Хроника

Виктор Јанукович: Председнички избори у Украјини донели само смрт и патњу уместо стабилности и мира

Штампа
четвртак, 29. мај 2014.

Москва -- Председнички избори у Украјини донели су Украјинцима само смрт и патњу уместо стабилности и мира, изјавио је свргнути председник Украјине Виктор Јанукович.

Он је у саопштењу којег је објавила агенција Итар-Тас истакао да су људи од новоизабраног председника и превремених избора одржаних у недељу очекивали пре свега мир, зато што су уморни од сукоба који су прерасли у прави рат.

Украјинска влада и новоизабрани председник Петро Порошенко су пре два дана покренули војну операцију против проруских снага на истоку земље, а у тим сукобима је до сада погинуло више од стотину људи. 

"То се коначно догодило: изабран је председник Украјине! Али онда је дошло до изненадјења или, боље речено, шока. Уместо мира и стабилности, десио се масакр", истакао је Јанукович. 

Према прелиминарним резултатима, украјински тајкун Порошенко је на председничким изборима одржаним у недељу, 25. маја, освојио 54, одсто гласова. 

Овај дугогодишњи политичар, чије се богатство процењује на 1,6 милијарди долара, рекао је да ће задржати садашњу украјинску владу и премијера Арсенија Јацењука, као и да ће његова прва посета иностранству у својству председника бити одлазак у Пољску 4. јуна, на прославу 25. годишњице независности те земље.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]