Хроника

Владимир Путин: Западне санкције Русији довешће до неповратних последица по грађане ЕУ

Штампа
четвртак, 12. мај 2022.

МОСКВА, 12. маја /ТАСС/. Кривица за глобалне последице санкција Русији, укључујући могућу глад у низу земаља, сносе западне земље које су зарад своје доминације спремне да жртвују остатак света, рекао је руски председник Владимир Путин на састанку економска питања у четвртак.

Он је напоменуо да се бројне земље већ суочавају са претњама глађу и ако се санкције Русији наставе, ЕУ може наићи и на последице које би било тешко преокренути. „Кривица за ово је у потпуности и у потпуности на елитама западних земаља које су зарад очувања своје глобалне доминације спремне да жртвују остатак света“, навео је руски лидер.
Заузврат, Русија се самоуверено носи са спољним изазовима, додао је он, захваљујући како одговорној макроекономској политици последњих година, тако и системским решењима за јачање економског суверенитета и технолошке и прехрамбене безбедности.

„Наше производне компаније постепено попуњавају домаће тржишне нише ослобођене након одласка несавесних партнера, укључујући основна добра, индустријску и услужну опрему, грађевинску и пољопривредну механизацију“, истакао је руски лидер.

(ТАСС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]