Хроника

Милутин Мркоњић: Нема шансе да нова влада буде без СПС

Штампа
уторак, 04. август 2020.

 Почасни председник Социјалистичке партије Србије и народни посланик Милутин Мркоњић рекао је да "нема шансе да се нова влада формира без социјалиста".

"Иако до сада није било конкретних разговора Александра Вучића и Ивице Дачића, сигуран сам да нова влада неће бити формирана без нашег учешћа. Постоји више разлога због којих социјалисти морају да буду део власти", рекао је Мркоњић агенцији Бета.

Он је навео да изборни резултат који су остварили социјалисти на претходним изборима није једини разлог да буду позвани у владу.

"Влада не треба да се подмлађује. Влада није скупштина. Влади су потребни доказани стручњаци, а СПС је најјача странка у Србији када су у питању кадрови и стручњаци. У влади нема места за приправнике", оценио је Мркоњић.

Он је истакао да економски програм који је Александар Вучић презентовао пре неки дан у потпуности одговара СПС-у и подудара се са свим оним што социјалисти имају, и кадровски и идеолошки.

Премијерка Ана Брнабић раније данас је рекла да председник Александар Вучић "најозбиљније" размишља о уласку у коалицију са лидером Српског патриотског савеза (СПАС) Александром Шапићем.

Брнабић је казала да је Вучић веома разочаран у неке њему блиске људе и да је тешко поднео подршку коју су њихови коалициони партнери из СПС-а дали протестима опозиције у Београду.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]