Хроника

Родољуб Шабић: Рушење у Савамали је поражавајући и понижавајући случај, као и порука да је у Србији све могуће

Штампа
среда, 24. април 2019.

Бивши повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић изјавио је да је рушење у Савамали, које се десило пре тачно три године, поражавајући и понижавајући случај и порука да је у Србији све могуће.

Он је, за лист Данас, рекао да је стицајем околности био први који је отворио питање фантомског рушења и тим поводом писао тадашњем градоначелнику Синиши Малом, разговарао са републичком тужитељком Загорком Доловац и министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем.

"Био сам тада згађен реакцијом надлежних, данас сам наравно још више", рекао је Шабић.

Према његовим речима, "тај случај се може коментарисати на једини начин, као нешто, са аспекта и минимума уређене државе, сасвим поражавајуће и понижавајуће".

"То није само тријумф, како би то председник рекао - 'комплетних идиота', већ је порука да је у овој земљи све могуће. Надам се, ипак, не заувек", нагласио је Шабић.

Он је рекао да му је лично искуство показало да и представници државне власти, који су радећи свој посао покушали да дају допринос расветљавању случаја, бивали изложени разним непријатностима.

Штавише, како је рекао, шиканирање и освета због законитог поступања по жалбама оштећених наставља се и његовим одласком са функције. "Управо ми је Агенција за борбу против корупције забранила да, сада као адвокат, успостављам пословну сарадњу са НВО Транспарентност Србија. Дакле, Херцеговачка је права 'добра' илустрација наше жалосне укупне ситуације", навео је Шабић.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]