Хроника

Владимир Путин поводом 77. годишњице победе у Другом светском рату: Победа ће бити наша, као и 1945.

Штампа
недеља, 08. мај 2022.

Председник Русије Владимир Путин је поводом 77. годишњице победе у Другом светском рату упутио честитке лидерима и грађанима Азербејџана, Белорусије, Јерменије, Казахстана, Киргизије, Молдавије, Таџикистана, Туркменистана, Узбекистана, Абхазије, Јужне Осетије, Доњецке Народне Републике, Луганске Народне Републике, као и народима Грузије и Украјине.

Путин је у посебно истакао да на данашњи дан „одајемо почаст и поштовање војницима и снагама из позадине који су сломили нацизам по цену небројених жртава и невоља.

„Данас је заједничка дужност да се спречи оживљавање нацизма који је донео толико патње људима различитих земаља. Неопходно је сачувати и пренети потомству истину о догађајима из ратних година, заједничким духовним вредностима и традицији братског пријатељства“, наводи се у поруци.

Путин је пожелео да нове генерације буду достојне сећања на своје очеве и дедове.

Руски лидер је у телеграмима лидерима Доњецке и Луганске Народне Републике истакао да се „данас наши војници, као и њихови преци, боре раме уз раме за ослобођење своје домовине од нацистичке прљавштине, изразивши уверење да ће као и 1945. победа бити наша“.

Осим тога, у поруци упућеној ветеранима Другог светског рата и грађанима Украјине, председник Русије истакао је да је недопустива освета идеолошких наследника оних који су поражени у Другом светском рату.

Обраћајући се лидерима и грађанима страних држава, Путин је искрено захвалио ветеранима фронта и позадине, пожелео им добро здравље, благостање и дуговечност.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]