Хроника

Румен Радев: Продужење ванредног стања проузроковало би негативне последице за друштво и економију, сиромаштво није спас од вируса

Штампа
петак, 03. април 2020.

 Софија -- Бугарски председник Румен Радев критиковао је чланове Владе због намере да продуже ванредно стање у земљи, које је уведено 13. марта.

Према његовим речима оно је проузроковало негативне последице за друштво и економију.

"Ванредне мере успоравају раст броја оболелих, али су довеле до друштвене парализе и невиђене социјалне и економске кризе. Незапосленост расте из сата у сат, хиљаде предузећа прекида са радом. Многим Бугарима хитно је потребна помоћ. Сиромаштво није спас од вируса. Ускоро би због страха могла настати глад, а последице могу бити разорније од самог вируса корона", истакао је бугарски председник, преноси Спутњик.

Према његовим речима, Бугарска мора поставити јасан национални циљ – да се што пре врати мање-више нормалном начину живота, производњи и слободном кретасњу људи.

Јуче је министарка за социјалну политику и рад Деница Сачева изјавила да је од 13. марта, када је уведено ванредно стање, посао изгубило више од 31.000 Бугара. Подсетимо, у Бугарској живи нешто више од седам милиона људи.

(Спутник-Б92)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]