Хроника

Нова.рс: Капетан Драган изјавио да су му Вучићев син и Делије дали 30.000 $

Штампа
уторак, 19. октобар 2021.

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, осуђени ратни злочинац и покретач срамне петиције да се ослободи Звездан Јовановић, убица Зорана Ђинђића, признао је да од навијача Црвене звезде, међу којима је био и Данило Вучић, син Александра Вучића, добио тридесетак хиљада долара, као и кључеве од аутомобила, односно кључ за стан од 45 квадрата.

„Окупили су се неки Срби које не познајем, скупили су врећу пара, коју су ми дали на граници. Дали су ми 30-ак хиљада долара, кључеве од аутомобила и кључеве од стана од 45 квадрата. То није било из буџета, да се разумемо. Ту су учествовали син председника Србије Александра Вучића, Звездини навијачи… То су стварно патриоте. Сваког од њих који су тамо били можете да погледате право у очи и у њима видите правог родољуба. Хвала им пуно за то“, рекао је Васиљковић, па додао:

„Рекли су ми: „Ово ти је, капетане, да имаш да купиш ново одело„. Стварно ме то дирнуло, нисам то очекивао“.

Капетан Драган данима се некажњено у центру Београда залаже да се убица Звездан Јовановић пусти на слободу. Такође, нон-стоп је гост на телевизијама с националном фреквенцијом, на којима гостује с још једним осуђеним ратним злочинцем Војиславом Шешељом.

Био је „Кеп“ гост и на стадиону Звезде, популарној „Маракани“, где је од Драгана Џајића и Звездана Терзића добио дрес Црвене звезде.

 

 

Данас у току дана огласила се и Демократска странка и затражила од Пореске управа да провери порекло новца ког је Данило Вучић поклонио Капетану Драгану. Из ДС су навели да је, „гостујући на једној режимској телевизији“, Васиљковић експлицитно изјавио да су му Данило Вучић и његови неименовани другови поклонили „џак с парама“, стан и ауто када је изашао из хрватског затвора и дошао у Београд.

„Некадашњи инструктор у кампу за обуку милиције САО Крајине у Голубићу код Книна јавно је признао да сад наступа као плаћеник режима Александра Вучића, што Демократска страна тврди све време његових учесталих појављивања у јавности“, пише у овом саопштењу.

Оцењује се да „Вучићев режим несумњиво стоји“ и иза кампање за прикупљање потписа за петицију којом се тражи ослобађање некадашњег припадника Јединице за специјалне операције (ЈСО) Звездана Јовановића, правоснажно осуђеног за убиство председника Владе Србије и Демократске странке Зорана Ђинђића 2003. године.

„Александар Вучић може да се љути колико хоће и вришти по режимским медијима како му опозиција напада породицу, али је у обавези да одговори откуд његовом сину и његовом друштву ‘џак пара’ или да докаже како је Капетан Драган лагао кад је говорио о помоћи коју је добио од људи повезаних са самим врхом власти“, навели су из ДС.

(Нова)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]