Хроника

Министар унутрашњих послова Федерације БиХ: Додикове претње МУП-ом су празне, свако зна да за ванинституционално деловање постоји санкција

Штампа
четвртак, 29. јул 2021.

Министар унутрашњих послова Федерације Босне и Херцеговине Аљоша Чампара изјавио је да не постоји институционална могућност, нити било шта што може урадити неко из МУП Републике Српске да спречи деловање државних полицијских агенција у том ентитету.

Чампара је на тај начин коментарисао изјаву члана Председништва БиХ Милорада Додика да полиција из Републике Српске неће дозволити хапшење и процесуирање грађана Републике Српске, а уведен је и посебан број на који би грађани пријављивали евентуална деловања СИПА или државних обавештајних агенција.

„Слушали смо ми и друге најаве Додика и разне политичке глупости. Евидентно му ствари не иду добро па покушава да уплаши грађане у БиХ, али свако ко иоле познаје закон и Устав зна да за свако ванинституционално деловање постоји санкција, па тако и за овај Инцков закон“, казао је Чампара, преноси Клиx.

Без обзира на Додикове претње, он је истакао да овај покушај сукобљавања полицијских агенција неће проћи и да ни полицајци, ни било ко други неће доћи у ситуацију да се сукобљавају између себе ради Додика.

(Фонет)

Видети још: Милорад Додик: МУП ће спречити хапшења грађана Републике Српске, полиција је већ добила налог да наше људе штити и брани

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]