporuke:
13
7
83 petak, 06 mart 2015 00:39
Milodan
Meni to baš ništa ne govori. Možda biste vi mogli malo da pojasnite šta ste hteli time da kažete?


To je sinovče, prilično duga priča ovde, u svoje vreme, bezbroj puta ispričana. Tako da nemam volje a ni želje da je ponovo ispisujem. Inače je veoma interesantna, ali samo za one kojima je do istine stalo.
Pozdrav!
Preporuke:
0
2
84 petak, 06 mart 2015 20:45
Milos Stankovic
Svaki covek, pa i svaki politicar, ima lose i dobre strane. To vazi i za Milosevica. Cinjenica da je nevin stradao u Haskom kazamatu ga ne moze osloboditi odgovornosti za neke od stvari koje je uradio. Prodaja krajiskih Srba je nesto za sta se tesko moze optuziti tadasnja opozicija, iako su neki od njenih vodja smatrali da je etnicko ciscenje nesto sto Srbi zasluzuju.
Preporuke:
1
6
85 subota, 07 mart 2015 02:57
Ujka Vasa
1.
U nastavku feljtona u "Politici" od 5. marta stoji:

"...Milošević je, početkom devedesetih, zbilja uživao podršku ubedljive većine birača. No, vremenom, njegova popularnost se smanjivala, da bi na kraju pala na oko 30 odsto. Kada je Miloševiću konačno nađen odgovarajući protivkandidat - na direktnim izborima je poražen."
U ovom pasusu nedostaje nekoliko bitnih stvari.

Prvo, vremenom su SANKCIJE počele da deluju. Iscrpljivanje stanovništva sankcijama konačno uvek daje rezultate po volji onih koji su ih uveli. Činjenica da je Milošević u tim uslovima imao podršku naroda čitavu deceniju govori da bez sankcija nikada ne bi izgubio izbore.

Drugo, vremenom su i STRANI FONDOVI počeli da deluju. Osnovane su brojne NVO finansirane od stranih vlada. U situaciji opšte nemaštine, oskudice, izolacije... saradnici tih organizacija su za razne gluposti zvane „projekti“ izdašno nagrađivani i slobodno putovali u inostranstvo, a naivni su poverovali da tako živi „sav normalan svet".
Preporuke:
5
0
86 subota, 07 mart 2015 03:11
Ujka Vasa
2.
Treće, Miloševiću nikada nije nađen odgovarajući protivkandidat. Ono što je nađeno, tačnije ono što su se dosetile strane službe koje su upravljale čitavom situacijom, to je da spoje dva protivkandidata, Đinđića i Koštunicu, i tako objedine dva dela antimiloševićevskog bloka.

Na jedvite jade spojene pristalice Koštunice i pristalice Đinđića – suštinski veoma različite po nacionalnom pitanju - formirale su tanku i šarenoliku POLOVINU birača koja je glasala protiv Miloševića. Ostaje nejasno zašto je Koštunica pristao da bude paravan za srbomrzački deo birača.

Za Miloševića je i tada glasala DRUGA POLOVINA Srbije i veliko je pitanje šta bi se desilo da je bilo drugog kruga izbora. To pitanje su uostalom sebi postavljali i „pobednici“ i zato su učinili sve da do drugog kruga ne dođe uključujući tu da kao „demokrate“ spale simbol demokratije – Narodnu skupštinu. O mučnom, bednom nagađanju i cenkanju da li je Milošević pobeđen sa 0,1 ili sa 0,001 glasova ne vredi ni pričati.
Preporuke:
4
0
87 subota, 07 mart 2015 04:04
Ujka Vasa
3.
P.S.
Mnoge osobe iz mog okruženja koje su glasale za Koštunicu, gajile su najdublji mogući prezir prema nekritično prozapadnom, pronatovskom delu srpske opozicije, ali su smatrale da je savez sa tim delom DOS-a i njegovim protagonistima neophodan da bi se srušio Milošević. A odlazak Miloševića su doživljavale kao uslov za povratak u srećno vreme uspona građanske, demokratske Srbije, uspona koji je zaustavljen dramatičnim ratnim zbivanjima 1941-1945, i posleratnom politikom komunističke nomenklature prema Srbiji i srpskom narodu.

