Хроника

„Вашингтон пост“: Милијардер Мајкл Блумберг улаже 100 милиона долара у кампању Џоа Бајдена на Флориди

Штампа
недеља, 13. септембар 2020.

Милијардер Мајкл Блумберг, који је потрошио стотине милиона долара за своју неуспешну кандидатуру на демократским предизборима, планира на Флориди да потроши 100 милиона долара, како би у тој кључној савезној држави помогао свом страначком колеги Џоу Бајдену против републиканског председника Доналда Трампа, пише у недељу Washington Post.

Блумбергови саветници тврде да је тај бивши градоначелник Њујорка своју одлуку донео прошле недеље, након новинских извештаја да Трамп у тој савезној држави разматра да потроши исти износ.

Републикански председник, који у анкетама на нивоу целе државе заостаје за Бајденом уочи избора 3. новембра, прошле недеље је рекао новинарима да је спреман да потроши и свој новац ако ће то бити потребно.

Анкете на Флориди, једној од кључних савезних држава за коначан резултат избора, показују да се подршка двојици кандидата протеклих недеља тамо изједначила, па Блумберг сматра да је то добро место на које може да се концентрише, открили су његови саветници Посту.

"Гласање на Флориди креће 24. септембра, па је нужност брзог слања средстава у ту савезну државу хитно потребна", рекао је Блумбергов саветник Кевин Шики.

"Мајк верује да ће инвестирањем на Флориди омогућити да се средства кампање и из других демократских извора користе у осталим савезним државама, посебно Пенсилванији".

New York Times је прошле недеље писао како се Трампова првобитна финансијска предност над бившим америчким потпредседником Бајденом истопила и да је од 1,1 милијарди долара, колико су његова странка и кампања прикупили од почетка 2019. до јула потрошено већ више од 800 милиона долара.

(Хина)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]