Хроника

Владимир Гајић: Народна странка се налази под ударом дубоке државе; у томе учествују и поједини тзв. слободни медији

Штампа
четвртак, 28. октобар 2021.

Председник Правног савета Народне странке адвокат Владимир Гајић изјавио је данас да се та странка последњих неколико дана налази под ударом "дубоке државе" у чему учествују и поједини, како је рекао, такозвани слободни медији.

Гајић је агенцији Бета казао да је Народна странка на великом добитку што се решила председника Одбора за привреду Владимира Ковачевића.

Навео је да је председник странке Вук Јеремић одлучио да се "господски" не осврће на личности које су изазвале кампању против Народне странке.

Последњи догађаји који се односе на напуштање чланства, или функција од стране појединих функционера, увлаче странку у ријалити који организује режим

Гајић је рекао да последњи догађаји који се односе на напуштање чланства, или функција од стране појединих функционера, увлаче странку у ријалити који организује режим.

"Председник Народне странке Вук Јеремић је још прошле недеље најавио удар "дубоке државе" на странку. Сведоци смо да је то нажалост била тачна процена. Јасно је да није за све лако да издрже положај у опозицији", оценио је Гајић.

Нагласио је да лично прави велику разлику између става који је заузео адвокат Боривоје Боровић и става Владимира Ковачевића.

"Боровић није напустио странку, већ се повукао из председништва странке из личних разлога. Боровић спада у ред великих српских адвоката и ја и даље рачунам на њега као искреног борца против диктатуре. Међутим, господин Ковачевић је, преко таблоида с оба медијска спектра, започео кампању против странке", казао је Гајић.

Навео је да је Ковачевић покренуо кампању против људи с којима је до пре три дана сарађивао.

"Много говоре мисли које износи Ковачевић, поредећи своје и образовање Вука Јеремића. Нажалост, ми смо га лоше проценили. Сада када смо се упустили у анализу његових пословних подвига, видимо да је тај пословни "визионар" дужан велики новац и ту вероватно леже његови мотиви да напусти странку која по њему много инсистира на аферама, криминалу власти и реваншизму, за разлику од њега који инсистира на животним темама. Видећемо који државни посао стоји иза свега", рекао је Гајић.

Навео је да је интересантно како су и неки "тзв. слободни медији" дали велики значај одласку Ковачевића из странке.

"То ме заправо и не чуди, с обзиром на претходну каријеру тих уредника", казао је Гајић.

Адвокат Боривоје Боровић је у уторак саопштио да је из личних разлога дао оставку на функцију члана Председништва Народне странке, док је Владимир Ковачевић, председник Одбора за привреду, јуче саопштио да је због неслагања с Вуком Јеремићем напустио странку.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]