Хроника

Милорад Додик: Немам ништа против дејтонске БиХ

Штампа
недеља, 20. фебруар 2011.

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да нема ништа против дејтонске Босне и Херцеговине и да не постоји српско-хрватски договор против Бошњака.

„Нема никаквог договора два против трећег. Нама треба БиХ која има Парламент, Савет министара... , да примени одлуку суда из Стразбура у случају „Сејдић и Финци” и да поднесе апликацију за статус кандидата у ЕУ”, рекао је Додик. Он је у интервјуу за сарајевску телевизију ТВ1 рекао да нема ништа против дејтонске БиХ. „Ми смо за дејтонску БиХ и немојте нас терати из ње”, рекао је Додик.

Што се тиче формирања власти на нивоу БиХ, Додик каже да је РС спремна и да је проблем у Сарајеву, односно код Социјалдемократске партије БиХ и њихових ултиматума.

„Председавајћи Савета министара треба бити неко од представника репрезентативних хрватских странака, а место министра иностраних послова БиХ припада Србима”, рекао је Додик. Када је у питању избор скупштинског руководства, Додик каже да је, што се тиче РС, и то познато, наводећи да ће у Представничком већу бити Милорад Живковић из СНСД и у Дому народа из СДС Огњен Тадић.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]