Хроника

Вучић у телефонском разговору молио Ангелу Меркел да својим ауторитетом убрза изградњу аутопута Ниш-Приштина

Штампа
понедељак, 09. јул 2018.

 Вучић је рекао немачкој канцеларки да сматра да су Регионална економска зона и изградња ауто пута Ниш - Приштина од великог значаја за Западни Балкан.

Председник Александар Вучић разговарао је са немачком канцеларком Ангелом Меркел и замолио је да својим угледом и ауторитетом убрза реализацију пројеката Регионалне економске зоне и аутопута Ниш-Приштина.

Вучић је, у телефонском разговору, рекао немачкој канцеларки да сматра да су Регионална економска зона и изградња ауто пута Ниш - Приштина од великог значаја за Западни Балкан.

Он је посебно издвојио Регионалну економску зону као пројекат од кључног значаја за будућност Србије и целог региона, јер би на тај начин привукли више инвестиција и убрзали проток људи, робе, капитала и услуга.

Вучић и Меркел су разговарали о регионалној сарадњи уочи Самита о Западном Балкану у оквору Берлинског процеса који се одржава у Лондону, како би, према саопштењу, сагледали могуће резултате скупа и њихову примену на регион у циљу унапређења сарадње у овом делу Европе.

Председник Србије се захвалио немачкој канцеларки што је својом иницијативом за покретање Берлинског процеса значајно допринела миру и стабилности Западног Балкана.

Вучић и Меркел разговарали су и о наставку дијалога Београда и Приштине и сагласили се да је разговор неопходан, као и да је очување мира и постизање компромисног решења од кључног значаја за обе стране.

Председник Вучић и канцеларка Меркел разговарали су и о мигрантској кризи, као и о мерама које је Србија предузимала и предузима, како би наставила своју одговорну политику према том питању.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]