Политички живот

Александру Вучићу, зашто лажеш да на Косову нема Срба и српске земље?

Штампа
Организатори „1 од 5 милиона“   
недеља, 14. април 2019.

Александре Вучићу,

Осам година је прошло откако си обећао да ће Бриселски договор бити поцепан ако дођеш на власт. Седам година је прошло откако си га потписао.

Твојим потписом је са Косова држава Србија повучена. Док славиш победе од пет нула твоје фабрике лажи покушавају да нас убеде да је слика победника лик српског судије који се заклиње на уставу државе Косово. Цариник у косовској униформи. Страхом оковани грађанин коме је криминалац гарант личне безбедности. Зато што си, Александре Вучићу, када си повукао српске институције, инсталирао своје криминалце да господаре ничијом територијом. Називаш их политичарима и заштитницима Срба. Оне од којих поштени Срби беже и стиде их се.

Косово није твоје, Александре Вучићу, није непокретност у твом личном власништву. Иако си непокретности стицао док је за Косово ратовано. Оно је наше

Александре Вучићу, од твојих епских подвига и победа, спавања на поду у бриселском хотелу, дошли смо до тога да нам кажеш да немамо ни метар српске земље на Косову. Да нам кажеш да нема Срба на Косову. Зашто лажеш, Александре Вучићу? Има Срба на Косову, а има и српске земље.

Зашто нам царине од сто посто уводи влада у којој седе три твоја министра? Зашто су они и даље министри? Са чиме се играте, Александре Вучићу?

Рекао си да твој план за Косово знају и у Москви, и у Вашингтону, и у Бриселу. Али да Срби нису спремни да га чују. Косово није твоје, Александре Вучићу, није непокретност у твом личном власништву. Иако си непокретности стицао док је за Косово ратовано. Оно је наше. Ствар је свих нас. Како је могуће да нас вређаш и кажеш нам да нисмо спремни да чујемо план о ономе што је наше? Не твоје. Рекао си нам да ћеш нам план изложити када га Албанци усвоје. Да ли си нормалан, Александре Вучићу? Измислио си унутрашњи дијалог. Пре пет година си рекао да имаш план. Где је план, Александре Вучићу? Са ким преговараш? Зашто се ставови наше земље заузимају на приватним ручковима са Хашимом Тачијем у Њујорку, а не у Скуштини Србије? Како то да Хашим Тачи у Скупштини Косова дебатује о преговорима и плановима, а ти бежиш од разговора са својим народом? Како је могуће да Косово има платформу за преговоре, јавну, усвојену у Скупштини, а Република Србија не? Шта мислиш, ко си, Александре Вучићу?

Рекао си да је српска страна испунила све договорено у Бриселу, а албанска страна ниједан. Па ко још тако преговара, Александре Вучићу? Ко даје све, а не добија ништа? Да ли је и то зато што си паметан, као када си частио фондацију Клинтон са два милиона долара за Хиларину кампању?

Захтевамо да престанеш да се понашаш као власник ове земље, и да грађанима Србије представиш план за Косово. Ми смо адреса. Не Брисел. Не Вашингтон. Не Москва. Не Берлин. Не Приштина

Опет нас лажеш тако што идеш за две недеље на састанак са Хашимом Тачијем, Рамушем Харадинајем, Едијем Рамом, Емануелом Макроном и Ангелом Меркел, а рекао си да нећеш са њима причати док не повуку таксе. Нико не зна шта је тема састанка. Да ли се опет спремаш нешто да потпишеш, Александре Вучићу?

Дао си заклетву над Мирослављевим јеванђељем у Скупштини Србије да ћеш штитити Устав и Косово као део Србије. Сада причаш о разграничењу. Да ли свака твоја заклетва има тежину оне дате Војиславу Шешељу и Српској радикалној странци у Цркви светог Марка?

Захтевамо да престанеш да се понашаш као власник ове земље, и да грађанима Србије представиш план за Косово. Ми смо адреса. Не Брисел. Не Вашингтон. Не Москва. Не Берлин. Не Приштина.

Са нама причаш о томе.

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]