Хроника

Турска: Најмање три особе су погинуле, а више од 50 је хоспитализовано због последица од шумског пожара код Анталије; Пожар и у Мармарису, погинуо младић, гости из хотела евакуисани

Штампа
петак, 30. јул 2021.

Најмање три особе су погинуле, а више десетина је у боницама због последица од шумског пожара који је ветар нанео до зграда летовалишта Манагвата, код Анталије на југу Турске, саопштили су званичници.

Евакуисано је 20 градских четврти и суседних села, 112 особа је повређено, од којих је 58 хоспитализовано, највише због тровања димом.

Министар пољопривреде и шумарства Бекир Пакдемирли је рекао да је обуздан тај пожар који је избио у среду и да данас нема угрожене имовине или људи.

Међутим, данас је избио још један пожар, па су ватрогасци и даље на терену на подручју Алање. Неколико кућа, радњи и возила је уништено.

Пожар је, из још неутврђених разлога, избио на шумском подручју у насељу Јеникој. На терену је велики број екипа које из ваздуха и са копна покушавају да ставе под контролу пожар који се приближио насељу.

Покрајина Анталија, у којој су избили пожари, популарна је туристичка дестинација у Турској. Неколико мањих шумских пожара букти и у другим деловима Турске, али нема опасности по насеља.

Шумски пожари у приобаљу Турске су лети чести, а за многе се сматра да су подметнути.

Пожар и у Мармарису, погинуо младић, гости из хотела евакуисани

Пожар који је почео у подневним сатима и даље бесни у туристичком граду Мармарис у провинцији Мугла, на југозападу Турске.

Забележен је и смртни случај. Младић, који се мотоциклом удаљавао од пожара, доживео је несрећу и остао заробљен у ватри.

Све расположиве снаге укључујући и јединице Обалске страже Турске усмерене су ка спречавању ширења пожара. Пожар покушавају да ставе под контролу из ваздуха и са копна. На терену је велики број хеликоптера, цистерни и ватрогасних јединица.

Пламен је захватио и куће. Потврђено је да је погинуо 25-годишњи Сахин Акдемир, који је мотоциклом покушавао да побегне с подручја захваћеног пожаром. Доживео је несрећу и остао у ватреној стихији. Нажалост, није му било спаса.

Гости у неким хотелима су евакуисани из предострожности.

Подсећамо, најмање три особе су погинуле, а више десетина је у боницама због последица од шумског пожара који је ветар нанео до зграда летовалишта Манагвата, код Анталије на југу Турске.

(Бета, Анадолија)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]