Хроника

Велики Трновац: После дојаве о постављеној бомби и немогућности да српске странке имају увид у бирачки списак, одложено поновљено гласање на парламентарним изборима на гласачком месту број 6

Штампа
четвртак, 23. јун 2022.

 У Великом Трновцу, на гласачком месту број 6, где је требало да буду поновљени избори за народне посланике, гласања данас нема.

Како јавља репортерка Н1, председник гласачког одбора однео је гласачке листиће у општину.

ЦРТА наводи да ће о новом гласању да одлучује РИК.

Подсетимо, нешто раније стигла је на то бирачко место и телефонска дојави о бомби.

Међутим, како је писао портал Бујановачке, чланови бирачког одбора одбили су да напусте бирачко место и поред захтева директора школе.

У Велики Трновац је стигао функционер СПС Вељко Одаловић који је разговарао с члановима бирачког одбора. Састанак је био затворен за јавност.

Гласање у Великом Трновцу уопште није ни почело, јер чланови бирачког одбора из албанске коалциије нису дозвољавали представницима српских странака да контролишу евидентирање гласача у изводу из бирачког списка, пренеле су Бујановачке.

„Увид у бирачки списак и контролу треба да врше један Албанац и један Србин. Албанци не дозвљавају да било ко од Срба има увид у бирачки списак. Они су сели ту, не пуштају никог другог и због тога гласање није ни почело“, рекао је председник бирачког одбора Дејан Менковић.

Додао је да гласање не може да почне док на свакој од тачака спроводјења избора – лампи, бирачком списку, личним документима и предаји гласачких листића не буду по један Србин и Албанац.

(Н1-Данас)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]