Хроника

Прва "Парада поноса" у Новом Саду 17. маја на Тргу Републике, шетњи предходи и прва "Новосадска недеља поноса" која почиње 13. маја

Штампа
четвртак, 25. април 2019.

 Нови Сад -- Прва Парада поноса у Новом Саду биће организована 17. маја на Тргу Републике.

Самој шетњи претходиће и прва Новосадска недеља поноса која ће почети 13. маја, саопштили су данас организатори.

Група "ИЗАЂИ" из Новог Сада навела је да ће ;активности током Новосадске недеље поноса бити организовани од 13. до 17. маја у неколико јавних простора у том месту, док се први Новосадски прајд организује у петак 17. маја у 12 часова на Тргу Републике у Новом Саду.

Како је та група казала, Новосадска недеља поноса и Новосадски прајд организују се уз подршку Града Новог Сада и Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019.

"Циљеви Новосадске недеље поноса и Новосадског прајда су указивање на положај ЛГБТИ+ популације и остваривање права која су загарантована Уставом Србије, подизање видљивости те рањиве групе у Новом Саду, оснаживање локалног и покрајинског ЛГБТИ+ покрета и активиста, оснаживање младих ЛГБТИ+ особа", навела је група "ИЗАЂИ".

Та група је навела да овом манифестацијом жели да повећа разумевање и затражи подршку већинске популације за ЛГБТИ+ особе, кроз заједничко учествовање у свим активностима.

Новосадска недеља поноса заказана је у недељи обележавања Медјународног дана борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије (ИДАХОБИТ).

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]