Хроника

Мирослав Алексић: Поднећу пријаву против Вучића и Вучевића за кривично дело лажно пријављивање и ометање правде

Штампа
понедељак, 09. децембар 2019.

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је да ће поднети кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића за кривично дело лажно пријављивање и ометање правде, наводи се у саопштењу те странке.

"Очекујем да Вучевић буде одмах ухапшен, као што је одмах ухапшен и лажни купац Универзитета Мегатренд Дејан Дјордјевић, када је лажно пријавио да је нападнут од стране непознатих лица и да је над њим извршено разбојништво", навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је истакао да се на подношење пријаве против Вучића и Вучевића одлучио јер су они одбили његову понуду да им помогне у састављању кривичне пријаве тако што би навео све доказе о случају "Јовањица" и јер тужилаштво недељама не одговара на Алексићев позив да објави одговоре на сва питања која је поставио у вези са том афером.

Очигледно је да фарса подношења кривичне пријаве Вучевића против Александра Вучића и његовог брата Андреја, односно режима против самог себе, служи само за ометање правде и за медијску манипулацију и слуђивање грађана

"Очигледно је да фарса подношења кривичне пријаве Вучевића против Александра Вучића и његовог брата Андреја, односно режима против самог себе, служи само за ометање правде и за медијску манипулацију и слуђивање грађана. То је до сада најјачи ударац на правосуђе, које је напредњачки режим потпуно понизио", навео је Алексић.

Вучевић је раније данас поднео кривичне пријаве против председника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића због случаја Јовањица.

Он је новинарима рекао да је то учинио као грађанин, да није навео квалификацију кривичног дела, као и да пријава садржи хронолошки поређане све изјаве и наводе појединих политичара у медијима и на друштвеним мрежама.

Вучевић је објаснио да су то информације које су узнемириле јавност и не могу никог оставити равнодушним, а грађани Србије морају да сазнају истину.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]