Хроника

Вук Јеремић: Разговара се о заједничком кандидату за председника Србије и јединственом наступу на парламентарним и београдским изборима

Штампа
уторак, 23. новембар 2021.

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да договор опозиције о заједничком наступу треба склопити што пре, а да би у супротном било најбоље да се он и лидери Демократске странке и Странке слободе и правде, Зоран Лутовац и Драган Ђилас, више не баве политиком.

“Ако се не договоримо, следећа најкориснија ствар је да Лутовац, Ђилас и ја скочимо с моста”, рекао је Јеремић у Дану уживо на Н1, на питање шта значи то што су се три странке начелно договориле.

Јеремић није хтео да спекулише када се може очекивати да се постигне и коначни споразум, наводећи да би било најбоље да се то деси што пре.

Ништа осим заједничког наступа опозиције не може направити разлику, а борба опозиције у колонама не може уздрмати режим, ни у Београду, ни на нивоу целе Србије

Он је навео да ништа осим заједничког наступа опозиције “не може направити разлику”, а борба опозиције у колонама не може уздрмати режим, ни у Београду, ни на нивоу целе Србије.

Додаје да под заједничким наступом не подразумева “коалицију три странке” него широки фронт, у ком ће бити и угледне јавне личности окупљене у Скупштини слободне Србије.

“Мислим да би било од огромног значаја да такви људи, као и интелектуалци, условно речено, националне провенијенције ступе у тај фронт”, рекао је Јеремић.

На питање када ће бити саопштена имена кандидата за председника Србије и градоначелника Београда, каже да ће то бити “што касније могуће”.

“Јер оног тренутка кад буде саопштено, почиње пакао за те људе… Ко год буде довољно несрећан да му се име спомене, прође кроз једну врсту топлог зеца”, рекао је лидер Народне странке.

Према његовом мишљењу, на изборима треба да се створи референдумска атмосфера, а једини начин за то је “да сви заједно ступимо у фронт”.

Каже да би требало упутити позив свима који сада из било ког разлога не мисле да је потребно имати “потпуно јединство”, не помињући никога по имену.

“Да ипак размисле о томе да нам треба једна листа на свим нивоима”, рекао је Јеремић.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]