Хроника

Небојша Стефановић: Војне службе безбедности и наша специјална јединица „Кобре“ ће све учинити да спрече било какво угрожавање председника Вучића

Штампа
субота, 22. јануар 2022.

Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да се све радње које предузимају државни органи на заштити безбедности и живота председника Србије Александра Вучића "спроводе циљано и на највишем професионалном нивоу".

„Као потпредседник Владе и министар одбране могу да уверим јавност да ће војне службе безбедности и наша специјална јединица ‘Кобре’ предузети све мере из своје надлежности да спрече било какво угрожавање председника Вучића и сасвим сам сигуран да имају довољно знања и способности и да се ради о врхунским обавештајцима и специјалцима“, навео је Стефановић у писаној изјави.

Он је навео да су информације о плану да се изведе атентат на Вучића веома су озбиљне и Србија их је добила од једне од држава чланица Европске уније која има основ за поседовање таквих сазнања.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да су од Европске полицијске службе добили информације о постојању криминалне групе која за циљ има атентат на председника Србије Александра Вучића и додао да ће полиција учинити све да сачува безбедност председника државе.

Он је навео да су припадници полиције и представници Европола покренули акцију откривања идентитета свих припадника те организације и да су сазнали да је на њеном челу црногорски држављанин Радоје Звицер - за којим је Србија већ расписала потерницу.

(Бета)

Видети још: Александар Вулин: Радоје Звицер организовао криминалну групу са циљем убиства Александра Вучића

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]