Хроника

Мехо Омеровић: Сада ће сви који су као и Дража били на страни Хитлера, моћи да буду рехабилитовани

Штампа
понедељак, 18. мај 2015.

Председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић критиковао одлуку је Вишег суда у Београду о рехабилитацији Драгољуба Михаиловића.

Он је оценио да то "отвара Пандорину кутију злочинаца и сарадника окупатора".

Омеровић је у изјави достављеној медијима, оценио да ће сада сви "који су као и Дража били на страни Хитлера, позивајући се на одлуку Вишег суда, моћи буду рехабилитовани".

Како сматра, у наредним данима следиће захтеви за рехабилитацију "свих четничких команданата који су радили по команди Михаиловића".

"Али и Аћиф, Недић, Љотић, Калабић, Коста Пећанац, хортијевци, балисти, усташе... поново ће бити сви на истој страни", навео је Омеровић.

По логици Вишег суда, сматра Омеровић, сада би одмах морали бити рехабилитовани и сви нацисти осуђени у Нирнбергу, с обзиром да су имали "мање фер суђење" од Михаиловића.

Виши суд у Београду рехабилитовао је прошле седмице команданта Краљевске војске у отаџбини генерала Драгољуба Дражу Михаиловића и вратио му грађанска права која су му била одузета у политичко-идеолошком процесу комунистичког режима 1946. године.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]