Хроника

Небојша Стефановић: Вучић се налази на безбедној локацији; Ивица Дачић: Вучић смета многима у свету

Штампа
субота, 29. октобар 2016.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изразио је вечерас велику забринутост због проналажења оружја недалеко од породичне куће премијера Александра Вучића у Јајинцима, али је рекао да се премијер налази на сигурној локацији.

Стефановић је потврдио да је недалеко од премијерове породичне куће у Јајинцима пронађена једна зоља, више ручних бомби и већа количина муниције за аутоматску пушку и за снајпер.

Министар је за РТС рекао да је оружје тамо остављено на одређеном месту за извршиоца.

- Да би људи знали шта је зоља - то је ручни бацач ракета који служи за уништавнаје оклопних возила и тенкова или блиндираних аутомобила - рекао је Стефановић за РТС на лицу места.

Према његовим речима, тим путевима не пролазе ни оклопна возила ни тенкови.

- Веома је забрињавајуће што се налази баш на овом скретању где возило премијера улази у ову улицу и мора да успори на готово 10 на сат, на минималну брзину - навео је министар.

Он је пренео да су му људи из војске и полиције који раде на увиђају рекали да је то идеална удаљеност од само 50 метара за употребу наоружања које се налазило скривено нешто дубље у шуми.

То је идеално место за починиоца који би извршио крривично дело и нестао, рекао је Стефановић.

Он је навео да је оружје пронађено по дојави неког од грађана који је обавестио полицију да се нешто сумњиво тамо налази, и полиција је реаговала.

Стефановић је рекао да је оружје тамо остављено остављено на одређеном месту за извршиоца.

Ивица Дачић: Вучић смета многима у свету јер води независну политику

 

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић позвао је вечерас, поводом откривања арсенала оружја у близини куће премијера Александра Вучића у Јајинцима, све државне органе који се баве безбедношћу премијера и његове породице, да буду посебно опрезни, с обзиром на актуелну ескалацију притисака на нашу земљу.

Како се наводи у Дачићевој писаној изјави достављеној медијима, хитно треба завршити истрагу о откривеном арсеналу оружја, ухапсити одговорне извршиоце и налогодавце.

"Многима у свету смета земља и њен лидер који воде независну политику, не раде ни у чијем туђем интересу, осим у интересу Србије. Историја је показала да они увек лако нађу српску руку која ће за њих обавити прљав посао", навео је Дачић.

 

(Танјуг-Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]