Хроника

СЗО: Обустављен поступак за хитно одобравање за употребу руске вакцине Спутник В, јер недостаје одређени број података и усаглашеност правних процедура

Штампа
понедељак, 18. октобар 2021.

 ЖЕНЕВА – Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је данас да је поступак за хитно одобравање за употребу руске вакцине Спутник В обустављен, јер недостаје одређени број података и усаглашеност правних процедура.

Из СЗО је изражена нада да ће постојећи недостаци „ускоро бити отклоњени”.

„Скоро свакодневно радимо са Министарством здравства Русије на решавању преосталих питања која треба да испуни Руски фонд за директна улагања”, изјавила је Маријанђела Симао, помоћница генералног директора СЗО за приступ лековима и здравственим производима, преноси Ројтерс.

Симао је потврдила да ће СЗО поново отворити случај, проценити достављене податке и наставити инспекције производних капацитета у Русији чак иако досије буде „још увек непотпун”, јавља Танјуг.

„Сви поднесци које имамо, обрађују се на исти начин”, рекла је она, али није прецизирала рок када би могао бити довршен процес одобравања руске вакцине за улазак на листу анти-ковид вакцина дозвољених за употребу.

Руски министар здравства Михаил Мурашко је раније овог месеца рекао да су све препреке за регистрацију Спутњик В вакцине код СЗО отклоњене и да преостаје само још неколико корака.

(Политика)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]