Nažalost, nisu shvatali da rušenje Miloševića znači tačku bez povratka a da je cilj tog rušenja definitivno uništavanje voljene im Srbije. Da je Milošević autentična državnička ličnost iznad podela na komuniste i antikomuniste, na demokrate i nedemokrate.
Preporuke:
6
0
88 subota, 07 mart 2015 15:21
Prečanin
@Ernan Kortes

I ja mislim da je Mihajlo dao najbolji komentar, međutim zabrinjava broj minusa koje je dobio. ... Veoma mi je drago što ste se vratili, srdačan pozdrav.
Preporuke:
4
0
89 subota, 07 mart 2015 22:47
Draza Legenda
@Ujka Vasa "Nažalost, nisu shvatali da rušenje Miloševića znači tačku bez povratka a da je cilj tog rušenja definitivno uništavanje voljene im Srbije. Da je Milošević autentična državnička ličnost iznad podela na komuniste i antikomuniste, na demokrate i nedemokrate." !!! -TACNO 1000 % !!!
Ovo je verovatno NAJ OBJEKTIVNIJI komentar realnog ,objektivnog i coveka koji je PROZIVEO 80-90-te godine i ovu PROPAST od 2000 naovamo !Ja mogu da razumem vecinu mladih i ostalih naivnih DOS glasaca tog oktobra 2000.g koji su bili zavedeni DOS-Zapadnom propagandom ,ali da do danas BRANE tu laz i DOKAZANE placene izdajnike iz DOS-a (CIA ,MI5-6, Soros) koji su svesno saradjivali sa NATO zlikovcima koji su nas samo godinu dana ranije ZLOCINACKI bombardovali ! - to je dokaz njihovog posrnuca i karaktera !!!Treba samo pogledati desavanja u SSSR-u Rusiji od 1990.g -Gorbacov-reformista koga su isto tako setali i tapsali po Evropi i USA ,kao i KOstunicu 2001.g ,pa i pijanog -Jeljcina -demokratu
Preporuke:
7
2
90 nedelja, 08 mart 2015 01:08
Spiridon
Zar i posle svega, i što se dogodilo sa Sadamom i Gadafijem, još neko može toliko insistirati na Miloševićevim manama? Nije da ih nije imao, ali će zapravo o tome koliko su one uticale na stanje Srbije tek istorija dati konačni sud. U tom smislu dobro je što se pojavila knjiga kao ova prof.Antonića, da se neke stvari počnu ozbiljnije razmatrati.
Preporuke:
7
4
91 nedelja, 08 mart 2015 08:28
Ernan Kortes
Gospodone Prečanine,
hvala Vam na pozdrvu, koji Vam uzvraćam. Inače, nisam se vratio jer nisam ni otišao odavde, samo čoveku ponekad dojadi da razgovara se zadrtim miloševićevcima, od kojih neki po nalogu Zapada i dalje na naše oči rasturaju Srbiju, dok drugi, koji se ovde predstavljaju kao srpski nacionalisti, tome aplaudiraju. Otuda toliko broj minusa najrealnijim komentarima, jer ovaj sajt je odavn postao sklonište miloševićevaca, uz obavezu ds se svakako napadne jedini državnik koga je Srbija imala u poslednjih 70 godina, gospodin Koštunica. A narod koji ne uči iz svoje istorije, mora stalno da je ponavlja
Ostajte mi u zdravlju.
Preporuke:
3
9
92 ponedeljak, 09 mart 2015 17:25
Draza Legenda
@Ernan Kortes "jer ovaj sajt je odavn postao sklonište miloševićevaca, uz obavezu ds se svakako napadne jedini državnik koga je Srbija imala u poslednjih 70 godina, gospodin Koštunica. A narod koji ne uči iz svoje istorije, mora stalno da je ponavlja . Ostajte mi u zdravlju." !!????
KOliko covek mora biti zadrt i ogranicen ,ili jednostavno priglup i zlonameran pa izjaviti ovako nesto !???
Pazi ,trojanski konj - neinformisani ,sterilni salonski kvazi-intelektualac Kostunica jedini drzavnik u poslednjih 70. god !???
Samo da TE obavestim , tebe koji si ocigledno ucio iz sopstvene istorije (Inkvizitor i katolicki ZLOCINAC - Ernan Kortes -ubica Acteka i osvajac Meksika !??? - koji divan "nik"-dokaz infantilnosti i kompleksa "vise" ili "manje" vrednosti - psihijatrijski slucaj !) da je taj isti ZAPAD setao i proglasavao KOstunicu za NAJ-EVROPLJANINA i NAJ- DEMOKRATU 2001-2002.g kad je izvrsio zadatak - isto kao i Gorbacova -poslednjeg predsednika SSSR-a (procitaj njegovu knjigu Shabane)!!!
Preporuke:
7
2
93 ponedeljak, 09 mart 2015 17:38
Peter RV
Na "Politici" se desavaju cudne stvari.
Prije nedjelju dana pojavi se jedan prikaz (elektronskog izdanja) knjige, dopisnika SkyNews-a za Srbiju- Tima Marshal-a, koji je bio ocevidac rata na Kosovu, i-upletan u obaranju Milosevica 5,Oktobra, 2000. Ukratko, upropascava sve teorije 'narodne revolucije' i potvrdjuje sve sumnje da je to bio vrlo organizovan 'puc' iz Londona. (Tim nimalo simpatise sa Milosevicem, ni sa Srbima uopste')
Najcudnije u svemu (ili mozda nije), da je taj prikaz
"Politike" bio munjevito izbrisan, prakticno poslije nekoliko sati. Neko se sjetio da je ovo otrov za sve post-petooktobarske dobrocudno-demokratske interpretacije.
Za one koji citaju engleski, knjiga (elektronsko izdanje) se zove :
SHADOWPLAY (The Inside Story of the overthrow of Milosevic)
Preporuke:
3
3
94 utorak, 10 mart 2015 10:30
Jo
1.Upad (i pljacka) u platni promet drzave,
2.Placka zajma za preporod Srbije,
3.Pljacka stare devizne stednje,
4.Pljacka preko otkupa drustvenih stanova,
5.Pljacka preko Jezde i Dafine,
6.Pljacka izazivanjem nezabelezene hiperinflacije,
7.Stvaranje pljackaskih eskadrona kriminalaca sa ulice,
8.Razaranje privrede i "progon obrazovanog mladog sveta" u "svet".

