Хроника

Виктор Орбан: Турска игра кључну улогу у заустављању милиона миграната на путу ка Европи; Уклањање Ердогана био би у интересу "миграцијских снага"

Штампа
петак, 08. новембар 2019.

 Будимпешта -- Турска игра кључну улогу у заустављању милиона миграната на путу ка Мађарској и Европи, иако мађарска опозиција то не може или неће разумети, изјавио Орбан.

Сваки покушај уклањања турског председника Реџепа Тајипа Ердогана био би у интересу "миграцијских снага", рекао је мађарски премијер у интервјуу након Ердоганове посете Будимпешти.

"Подривајући снагу, равнотежу, сигурност, поузданост и ред Турске, промиграцијске снаге желе да остваре свој сан о томе да милиони миграната преплаве Европу", рекао је Орбан додавши да је амерички финансијер Џорџ Сорос зацртао такав циљ јер тврди да је Европи потребан прилив од милион миграната годишње, преноси агенција МТИ.

"Све док је Ердоган на власти и Европа може да постигне договор са њим, он ће отворити капије Сирији, а не Европи. До тада смо на сигурном", рекао је Орбан.

Председник Реџеп Тајип Ердоган је током посете Будимпешти рекао да ће Турска морати да отвори врата ка Европи сиријским избеглицама уколико Брисел не пружи Анкари довољну подршку.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]