Хроника

Ниш: Данас се наставља суђење возачу Зорана Бабића за удес при којем је погинула Станика Глигоријевић, док је пет особа теже и лакше повређено

Штампа
среда, 21. октобар 2020.

У Основном суду у Нишу данас ће бити настављено суђење Дејану Станојевићу, возачу директора „Коридора Србије“ Зорана Бабића, оптуженом да је 31. јануара прошле године службеним аутомобилом ударио возило које је стајало на наплатној рампи „Дољевац“, при чему је погинула Станика Глигоријевић (52), док је пет особа теже и лакше повређено.

На претходном рочишту одржаном 20. августа саслушан је судско медицински вештак Стеван Тодоровић који је вештачио Станојевићеве повреде.

Приказана су и четири снимка надзорних камера са наплатне рампе Дољевац, од којих један показује дешавања у време несреће, а прекида се на два минута, тако да се тренутак удара Бабићевог службеног возила у друго возило не види.

Станојевић је на првом рочишту, одржаном 22. новембра прошле године, делимично признао одговорност јер је брзо возио, али и навео да је до несреће дошло и због поледице клизавог коловоза и смањене видљивости услед магле.

Према званичној верзији нишког Основног јавног тужилаштва, службени аутомобил возио је Станојевић, а Бабић је, према сопственој изјави у истрази, „спавао на задњем седишту“.

Незванични извори су у појединим медијима и на друштвеним мрежама тврдили да се за воланом службеног аутомобила није налазио Станојевић, већ његов послодавац Бабић.

(Бета, Данас) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]