Хроника

МСП Србије: Тарзан Милошевић, амбасадор Црне Горе је персона нон грата и има рок од 72 сата да напусти Републику Србију због протеривања нашег амбасадора

Штампа
субота, 28. новембар 2020.

Министарство спољних послова Србије саопштило је вечерас да је, поводом проглашења амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића за персону нон грата, поступило на реципрочан начин, те њихов амбасадор у Београду Тарзан Милошевић има рок од 72 сата да напусти Србију.

Министарство спољних послова Србије саопштило је да је, поводом проглашења амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића персоном нон грата, поступило на реципрочан начин.

Према дипломатској ноти коју је Министарство спољних послова Србије упутило црногорском Министарству спољних послова, амбасадор Црне Горе у Београду Тарзан Милошевић проглашен је такође персоном нон грата.

У ноти у коју је Тањуг имао увид, наводи се да се, на основу члана 9. Бечке конвенције о дипломатским односима, амбасадор Милошевић проглашава за персону нон грата.

“Амбасадор Милошевић је дужан да у наредна 72 сата напусти територију Републике Србије”, наводи се у ноти.

Додаје се да је МСП Србије искористило прилику да Министарству спољних послова Црне Горе понови изразе свог посебног поштовања.

Претходно је амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен за персону нон грата и од њега је затражено да напусти Црну Гору.

“Јуче је амбасадор Божовић нелегалну и нелегитимну Подгоричку скупштину 1918. назвао “ослобођењем” и “слободном вољом” црногорског народа, чиме је још једном, на најдиректнији начин, омаловажио државу која му је дала дипломатско гостопримство”, наводи се у саопштењу црногорског Министарства спољних послова.

(Нова.рс)

Видети још: Вијести: Владимир Божовић, амбасадор Србије у Црној Гори проглашен за персону нон грата, од њега је затражено да напусти Црну Гору

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]