Хроника

Мило Ђукановић: Црна Гора држава мултиетничког склада

Штампа
четвртак, 23. септембар 2010.

Црногорски премијер Мило Ђукановић и председница Дома лордова британског парламента Хелен Валери Хејман сагласили су се данас у Подгорици да је Црна Гора позитиван пример државе међусобног поштовања и мултиетничког склада.

"Велика Британија изузетно је посвећена подршци Црној Гори у намери да се прикључи Европској унији и НАТО-у", поручила је Хејман.

У саопштењу се наводи да је Хејман "импресионирана свешћу која у Црној Гори постоји да прописе није довољно само усвајати већ и применити", као и да је истакла да је Црна Гора постигала за кратко време невероватан учинак у развоју институција.

Ђукановић је поручио да је динамика којом Црна Гора напредује ка стратешким циљевима резултат стабилности и посвећености европским стандардима и истакао да је приоритет Владе у наредном периоду јачање владавине права и правне сигурности.

"То је можда и најважнија претпоставка за економски раст и развој Црне Горе. Управо је даље снажење владавине права, најбоља порука инвеститорима гарант и унапређењу укупног амбијента у Црној Гори", рекао је Ђукановић.

Он је рекао да ће Црна Гора наставити да буде поуздан партнер у региону, који је показао како се пажљиво чува стабилност и истрајно примењују вредности евроатлантског друштва.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]