Хроника

Раде Панић: Предраг Кон по ко зна који пут обмануо јавност, он је необавештен или интересни лажов

Штампа
субота, 28. новембар 2020.

 Реагујући на изјаву епидемиолога Предрага Кона да здравствени систем није пред пуцањем, председник Синдиката лекара и фармацеута Србије Раде Панић је изјавио да члан владиног Кризног штаба не говори истину, те да је у краљевачкој ковид јединици било једно слободно место претходне ноћи.

“Нисам спавао 28 сати, зато ће одговор др Кону мало каснити. За почетак др Кон је изнео неистину. Ноћас је у краљевачкој ковид јединици било једно слободно место(током дана је преминуло 5 пацијената).По ко зна који пут је обмануо јавност. Необавештен или интересни лажов, бирајте”, написао је на Твитеру доктор Панић.

Подсетимо, доктор Панић је претходног дана заплакао гостујући на телевизији Н1, кад је уједно и изјавио да је здравствени систем у Србији и “званично пукао”, те да се са мерама против коронавируса много каснило.

“Здравствени систем Србије је званично пукао. Чујете да сам веома узбуђен. Јуче сам био у ситуацији каква се дешавала у Италији. У свом професионалном веку нисам очекивао да ћу доћи у такву ситуацију, нисам имао места за људе које ми у медицини сматрамо младима, нити сам имао где да их транспортујем”, видно потресен каже Панић који тренутно ради у “црвеној зони” и додаје да је ситуација гора него у јулу, да “клиничке слике пацијената постају теже… више је младих људи и огроман је број оболелих и нисмо баш успешни у лечењу у интензивној нези, велика је смртност кад пацијент дође у најтеже стање”, навео је Панић.

На његову изјаву се затим осврнуо епидемилог Предраг Кон, који је истакао да здравствени систем у Србији “није пукао”.

“Одговорно тврдим, на основу података које имам, да нема ни говора о пуцању здравственог система”, рекао је Кон на јучерашњој седници Кризног штаба.

(Нова)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]