Хроника

Руска војска: Уништена велика пошиљка западног наоружања у области Житомир, западно од Кијева и складиште горива код Одесе

Штампа
субота, 21. мај 2022.

 МОСКВА - Руска војска саопштила је данас да је уништила велику пошиљку западног оружја у украјинској области Житомир, западно од Кијева.

У извештају агенције РИА Новости се наводи да су руске снаге користиле ракете типа Калибр које су испаљене са мора. Министарство одбране Руске Федерације је потврдило да је оборен и један украјински ратни авион типа СУ-35.

Игор Конашенков: Руска војска ракетирала складиште горива код Одесе

Руска војска је известила о ракетном нападу на складишта горива у близини украјинског града Одесе.

"У Одеској области, у лучкој фабрици, високопрецизне ракете руских Ваздушно-космичких снага уништиле су складишта са горивом намењеним за оклопна возила", саопштио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков, преноси Интерфакс.

Конашенков је навео да су су високо прецизним ваздушним ракетама погођена три командна места, укључујући командно место 109. бригаде територијалне одбране у рејону насеља Бахмут.

 

Руска војска је уништила и базу за обуку украјинских специјалаца у близини језера Сасик у Одеској области, наводи Интерфакс.

(Агенције)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]