четвртак, 18. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > 4000 америчких војника стигло у Пољску; Премијерка Пољске – Ово је велики дан који ће нам омогућити безбедан живот
Хроника

4000 америчких војника стигло у Пољску; Премијерка Пољске – Ово је велики дан који ће нам омогућити безбедан живот

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 14. јануар 2017.

 Премијерка Пољске Беата Шилдо дочекала је трупе америчке војске на свечаној церемонији одржаној у суботу. Том приликом, изјавила је да је ово "велики дан" који ће омогућити безбедан живот за Пољску.

Како преноси ЦНН, око 4.000 америчких војника је распоређено у оквиру ротације трупа у Европи, за коју Пентагон каже да ће учврстити везе са НАТО савезницима и послати јасну поруку Русији, која је критиковала овај потез и оценила га као претњу за безбедност Русије.

Пол Џонс, амбасадор САД у Пољској оценио је да су трупе распоређене у овој земљи "најспособнија сила Америке" чиме је показана челична верност НАТО савезницима.

Пољска, САД, војска, НАТО Извор: РЕУТЕРС/Кацпер Пемпел

Министар одбране Пољске Антони Мациеревиц је изјавио да ће америчке трупе донети "слободу, независност и мир за Европу и цео свет".

Пољска премијерка Беата Шидло пожелела је добродошлицу америчким војницима.

"Велики је дан када можемо да пожелимо у Пољској добродошлицу најбољој, најјачој и најсјајнијој армији на свету. Присуство америчких војника је даљи корак у стратегији владе странке Права и Правде да се ојача Пољска и наш регион. То спада у напоре да се изгради светски мир. За пољску владу безбедност домовине и Пољака је изнад свега", казала је пољска премијерка свечано постројеним америчким војницима и окупљеним грађанима Жагања на западу Пољске.

(Н1)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер