Хроника

Жозеп Борељ: ЕУ треба да нађе начин за сарадњу са Русијом

Штампа
четвртак, 29. јул 2021.

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ верује би ЕУ требало да нађе начин да сарађује са Русијом, а наводи се у интервјуу који је данас објавио шпански Ел Паис.

Борељ је изјавио да је Савету Европе наложено да спреми извештај о тренутној ситуацији и перспективама за односе са Русијом, који су, тврди, на најнижем нивоу у последњих много година, пренео је ТАС С.

Француска и Немачка су објавиле њихове намере да предложе састанак између руског председника Владимира Путина и представника 27 земаља ЕУ.

Француско-немачки предлог је одбачен, што је показало колико су за поједине државе осетљиви односи са Русијом, додао је.

Између Бајдена и Русије је Атлантски океан, док се неке европске земље граниче са Русијом

"Можда мислите да уколико су се Џозеф Бајден и Владимир Путин састали, зашто то не би урадили европски лидери. Међутим, између Бајдена и Русије је Атлантски океан, док се неке европске земље граниче са Русијом", казао је Борељ.

Он је нагласио да би без обзира на то земље чланице ЕУ требало да пронађу начин за обострано разумевање са Русијом по питањима која захтевају обостране одолуке.

"Политика не може бити базирана само на санкцијама. Ипак, дође тренутак када се оне морају увести, у противном испада да је једна страна лимитирана само на изјаве", закључио је Борељ.

(Танјуг, Б92) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]