Хроника

Вучић, Рама и Ковачевски донели одлуку о заједничком одласку на самит ЕУ-Западни Балкан, који ће се одржати у Бриселу 23. јуна

Штампа
среда, 22. јун 2022.

 Након детаљних и свеобухватних консултација са сарадницима и члановима влада, председник Србије Александар Вучић, премијер Албаније Еди Рама и премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски, размотрене су околности и донели одлуку о заједничком одласку на самит ЕУ-Западни Балкан, који ће се одржати у Бриселу 23. јуна 2022. године, саопштено је из кабинета председника Србије.

Како се наводи, усаглашени су и принципи који ће представљати главну окосницу разговора са бројним званичницима Европске уније.

„Имајући у виду да Република Србија, Република Албанија и Република Северна Македонија доследно заступају интересе својих грађана и целог региона Западног Балкана на свим релевантним међународним форумима, одлука о учешћу и заједничком приступу на самиту у Бриселу представља још један корак у борби за напредак наших земаља, али и јасан сигнал да и поред бројних препрека, настављамо да дајемо конструктиван допринос на путу ка евроинтеграцијама“, стоји у саопштењу.

Додају да су свесни да теме о којима ће разговарати на самиту неће бити лаке, али да ће њихово учешће још једном показати и потврдити посвећеност европском путу Србије, Албаније и Северне Македоније.

"Такође, договорено је да на састанцима у Бриселу наставимо да се боримо за дијалог као главни и једини исправан модел за решавање свих отворених питања, уз улагање напора за јачање међусобног поверења и интензивирање комуникације са званичницима Уније, све у циљу наставка борбе за што бољи живот свих наших грађана", закључује се у саопштењу.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]