Коментар дана

Слобода за злочинце и политика Запада према Србима

Штампа
Горан Вујевић   
петак, 16. новембар 2012.

На срамоту читавог праведног света хрватски генерали који су предводили етничко чишћење Срба из Републике Српске Крајине у злочиначкој операцији названој „Олуја“ ослобођени су од стране Хашког трибунала свих тачака оптужнице! Ко је онда побио на хиљаде недужних цивила, протерао више од 200.000 Срба из своје вековне постојбине и ко је бомбардовао избегличке колоне Срба који су бежали пред погромом? Судећи на основу одлуке суда у Хагу, нико!

Судија Мерон је рекао да је Жалбено веће побило закључке Расправног већа о постојању удруженог злочиначког подухвата. „Након што је побијена теза Расправног већа да је гранатирање било противправно, Жалбено веће држи да нема доказа да је постојао удружени злочиначки подухват с циљем укљањања српског цивилног становништва из Крајине силом или претњом силе“, каже Мерон. Он додаје да се стога не може говорити о депортацији Срба![1]

Како је могуће, господине Мерон, рећи да гранатирање није било противправно? Да ли су Срби претходно напали хрватску државу, па се она само бранила од злочиначких Срба? Оваква одлука је скандал без преседана! Осим тога, судија Мерон је одлучио да није постојао удружени злочиначки подухват с циљем да се из Крајине истерају Срби силом или претњом силе!

Шта рећи о општој мобилизацији хрватске војске која је бројала преко 100.000 људи пред злочин који је оличен у тзв. операцији Олуја. Да ли су ти војници пошли да лепо замоле Србе да се повуку и напусте своје домове? А шта тек рећи о бесконачним колонама избеглица које су се слиле у Србију. Да ли су ти људи били лепо замољени да оставе своје куће и побегну у Србију спашавајући сопствене животе?

Очигледно је да се не ради само о одлуци Хашког трибунала, већ о одлуци читавог Запада да се колективно казни један народ. Та иста Европа, која се наводно залаже за поштовање људских права, ослобађа истинске злочинце и пушта их на слободу. У међувремену, у еуропској Хрватској проглашено је опште славље. Природно, Хрватска је само бранила своје авнојске границе и с правом водила „домовински“ рат против Срба, који су главни кривци за све злочине и све сукобе који су се водили на територији бивше Југославије. То је, просто, скандалозно и ова одлука је директно усмерена против целокупног српског народа.

То је разлог зашто би држава одмах требало да реагује и да престане са погубном политиком „Европска унија нема алтернативу“. Европска унија својим политичким одлукама и условљавањем директно гура Србију у пропаст. Како је могуће да једна наводно праведна Европа, модерна и цивилизована, жмури пред етничким погромом Срба са Косова и Метохије и из Хрватске и игра двоструку злочиначку игру на Балкану? С једне стране, она дозвољава Хрватској да протерује и убија Србе по сопственом нахођењу чим добије миг Запада, а с друге стране, заједно са Америком, бомбардује Србију која се само трудила да сачува територијални интегритет на Косову и Метохији. Европа, та модерна, цивилизована и врла ЕУ, признаје независност самопроглашене републике „Косово“, док са друге стране Србији обећавају неку фатаморгану оличену у бољем животу у ЕУ и још је при томе условљавају да призна територијални интегритет Косова! Па где је био територијални интегритет Србије када се водио рат против тероризма на вековној српској територији?

Запад је овом одлуком свог извршног тела, Хашког трибунала, који се прославио тиме да је однео неколико српских глава, задао коначан ударац правди и човечности. Овим поступком затворен је круг злочина према српском народу који је он трпео од стране Запада. Време је да коначно схватимо ко су нам прави пријатељи и да са њима развијемо тесну сарадњу. Уколико то не увидимо, и не схватимо ко су нам прави пријатељи, засигурно ћемо пропасти као нација!


 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]