Хроника

Весна Радојевић: Државни врх нас је сигурно лагао, у болницама катастрофа и хаос; Кризни штаб се претворио у портпароле СНС

Штампа
понедељак, 29. јун 2020.

 Новинарка портала КРИК Весна Радојевић изјавила је у Новом дану да нас је "државни врх сигурно лагао". "Апсолутно јесу, државни врх, сигурно да. Ја већ колико радим, никада нисам имала мање поверења у људе које ми плаћамо да нам буду министри, да воде ову државу, да заправо раде за нас. Толика количина нетранспарентности, неодговорности, стално смишљање изговора... Државни врх нас је сигурно лагао, а да ли су неки чланови Кризног штаба били обманути, верујем да јесу, неки можда и нису", каже Радојевић.

Како је рекла, није сигурна да само то, скраћење рада ноћних клубова може да допринесе смањењу, односно ублажавању епидемије.

"Нисам сигурна колико ће све то да врати поверење у Кризни штаб и у неке људе који су нас последњих месец дана уверавали да је вирус ослабио, да ће лето да нам донесе мир и топло време... Ето, како је згодно, одмах у понедељак после избора погоршање ситуације. Имамо ситуацију да је доста људи заражено и по бирачким одборима, да је пола СНС заражено, не знам каква је ситуација у другим странкама, и онда имамо изјаву Дарије Кисић Тепавчевић која каже да су избори као одлазак у продавницу, е па није баш тако... Очигледно су избори више допринели него ти студенти који су дошли у Београд, сад имамо пријемни, то је опет згодна ситуација да се окриве студенти", каже она, додајући да "ништа не верује ни Кризном штабу, ни премијерки".

Према њеним речима, "јесмо се и ми сами мало опустили".

"Много смо били затворени, али опет има и оних грађана који нису ишли на  велика окупљања, има нас који и даље радимо у врло смањеном капацитету, поштујеме мере унутра... Склонија сам да за све ово окривим државни врх и Кризни штаб, него грађане", каже она.

Како је рекла, видели смо и председницу Кризног штаба која није поштовала никакве мере.

"То је главни проблем код нас, што нема ни одговорности од стране тих људи. Лончар је покушао да промени, али то је то, замена теза, ево како ви грађани немате поверења у здравствени систем, у лекаре... То није тачно, грађани највише поверења имају у лекаре, немају поверења у Лончара, немају поверења у Кризни штаб, који се претворио у портпароле СНС", каже она.

Говорећи о тексту који је објавио БИРН, каже да се ти подаци из те базе врло поклапају са свим оним што су њима лекари причали.

"Сведоци смо да је у српским болницама катастрофа и хаос, и ето, то је тај текст и потврдио. Добро је да у овој земљи мрака постоје друштвене мреже, па ми сваког дана гледамо слике из болнице у Новом Пазару", каже она.

Како је рекла, "јавни тужилац треба да се пробуди из зимског сна и да видимо шта се дешава".

"Нажалост, сви ћуте, ништа се не дешава. Поверење у државу, поверење у министре је толико мало, да ја потпуно разумем тужилаштво да не жели уопште да се бави тим текстом Бирна или бројем преминулих у Новом Пазару и тако даље, јер зна на шта ће да наиђе", каже Радојевић.

Према њеним речима, "државни врх нас је сигурно лагао".

"Апсолутно јесу, државни врх, сигурно да. Ја већ колико радим, никада нисам имала мање поверења у људе које ми плаћамо да нам буду министри, да воде ову државу, да заправо раде за нас. Толика количина нетранспарентности, неодговорности, стално смишљање изговора... Државни врх нас је сигурно лагао, а да ли су неки чланови Кризног штаба били обманути, верујем да јесу, неки можда и нису", каже Радојевић.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]