Хроника

Ректор цетињске Богословије Гојко Перовић: Поручујем министру Пажину да протести неће престати све док Закон о слободи вероисповести не буде стављен ван снаге

Штампа
понедељак, 13. јануар 2020.

 Ректор Богословије на Цетињу Гојко Перовић одговорио је министру правде Зорану Пажину да је Митрополија црногорска-приморска спремна на дијалог, али да протести неће престати нити ће бити обустављени док спорни Закон о вероисповести неповратно не буде стављен ван „сваке правне и политичке снаге“.

„Можемо разговарати и разматрати иницијативе и наше и Владине, али наши протести нити ће престати нити ће бити обустављани, док се овај закон неповратно не стави ван сваке правне и политичке снаге“, рекао је Гојко Перовић за подгоричке Вијести.

Зоран Пажин је раније изјавио да је Влада спремна да разговара са Митрополијом црногорско-приморском и о условима под којима би могао бити закључен темељни уговор, чим сама Митрополија искаже спремност за ту врсту дијалога.

Видети још:

Зоран Пажин: Влада Црне Горе спремна да отпочне дијалог о примени Закона о слободи вероисповести, а са Митрополијом црногорско-приморском да разговара и о условима под којима би могао бити закључен темељни уговор

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]