Хроника

Ричард Гренел на твитеру објавио фотографију Ђоковића у пратњи полиције и на којој пише "Замислите да сте први спортиста у историји који је забрањен и депортован због неузимања лекова"

Штампа
четвртак, 20. јануар 2022.

 Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић стигао је у Србију након што је по одлуци Федералног суда Аустралије и тамошњег министра за имиграције, Алекса Хока депортован због "угрожавања јавног здравља и реда".

Њему је претходног петка по други пут поништена виза, после које се жалио поменутом Суду, али је трочлано веће ипак пресудило у корист државе Аустралије и Новак је првим летом отпутовао за Дубаи, одакле је пронашао конекцију за Београд.

Не стишава се бура након његовог "избацивања" са овогодишњег Аустралијан опена, многе друге државе су се већ јавиле и истакле да неће допустити Новаку да уђе на територију где се одржавају неки од турнира, па је Ђоковић у великом проблему.

Један од оних који је стао на његову страну јесте бивши изасланик Сједињених Америчких Држава за територију Западног Балкана, као и посредник у дијалогу између Београда и Приштине, Ричард Гренел.

Он је на свом Твитер профилу објавио фотографију о којој се прича, на којој се види како Ђоковића "специјалци" одводе на аеродрому уз занимљив коментар - "Истина".

- Замислите да сте први спортиста у историји који је забрањен и депортован због неузимања лекова - написао је Гренел и побрао броје реакције.

Тренутно је овај твит лајковало више од 5.000 људи, а преко 1.250 особа га је "ретвитовало" за само три и по сата.

(Телеграф)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]