Хроника

Самедин Мехмети са Жеромом Леонетом: Косово тражи подршку Француске чланству у Интерполу и Еурополу

Штампа
понедељак, 25. октобар 2021.

Министар унутрашњих послова Косова Џељаљ Свечља, генерални директор полиције Самедин Мехмети и шеф Јединице за уклањање експлозивних убојитих средстава Мухамет Рушити боравили су у вишедневној посети Паризу, а једна од тема разговора са домаћинима била је подршка Француске чланству Косова у Интерполу и Еурополу.

У саопштењу из Косовске полиције се наводи да је делегација учествовала на сајму „Милипол“, а на маргинама скупа Мехмети се састао са директором Националне полиције Француске Жеромом Леонетом.

Тема састанка је била и подршка Француске у различитим процесима, укључујући и чланству Косова у Интерполу и Еурополу ради јачања заједничке борбе против организованог криминала и повећања безбедности на Косову, у региону и шире, преноси Косово онлајн приштинске медије.

Мехмети је истакао да је Косовска полиција доказан и поуздан партнер Француске и да је сарадња између полиције и релевантних институција у тој земљи одлична.

На састанку је наглашено да је циљ Косова да буде фактор стабилности у региону и шире и да ће резултати постигнути у борби против криминала, кроз појачану сарадњу, бити већи.

Потврђена је воља Француске да настави и ојача сарадњу са полицијом Косова у области безбедности кроз борбу против организованог криминала и корупције, као и јачање институционалних капацитета.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]