Ovo su "unutrasnji" ucinci pomenutog.

O "spoljnim" ne bih ovom prilikom, jer mislim da nije proslo dovoljno vremena i nije stvorena istorijska distanca (otvoreni arhivi).

Ovo je samo za osvezenje memorije. Mozda se neko seti jos ponecega.

Pozdrav sa levice.
Preporuke:
4
1
95 četvrtak, 12 mart 2015 18:42
Bob
Interesuje me da li je tačna jedna (ne)proverena informacija: da je Lukašenko '98 bio voljan da proda s-300-400 Miloševiću, a ovaj je pare spiskao na policiju? Ako je tačno, onda je Frimen mnogo gluplji nego što svi mi mislomo... "Strateg".
Preporuke:
1
1
96 subota, 14 mart 2015 12:05
@Jo
Evo ja sam osvežio memoriju i setio sam se.
Dakle, ovako. Nijedan levičar, član SPS-a,
nije hteo da učestvuje u pljački otkupa društvenih stanova i zato nijedan nije otkupio društveni stan. Što jes' jes' - levičari su tu bili dosledni. Masovno su izjavljivali - pa mi smo se borili za društvenu svojinu, protiv rentijera, zar mi sada da postajemo privatni vlasnici onoga što je 3,5 miliona zaposlenih finansiralo svojim doprinosima. I još posle da to preprodajemo ili da rentiramo. Nikada. Makar nam stavili pištolj u leđa mi nećemo pristati da postanemo saučenici i korisnici te epohalne pljačke i prevare.
Smrt fašizmu-Sloboda narodu!
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner