Хроника

Министарство правде САД: Агенти ФБИ су узели 11 комплета поверљивих докумената, укључујући неке означене као „строго поверљиве“ из Трампове куће. Верујемо да је Трамп прекршио Закон о шпијунажи

Штампа
петак, 12. август 2022.

Агенти ФБИ-а који су ове недеље претресли кућу бившег председника САД Доналда Трампа у Мар-а-Лагу на Флориди узели су 11 комплета поверљивих докумената, укључујући неке означене као строго поверљиве, саопштило је данас америчко Министарство правде, истовремено обелодањујући да постоји вероватан разлог да верују да је прекршио Закон о шпијунажи.

Министарство правде је саопштило америчком судији Брусу Рејнхарту у свом захтеву за издавање налога да има вероватан разлог да верује да је Трамп прекршио Закон о шпијунажи, савезни закон који забрањује поседовање или пренос информација о националној одбрани, пренео је Ројтерс.

ФБИ је са имања Мар-а-Лаго однео 20 кутија у којима су били документи, фотоалбуми, руком писана порука и извршно одобрење за помиловање Трумповог савезника Роџера Стона, пише "Вол стрит џурнал".

На попису заплењених ствари су и информације о председнику Француске, пише лист, али није јасно да ли се ради о актуалном шефу државе Емануелу Макрону.

Попис докумената на седам страница укључује и налог за претрес ФБИ-ју који је одобрио судија Брус Рејнхарт.

Откриће да је Трамп имао документе означене као "строго поверљиве" могло би за њега створити велику правну опасност.

Трамп је раније данас одбацио писање "Вашингтон поста" у којем се тврди да је ФБИ у Мар-а-Лагу тражио "строго поверљиве" документе везане за нуклеарно наоружање.

(Телеграф.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]