Хроника

Никола Јовановић: Иза плана за сечу шуме у Кошутњаку стоје Стојчић и Весић

Штампа
недеља, 09. август 2020.

Председник одборничке групе Савеза за Србију (СзС) у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да је план сече шуме у Кошутњаку израдио Урбанистички завод Београда, по налогу градског урбанисте Марка Стојчића и заменика градоначелника Горана Весића.

"После реакција грађана и налога (председника Србије Александра) Вучића, сада Стојчић прича супротну причу и лицемерно пребацује одговорност на друге", казао је Јовановић, а саопштио је СзС.

Главни урбаниста Београда Марко Стојчић изјавио је 30. јула да сече шуме у Кошутњаку неће бити и позвао грађане да "не наседају на јефтине политичке трикове", образлажући да се план изградње који би захватио шуму налази у фази раног јавног увида, што значи, како је додао, да иза тог документа не стоји град, већ инвеститор и да није коначан.

Јовановић је рекао да то није "први атак" Стојчића на Коштуњак и навео да је његова фирма израдила пројекат за спортску дворану због које је прошле године посечено 60 стабала у тој шуми.

"Садашња градска власт је већ одавно позната као власт која зарад интереса инвеститора уништава дрвеће у Београду. Позивање на сечу платана у Булевару Краља Александра је бесмислено, јер је исто урађено на основу две студије Шумарског факултета у којима је јасно писало да се дрвеће због опасности за грађане мора исећи", додао је Јовановић.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]