Хроника

Никола Јовановић: У Београду 560 хиљада људи нема канализацију

Штампа
четвртак, 07. новембар 2019.

 Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да би уместо изградње националног стадиона требало завршити канализациону и водоводну мрежу у целом граду, "јер је срамота да у Београду 560.000 људи нема канализацију, што је равно укупном броју становника Новог Сада и Ниша заједно".

"Градска власт је 2015. године обећала да ће до 2025. године свако домаћинство на територији Београда имати прикључак за пијаћу воду и канализацију, а заменик градоначелника Горан Весић је недавно тај рок померио за четири године, до 2029. године, чиме је признао да у међувремену није урађено апсолутно ништа", рекао је Јовановић новинарима у Малом Мокром Лугу, у општини Звездара, где се нерегулисана фекална канализација излива ка ауто-путу.

Јовановић је Весићу поручио да главни град Србије није само "Београд на води", него и сва насеља у којима грађани немају елементарне услове за живот, међу којима је и 20 одсто становника у централном делу града.

"Због људи попут Весића и лажних обећања која дају само уочи избора, грађани више не верују у политику и то мора да се промени", рекао је Јовановић.

Потпредседник Демократске странке Драголав Шумарац рекао је да се СНС "удара песницама у груди да је за Европу", док истовремено фекалне воде заливају европски коридор 10.

"Током мандата претходне власти направљен је велики мокролушки колектор, док СНС за седам година власти на републичком нивоу и за више од четири године власти у Београду није успео да изгради локалну канализацију", рекао је Шумарац.

Потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић рекао је да градска власт спроводи екоцид и да је срамота да се канализација излива ка ауто-путу.

(Н1-Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]