Хроника

Зоран Лутовац: Србија све даље од ЕУ, Вучић говори све оно што Брисел жели да чује, али он није заинтересован да спроводи вредности и стандарде Европске уније

Штампа
субота, 05. децембар 2020.

Вучић говори све оно што Брисел жели да чује, али јасно је као дан да он не спроводи вредности и стандарде Европске уније у Србији, да није за то заинтересован, јер бисмо, у супротном, имали слободне и поштене изборе и слободне медије, а то му није у интересу.

Европска унија нам је већ поручила да ће нас такво понашање скупо коштати одлуком да Србија не отвори ниједно преговарачко поглавље до краја године, да не можемо да говоримо да нам је ЕУ приоритет, а да толико дуго немамо чак ни Шефа преговарачког тима,“ изјавио је председник Демократске странке Зоран Лутовац.

Европска унија треба да буде једини стуб спољне политике Србије. Добри односи са Русијом и Кином усмерени су заправо ка унутрашњем јавном мњењу, да би се показало да постоји алтернатива Европској унији. Дојучерашњи радикали, који су сада напредњаци, свој заокрет желе мало да ублаже, па зато режимски медији нападају Запад, а промовишу Русију и Кину. То што једно раде, а друго говоре је лоше и неодрживо, баш као и фабриковање несугласица са Црном Гором да би се скренула пажња са више него забрињавајућег стања у држави изазваним пандемијом, односно, последицама лошег управљања државом у време пандемије од стране режима Александра Вучића.

„Недавне несугласице са Црном Гором само су још један покушај да се скрене пажња са оног што је битно. Власт продукује проблеме који у суштини не постоје и онда се бави њиховим решавањем, уместо да се фокусира на стварне проблеме. То је начин да се незадовољство грађана амортизује и да, уместо да говоримо о последицама лошег управљања пандемијом, ми говоримо о томе зашто је и дали је било у реду да се протера амбасадор Србије и да ли је у реду или није то што смо одговорили реципроцитетно. То је спин усмерен само ка томе да се скрене пажња са онога што је суштински важно, а то су људски животи и пропуст власти у Србији да учини све да заштити грађане Србије,“ закључио је Зоран Лутовац.

 (Демократска странка)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]