Хроника

У месту Уздоље код Книна одржана комеморација српским цивилним жртвама акције "Олуја"

Штампа
четвртак, 06. август 2020.

 У месту Уздоље код Книна организована је комеморација српским цивилним жртвама војне акције хрватске војске и полиције "Олуја". Председник Савјета Српског народног вијећа Хрватске Милорад Пуповац рекао је на комеморацији да су у том месту на данашњи дан пре 25 година мучки убијени цивили, те да "тешко" греши свако ко мисли да држава може бити оправдање за овакве злочине.

"Тешко греши свако ко мисли да се слобода може градити остављајући такву врсту трагова иза себе, а још више греши онај ко мисли да се мир у земљи може градити да се занемарују оваква страдања и да се не покаже емпатија", рекао је Пуповац.

Наводећи да неки мисле да "велике ствари оправдавају овакво недело", Пуповац истиче да су се данас окупили у Уздољу како би се супротставили таквом веровању, преноси Н1.

"Окупили смо се данас да бисмо чули осуду овог злочина, да они којима је то посао утврде ко је то учинио. Окупљаћемо се са још једним циљем - да страдали не буду повод за мржњу", рекао је Пуповац.

Он каже да ће се окупљати и даље у најбољој вери да ће, уз поштовање страдања Хрвата и Срба, бити створено друштво мира у којем ће бити затворена ратна књига, а људи ће моћи да се окрену будућности.

Пуповац је најавио да ће наредних дана бити одржани комеморативни скупови за невине цивилне жртве на многим местима ширег подручја Книна и Далмације с циљем да се ови злочини не забораве, да се осуде и да се гради мир Хрвата и Срба.

Комеморацији у Уздољу је организовао Савјет српске националне мањине општине Бискупија.

(Срна)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]