Хроника

Министарство одбране Хрватске: Пуцано на хрватске хеликоптере у саставу Кфора који су превозили косовску полицију

Штампа
четвртак, 28. јул 2011.

ЗВЕЧАН - Министарство одбране Хрватске саопштило је да је данас на Косову пуцано на хрватске хеликоптере у саставу Кфора, а повређених није било, преносе хрватски медији. На два хеликоптера Кфора са земље су пуцали косовски Срби, навела је Хрватска радиотелевизија (ХРТ) на свом порталу.

Реч је о хеликоптерима Хрватског ратног ваздухопловства Ми171Сх који су превозили косовску полицију према граничним прелазима, саопштило је Министарство одбране, а преноси ХРТ.

Хрватски пилоти и особље нису приметили да је на њих пуцано, а на хеликоптерима нису пронађена никаква оштећења. Вечерњи лист на порталу пише да су ватру из пешадијског оружја у зони лета два хеликоптера, као и приликом њиховог слетања на северу Косова приметиле и дојавиле земаљске снаге Кфора.

У Министарству одбране навели су да хрватски хеликоптери на Косову обављају превоз терета и људи, а да налоге добијају искључиво из команде Кфора. До сада су превозили чланове бројних дипломатских представништава и госте, али и председника Србије Бориса Тадића када је посетио Косово, наводи на порталу загребачки дневник.

У саставу Кфора хрватски контигент има два хеликоптера, три пилотске посаде и авио-технички и тим сигурности, односно укупно 20 војника.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]