Коментар дана

Зашто баш ја?! Због Косова, наравно

Штампа
Ђорђе Вукадиновић   
недеља, 05. децембар 2021.

Дакле, зашто баш моја маленкост?

Ја не видим другог разлога, осим да тој - не толико господину Спасићу, јер поштено говорећи он то и не разуме – невидљивој руци која г. Спасића води и усмерава последњих година по трговима, улицама и опозиционим скуповима у Београду, смета моје континуирано и доследно деловање на линији одбране уставног статуса Косова и Метохије и територијалног интегритета Републике Србије.

Смета моја одмерена, али упорна и, као што рекох, континуирана критика политике власти и политике Александра Вучића према Косову и Метохији

Смета моја одмерена, али упорна и, као што рекох, континуирана критика политике власти и политике Александра Вучића према Косову и Метохији. Почев од потписивања Бриселског споразума, преко свих катастрофалних потеза који су уследили, укључујући и критику оних чувених „победа“ Марка Ђурића (које су почеле са „5:0“, а сада је већ нарасло на не знам већ колико нула тобоже за нас), укључујући и овај последњи, понижавајући исход спора око таблица на возилима, које из централне Србије улазе на територију Косова и Метохије. Закључно са оним стикерима који се морају лепити на српске таблице, а који су представљени као, такорећи, још једна „победа српске ствари“.

Такође, и закључно са ових дана расписаним референдумом о измени Устава, а који ја доживљавам и критикујем као неку врсту „пробне вежбе“, или увода у другу и важнију промену Устава – ону која би се тицала уставне преамбуле и сад већ и формалног одрицања српске власти и државе од Косова и Метохије.

Дакле, та врста критике и та врста мог ангажмана на одбрани територијалног интегритета, као и критика актуелне власти због њене косовске политике јесте, рекао бих, разлог који је водио, усмеравао и наводио господина Симу Спасића на моју маленкост. Као и неке друге моје критичаре, с тим да овде није реч о критици – већ је реч о претњама животу!

Не видим други разлог. Јер има гласнијих, има атрактивнијих, има утицајнијих критичара власти. Али нема, или бар нема много, оних који тако упорно и доследно критикују власт са ових, национално-демократских и патриотских позиција

Не видим други разлог. Јер има гласнијих, има атрактивнијих, има утицајнијих критичара власти. Али нема, или бар нема много, оних који тако упорно и доследно критикују власт са ових, национално-демократских и патриотских позиција. И прозивајући их аргументовано за све оно што су чинили, или нису чинили по питању Косова и Метохије, претходних девет, ево, скоро и десет година власти.

Зато је било важно дисквалификовати, играти „пресинг“, јавно компромитовати, а ево, сада и претити мојој маленкости, односно Ђорђу Вукадиновићу.

Другог разлога и другог критеријума који ме је издвојио и „почаствовао“ овом посебном пажњом и интересовањем господина Спасића и, посебно наглашавам, његових ментора – ја не видим и не верујем да постоји. Ово је, стога, разлог више да нећу одустати, нити од свог деловања, нити од овог, како бих рекао, покушаја да дам свој скромни допринос макар малом, хигијенско-санитарном рашчишћавању српске медијске, јавне и политичке сцене.

Хвала. 

(Из излагања Ђорђа Вукадиновића у Медија центру 3. децембра 2021. године)

Видети још: Симо Спасић прети смрћу Ђорђу Вукадиновићу: „Сазнао сам где живиш. Проћи ћеш као Ћурувија“

Ђорђе Вукадиновић: Претње смрћу Симе Спасића нису индивидуална акција, већ “удружени злочиначки подухват”. Вучић и Вулин су и по функцији, и на разне друге начине одговорни за његове испаде, понашање и деловање

(НСПМ)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]