Хроника

Војислав Шешељ: Нема више дијалога - остаје само Лазарева клетва за оне који издају Косово

Штампа
среда, 26. јул 2017.

- Нема шта да се расправља и дефинише, већ да се зна да не сме да се призна независност Косова, улазак КиМ у УН, као ни у друге међународне организације - каже Шешељ за Танјуг.

Он додаје да унутрашњи дијалог неће донети ништа ново.

- Све је јасно, треба замрзнути дијалог, тражити да се укључи Русија као наша сила заштитница, прекинути преговоре о уласку у ЕУ и треба тражити да се косовско питање врати у УН, сваком нормалном је то јасно - закључује Шешељ.

Према његовим речима, све власти након 5. октобра прихватале су по нешто и сада моле за помоћ.

- Једни су прихватали ознаку за фусноту, други Бриселске споразуме, сви су прихватили нешто... Нек се преиспитају сви они који су се огрешили о Косово. СРС и ја лично се никада нисмо огрешили о Косово. Једино смо ми 1999. гласали протв прихватања плана Ахтисари- Черномирдин и Кумановског споразума. Били смо против Коштуничине, Ђинђићеве, Тадићеве политике које су постепено продавале Косово - рекао је Шешељ.

Он истиче да СРС не подржава ни напредњачку политику, ни политику Томислава Николића и Александра Вучића.

- Ако се треба консултовати које потезе повући, треба прво повући потписе са два сета Бриселских споразума. Они су већ 50 одсто издали Косово са тим и, ако мисле сад да би се ми укључили да ту наставимо, варају се - наводи Шешељ.

Он је рекао да лично нема потребу да учествује у дијалогу, јер дијалог о Косову води, како каже, откако се родио, "слушајући више од стотину српских, јуначких народних песама, које је моја мајка знала напамет.

- За мене је тај дијалог завршен - наводи лидер СРС и додаје да нема више дијалога, већ да остаје само Лазарева клетва за оне који издају Косово.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]