Хроника

Владимир Путин: Скоро два милиона људи у Израелу говори руским језиком, сматрамо Израел рускојезичним говорним подручјем

Штампа
уторак, 17. септембар 2019.

 У Израелу живи скоро два милиона грађана који говоре руски језик, самим тим ту земљу у Русији сматрају рускојезичним говорним подручјем.

"Грађани Русије и Израела повезани су породичним и пријатељским везама. То је једна заједничка породица, без икаквих преувеличавања. Скоро два милиона људи у Израелу говори руским језиком. Сматрамо Израел рускојезичним говорним подручјем", рекао је руски председник Владимир Путин на конгресу „Керен хајесод“.

Путин је додао да Русе и Израелце спајају и заједнички трагични историјски тренуци, преноси Спутњик.

"Ставови Русије и Израела су јединствени - сматрамо да је недопустиво да се резултати Другог светског рата на било који начин ревидирају и да се оправдава фашизам. Што више времена пролази од завршетка тог рата, то је на нама вец́а одговорност да се присец́амо свих тих ствари како никада не би биле заборављене“, истакао је шеф Кремља.

Руски председник је захвалио јеврејским организацијама што се активно баве заштитом историје и борбом против њене ревизије, нагласивши да се практично нико, сем њих, тиме није бавио.

(Спутник-Б92)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]