Хроника

4000 америчких војника стигло у Пољску; Премијерка Пољске – Ово је велики дан који ће нам омогућити безбедан живот

Штампа
субота, 14. јануар 2017.

 Премијерка Пољске Беата Шилдо дочекала је трупе америчке војске на свечаној церемонији одржаној у суботу. Том приликом, изјавила је да је ово "велики дан" који ће омогућити безбедан живот за Пољску.

Како преноси ЦНН, око 4.000 америчких војника је распоређено у оквиру ротације трупа у Европи, за коју Пентагон каже да ће учврстити везе са НАТО савезницима и послати јасну поруку Русији, која је критиковала овај потез и оценила га као претњу за безбедност Русије.

Пол Џонс, амбасадор САД у Пољској оценио је да су трупе распоређене у овој земљи "најспособнија сила Америке" чиме је показана челична верност НАТО савезницима.

Пољска, САД, војска, НАТО Извор: РЕУТЕРС/Кацпер Пемпел

Министар одбране Пољске Антони Мациеревиц је изјавио да ће америчке трупе донети "слободу, независност и мир за Европу и цео свет".

Пољска премијерка Беата Шидло пожелела је добродошлицу америчким војницима.

"Велики је дан када можемо да пожелимо у Пољској добродошлицу најбољој, најјачој и најсјајнијој армији на свету. Присуство америчких војника је даљи корак у стратегији владе странке Права и Правде да се ојача Пољска и наш регион. То спада у напоре да се изгради светски мир. За пољску владу безбедност домовине и Пољака је изнад свега", казала је пољска премијерка свечано постројеним америчким војницима и окупљеним грађанима Жагања на западу Пољске.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]